Περισσότερα από 1.000 μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν χθες στην πανελλαδική διαδικτυακή συνδιάσκεψη που είχε ως θέμα συζήτησης το μέλλον της τάσης των «6+6» και τις επόμενες κινήσεις της Έφης Αχτσιόγλου.

Αυτό που φαίνεται στον ορίζοντα είναι το δεύτερο μέρος της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση των πρώτων στελεχών που ακολούθησαν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Η Αχτσιόγλου και οι στενοί συνεργάτες της δεν ανακοίνωσαν κάτι οριστικό χθες, αυτό όμως περισσότερο οφείλεται στις διεργασίες που γίνονται ώστε η αποχώρηση να είναι ομαλή και ο αριθμός αυτών που θα ακολουθήσουν ο μεγαλύτερος δυνατός. Κι αυτό γιατί υπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα που θέλει κάποιους (λίγους βέβαια) να σκέφτονται το ενδεχόμενο παραμονής στον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη.

Παρά τη χείρα φιλίας που έτεινε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η απόφαση μοιάζει ειλημμένη και ενδεικτική είναι και η στάση του Δημήτρη Τζανακόπουλου που ήταν από αυτούς που επέμεναν η αποχώρηση να γίνει χθες.

Με τα νέα δεδομένα, ανοίγει ο δρόμος για μια πιθανή συνεργασία της ομάδας της Αχτσιόγλου και αυτής του Τσακαλώτου. Με βασικό βέβαια ερώτημα, ποιος θα μπει επικεφαλής, μια και αμφότεροι δείχνουν απρόθυμοι να αναλάβουν τον ρόλο…