Η αντεπίθεση του Calcio τη φετινή σεζόν συνεχίζεται αφού η Ιταλία θα έχει τρεις εκπρόσωπους στους τελικούς του Champions, του Europa και του Conference League.

Η Ίντερ θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Champions League στην Κωνσταντινούπολη, η Ρόμα θα διασταυρώσει τα ξίφη της με τη Σεβίλλη στη Βουδαπέστη και η Φιορεντίνα θα αντιμετωπίσει τη Γουέστ Χαμ στην Πράγα.

Για να βρει κανείς πότε συνέβη ξανά αυτό και με δεδομένο ότι για αρκετά χρόνια, από την κατάργηση δηλαδή του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1999 έως την δημιουργία του Conference League ενέτει 2022, υπήρχαν δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πρέπει να γυρίσει τον χρόνο 29 έτη πίσω.

Ειρήσθω εν παρόδω και η περυσινή χρονιά βρήκε φιναλίστ εκεί ιταλική ομάδα( αφού η Ρόμα επιβλήθηκε της Φεγιενορθ με 1-0 στον τελικό των Τιράνων).

1994: Η χρονιά της αντεπίθεσης του Calcio

Τελευταία φορά που οι Ιταλοί είχαν τρεις εκπροσώπους σε ισάριθμους τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων ήταν το 1994. Συντριβή της Μπαρτσελόνα του Στόικοφ, του Ρομάριο και του Γκουαρντιόλα από την… ισοπεδωτική τελικά Μίλαν του Φάμπιο Καπέλο, με σκορ
4-0 στην Αθήνα. Το ημερολόγιο, έγραφε 18 Μαΐου.

calcio

Η Ιντερ με τον Παλιούκα στα καρέ της, με τον θρυλικό Ντένις Μπέργκαμπ στον πάγκο και όχι στις βασικές επιλογές για την ενδεκάδα, είχε κατακτήσει το Κύπελλο UEFA νικώντας από 1-0 σε καθένα από τους δύο τελικούς με τη Σάλτσμπουργκ, αφού γίνεται λόγος για χρονική περίοδο που οι σύλλογοι χρειάζονταν και την επαναήπτική διαδικασία για τη στέψη.

Η Πάρμα, είχε ηττηθεί από την Αρσεναλ στον τελικό του Κυπελλούχων, πέντε χρόνια πριν πέσουν οι τίτλοι τέλους της διοργάνωσης, στις 19 Μαΐου 1999 στο Βίλα Παρκ του Μπέρμιγχαμ οριστικά, όπου μια ιταλική και τότε, η σπουδαία Λάτσιο του Μαντσίνι και του Σίνισα Μιχαϊλοβιτς, νίκησε 2-1 τη Μαγιόρκα στο 39ο και τελευταίο Κύπελλο Κυπελλούχων.