Κανείς δεν ξέρει τη δύναμη που κρύβει μέσα του, μέχρι να έρθει η στιγμή να το γνωρίσει. Η Simone Biles, έμαθε από πολύ μικρή ηλικία πως η ζωή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα και πως εκείνη θα έπρεπε να εφοδιαστεί με αρκετό σθένος για να αντιμετωπίσει τα εμπόδια. «Το παρελθόν είναι κάτι που δεν θέλω να το σκέφτομαι συχνά γιατί έχουν συμβεί τόσα πολλά καλά από τότε», είχε πει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη της.

Η αθλήτρια φαινόμενο της ενόργανης, πριν αρχίσει να εκτελεί με ακρίβεια τις κινήσεις της στο άθλημα, εντυπωσιάζοντας τους πάντες, έπρεπε να χειριστεί με ακρίβεια τα προβλήματα που την ωρίμασαν στην τρυφερή παιδική ηλικία της. Μεγάλωσε με άλλα τρία αδέρφια και μια τοξικομανή μητέρα, η οποία μη μπορώντας να τους μεγαλώσει, τους εγκατέλειψε σε ένα ορφανοτροφείο. Ο παππούς, Ron Biles, πήρε την Simone και την αδερφή της κοντά του, και ανέλαβε τον ρόλο του «πατέρα».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simone Biles (@simonebiles)

Με την Biles να δείχνει από μικρή την κλίση της στην ενόργανη, ο Ron στάθηκε βράχος δίπλα της. Όπως είχε πει η ίδια η αθλήτρια, η ενόργανη ήταν το μέρος που κατέφευγε, μιας και δεν είχε τη μητέρα της για να τρέξει κοντά της. Κι αν όλα αυτά συνέβησαν στο παρελθόν, το μέλλον δυστυχώς αποδείχθηκε πιο δύσκολο για εκείνη.

Η σεξουαλική κακοποίηση από τον Larry Nassar

Για την ακρίβεια, η Simone Biles εκτός από τα αθλητικά της επιτεύγματα, έγινε και μία από τις γυναίκες που πρωτοστάτησαν στην αποκάλυψη του σκανδάλου σεξουαλικής κακοποίησης από τον γιατρό της ομάδας, Larry Nassar. Μιλώντας στο ντοκιμαντέρ «Simone VS Herself» για τα συναισθήματα ως επιζήσασα σεξουαλικής κακοποίησης, μίλησε για την εμπειρία της στο προπονητικό κέντρο της Martha Karolyi, όπου δρούσε ως κακοποιητής o Larry Nassar για περισσότερες από 2 δεκαετίες.

Συγκλόνισε, μάλιστα, λέγοντας πως εν μέρη ήταν τυχερή, καθώς η κακοποίηση της δεν ήταν τόσο άσχημη όσο άλλων κοριτσιών που γνώριζε. Περιέγραψε το πώς διαχειρίστηκε την κακοποίησή της και πώς μετέτρεψε τον πόνο σε δύναμη βρίσκοντας τη φωνή της, η οποία ακούστηκε το 2018 σε μια μακροσκελή ανάρτηση στο twitter.

H τιμωρία ήταν το μόνο που επιζητά η Simone, με την ίδια να καταθέτει χθες στο Κογκρέσο και να καταγγέλει ανοιχτά το FBI και τους αθλητικούς φορείς που έκαναν τα στραβά μάτια στις καταγγελίες σεξουλικής κακοποίησης από τον γιατρό, τόσο της ίδιας όσο και των εκατοντάδων άλλων γυναικών. «Φτάνει. Αρκετά», είπε η Biles στη δικαστική επιτροπή της γερουσίας συναισθηματικά φορτισμένη. Ο διευθυντής του FBI σε απάντηση στις κατηγορίες της αθλήτριας, είπε ότι λυπάται βαθιά για τις καθυστερήσεις στη δίωξη του Nassar και για τον πόνο που τους προκάλεσε.

«Δεν μπορώ να φανταστώ κανένα μέρος όπου θα αισθανόμουν λιγότερο άνετα τώρα από το να κάθομαι εδώ μπροστά σας», είπε η Biles και πρόσθεσε: «Κατηγορώ τον Larry Nassar και κατηγορώ επίσης ένα ολόκληρο σύστημα που του επέτρεψε να διαπράξει την κακοποίηση».

Μίλησε, επίσης, και για το σωματείο της εθνικής ομάδας και η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών «γνώριζαν ότι με κακοποίησε ο επίσημος γιατρός της ομάδας τους πολύ πριν ενημερωθώ εγώ ότι γνώριζαν».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simone Biles (@simonebiles)

Η ακρόαση είναι μέρος μιας προσπάθειας του Κογκρέσου για να λογοδοτήσει το FBI μετά από πολλά λάθη στη διερεύνηση της υπόθεσης, συμπεριλαμβανομένων των καθυστερήσεων που επέτρεψαν στον φυλακισμένο πλέον Νάσαρ να κακοποιήσει και άλλες νεαρές αθλήτριες. Τουλάχιστον 40 κορίτσια και γυναίκες δήλωσαν ότι κακοποιήθηκαν, ακόμα και αφού το FBI ενημερώθηκε για τις κατηγορίες εναντίον του το 2015.

Μια εσωτερική έρευνα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο, ανέφερε ότι το FBI έκανε θεμελιώδη λάθη στην έρευνα και δεν αντιμετώπισε την υπόθεση με τη μέγιστη σοβαρότητα, αφού το αθλητικό σωματείο της εθνικής ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ, κατήγγειλε για πρώτη φορά τα περιστατικά στο γραφείο του FBI στην Ινδιανάπολη το 2015. Το FBI αναγνώρισε ότι η συμπεριφορά του ήταν αδικαιολόγητη. Ο διευθυντής επέπληξε τους δικούς του πράκτορες που δεν κατάφεραν να απαντήσουν σωστά στις καταγγελίες και έδωσε μια υπόσχεση στα θύματα ότι έχει δεσμευτεί να «πως το FBI θα θυμάται τι συνέβη εδώ» και ότι δεν θα επαναληφθεί ποτέ κάτι ανάλογο.

Η Biles είπε στην επιτροπή πως η παρατεταμένο τραύμα από την κακοποίηση της έπαιξε σημαντικό παράγοντα στην απόφασή της να εξαιρεθεί από αρκετούς αγώνες. Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές εξέφρασαν την αποστροφή τους για την υπόθεση και δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να ερευνούν. Ο πρόεδρος της δικαστικής επιτροπής της Γερουσίας Richard Durbin, D-Ill., είπε ότι ήταν από τις πιο αποκαρδιωτικές μαρτυρίες που είχε ακούσει ποτέ.

Φωτογραφία: Getty