Ο πρώην ποδοσφαιριστής David Beckham έχει σχεδιάσει ένα ζευγάρι σπορ αυτοκίνητα για την ιταλική μάρκα Maserati, τα οποία αποτελούν εξέλιξη κλασικών μοντέλων.

Δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της πρώτης έκδοσης για τη συλλογή Fuoriserie Essentials της Maserati. Τα δύο αυτοκίνητα σχεδιάστηκαν χρησιμοποιώντας πρόγραμμα προσαρμογής και θα είναι διαθέσιμα στους πελάτες για αγορά.

«Πάντα μου άρεσαν τα αυτοκίνητα, οπότε το να συμμετάσχω στον σχεδιασμό και τη δημιουργία της δικής μου συλλογής Fuoriserie, ήταν μια καταπληκτική εμπειρία», δήλωσε ο Beckham και συμπλήρωσε:

«Ήταν απίστευτο να συνεργαστώ με την έμπειρη ομάδα της Maserati για άλλη μια φορά και να δημιουργήσω αυτά τα σχέδια, εμπνευσμένα από το πάθος μου για τα κλασικά αυτοκίνητα και την εκτίμησή μου για τις προσωπικές λεπτομέρειες».

Maserati

Σύμφωνα με τη γνωστή φίρμα, κάθε ένα από τα αυτοκίνητα, που αποτελούν εξέλιξη ενός ιστορικού μοντέλου της φίρμας, σχεδιάστηκε ως επέκταση της «Savile Row sartorial wardrobe» του Beckham.

Το πρώτο αυτοκίνητο είναι εξέλιξη της Maserati Quattroporte Royale του 1986, που κυκλοφόρησε σε 51 κομμάτια. Δείχνοντας το σεβασμό του στο εμβληματικό μοντέλο ο Beckham, επέλεξε ένα εξωτερικό σε σκούρο πράσινο χρώμα που περιγράφεται από τη Maserati ως Verde Royale, με δερμάτινη επένδυση εσωτερικά σε ζεστούς τόνους του καφέ.

Το δεύτερο σχέδιο του Beckham διαμορφώθηκε με βάση το coupé Maserati Ghibli του 1967. Για αυτό το σχέδιο, το εξωτερικό του είναι στην απόχρωση του Night Interaction μπλε, και εσωτερικά η επένδυση σε μαύρο δέρμα.

Maserati με την αισθητική του David Beckham

Η έκδοση του Beckham έχει στόχο επίσης να επιδείξει τις δυνατότητες του προγράμματος προσαρμογής της Maserati.

Είναι η πρώτη συλλογή Fuoriserie Essentials, ενός προγράμματος που εξατομικεύει τα μοντέλα τoυ brand και τα κάνει πιο μοναδικά.

«Fuoriserie σημαίνει “κατασκευασμένο κατά παραγγελία” στα ιταλικά και το πρόγραμμα προσαρμογής της Trident έχει σχεδιαστεί για να δημιουργήσει μοναδικές εμπειρίες για τους πελάτες μας», δήλωσε ο επικεφαλής σχεδιασμού της Maserati, Klaus Busse.

«Επιθυμία μας εδώ είναι οι πελάτες μας να εκφράσουν την προσωπικότητα και το πάθος τους δημιουργώντας τη δική τους Maserati. Όπως και ο David, ο καθένας μπορεί να επιλέξει από μια μεγάλη γκάμα χαρακτηριστικών εξατομίκευσης από τη συλλογή μας Fuoriserie Corse, εμπνευσμένη από την ένδοξη αγωνιστική κληρονομιά του franchise, και τη συλλογή Fuoriserie Futura που είναι αφιερωμένη στους λάτρεις της Τεχνολογίας και των νέων υλικών».

Η εταιρεία παρουσίασε πρόσφατα μια προσαρμοσμένη έκδοση του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού της αυτοκινήτου, του GranTurismo Folgore, στην εβδομάδα σχεδιασμού του Μιλάνου. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Maserati Davide Grasso εξήγησε πώς η μάρκα πιστεύει ότι τα ηλεκτρικά της οχήματα θα είναι τόσο απολαυστικά στην οδήγηση όσο και τα αυτοκίνητά της που κινούνται με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

«Αν η πλειονότητα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι βαρετά –δεν το λέω εγώ αυτό, αλλά είναι αυτό που ακούω από εσάς– τότε αυτή είναι μια ευκαιρία για εμάς (σ.σ.: για να σας αλλάξουμε άποψη)», είπε.

Maserati David Beckham