Η κυβέρνηση, όπως παραδέχονται ακόμα και στο Μέγαρο Μαξίμου, βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, επιχειρώντας τουλάχιστον στον απόηχο του τραγικού δυστυχήματος να υπάρξουν περαιτέρω (διαδικαστικά κι όχι μόνο) ζητήματα.

Ο Κώστας Καραμανλής παραιτούμενος ανέλαβε το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί και μετά το τριήμερο εθνικού πένθους η πολιτική αντιπαράθεση αναμένεται να φουντώσει. Ήδη, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άργησε να κάνει το πρώτο του φάουλ ενώ πλέον έχει πολιτικά το πάνω χέρι- θυμίζουμε ότι μέχρι πριν από λίγες η υπόθεση Πολάκη ήταν πρώτο θέμα παντού.

Σε ανακοίνωση που υπογράφουν οι βουλευτές του κόμματος Μάριος Κάτσης και Αναστασία Γκαρά επιτίθενται στο… ΕΣΡ επειδή εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας τα ΜΜΕ να είναι πιο προσεκτικά σε ό,τι μεταδίδουν και στην ίδια ανακοίνωση αναφέρουν ότι «επί τρεις ημέρες έχουν ακουστεί στις τηλεοπτικές οθόνες, αδιανόητοι ισχυρισμοί!»

Καλούν, δε, τον Πρόεδρο του ΕΣΡ Αθ. Κουτρομάνο να παραιτηθεί από τη θέση του. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι αντίστοιχες ανακοινώσεις έχει εκδώσει το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβολίου σε μεγάλες υποθέσεις όπως αυτής του βιασμού της 12χρονης μετά από καταγγελίες που δέχτηκε, όπως φαίνεται ότι έχει συμβεί και στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Γράφουν συγκεκριμένα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ:

«Την ώρα που χιλιάδες πολίτες κατακλύζουν -συγκροτημένα και οργανωμένα- τα νοσοκομεία και τους σταθμούς αιμοδοσίας εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη στους τραυματίες του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, το ΕΣΡ με τη σημερινή του ανακοίνωση, κάνει λόγο για πανικό. Η σημερινή ανακοίνωση-σύσταση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου αποτελεί μνημείο ντροπής για την Ανεξάρτητη Αρχή. Το ΕΣΡ αποδεικνύεται κατώτερο των περιστάσεων. Ανίκανο να υπηρετήσει ακόμα και τον συνταγματικό του ρόλο, αυτόν της εποπτείας των ΜΜΕ, καλεί τα ΜΜΕ να αυτοεποπτευθούν!

Ένα ΕΣΡ που εδώ και τόσο καιρό δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα ώστε να προασπίσει τον χαμένο πλουραλισμό στη χώρα μας. Που μένει άπραγο μπροστά σε περιστατικά απροκάλυπτης μονομέρειας και προπαγάνδας, τα οποία έχουν οδηγήσει την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα στη θέση 108, κάνει συστάσεις, στο «και πέντε», για να μην παρουσιάζεται η οδύνη και οι αντιδράσεις των πολιτών στον ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό «αέρα». Την ίδια ώρα που επί τρεις ημέρες έχουν ακουστεί στις τηλεοπτικές οθόνες, αδιανόητοι ισχυρισμοί οι οποίοι μάλιστα προκάλεσαν την κοινή αντίδραση των δημοσιογραφικών σωματείων της χώρας».

Προσπάθεια… οικειοποίησης

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο που παρακολοθούν στενά από την κυβέρνηση είναι η προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης πολιτικά να «σκεπάσει» τις όποιες διαμαρτυρίες.

Ενδεικτικό είναι ότι αναφέρουν οι δύο βουλευτές: «Κανέναν πανικό δεν νοιώθουν οι πολίτες και οι νέοι της χώρας. Το αποδεικνύουν όλες αυτές τις ημέρες με τη στάση και τις πράξεις τους. Πανικό νιώθουν μόνο αυτοί που θέλουν να κρύψουν την αλήθεια, παραπληροφορώντας και συσκοτίζοντας». Θυμίζουμε, δε, ότι και ο Χρ. Βερναρδάκης απηύθυνε κάλεσμα μέσω facebook για συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και όλες τις πλατείες της χώρας για τα θύματα των Τεμπών.