«Το όνειρό μου είναι να γίνω ένας από τους καλύτερους τενίστες στην ιστορία» δήλωνε ο Carlos Alcaraz στις 4 Μαΐου, δύο ημέρες μετά τα 21α γενέθλια του, προσθέτοντας χαμογελώντας: «Ξέρω ότι αυτό είναι ένα μεγάλο όνειρο, πιθανότατα πολύ μεγάλο. Αλλά σε αυτόν τον κόσμο, πρέπει τα όνειρά σου να είναι μεγάλα και πρέπει επίσης να σκέφτεσαι με αυτόν τον τρόπο».

Το baby face του μπορεί να ξεγελάσει τον καθένα. Αλλά έπειτα από το απόγευμα της Κυριακής 16 Ιουλίου, δεν υπάρχει αμφιβολία: Ο Carlos Alcaraz, ήδη από τα 21 του, είναι ένα killing machine.

Alcaraz shines at Wimbledon

Carlos Alcaraz: Ο Νεαρότερος Νο1 του κόσμου

O φανατικός οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης, Carlos Alcaraz, ήταν γνωστός στους κύκλους του τένις από νεαρή ηλικία. Αλλά ακόμη και για τους συγκεκριμένους κύκλους αποτέλεσε έκπληξη η νίκη του στο US OPEN τον Σεπτέμβριο του 2022, κερδίζοντας τον Casper Ruud στον τελικό κι εξασφαλίζοντας το Grand Slam. Ανέβηκε στην κορυφή σε ηλικία 19 χρόνων και 121 ημερών. Σαν να μην ήταν αυτό αρκετό για να κάνει όλα τα βλέμματα να στραφούν πάνω του, ο Alcaraz έκλεισε τη χρονιά στο Νο1 σε ηλικία 19 ετών και 7 μηνών. Έτσι έγινε ο νεαρότερος τενίστας από καταβολής μετρήσεων στο τένις που πατάει στην κορυφή και τελειώνει τη χρονιά εκεί.

Alcaraz wins

Μεγαλώνοντας με μια ρακέτα στο χέρι

Ο Alcaraz, που στον ελεύθερό του χρόνο απολαμβάνει να παίζει γκολφ και σκάκι, γεννήθηκε στην Ελ Παλμάρ της Μούρθια και ξεκίνησε να παίζει τένις σε ηλικία 4 ετών. H οικογένειά του λάτρευε το τένις -ο παππούς του ήταν το πρώτο μέλος μιας τοπικής λέσχης τένις και ο πατέρας του, ημιεπαγγελματίας που τερμάτισε δεύτερος στο ισπανικό πρωτάθλημα και βρέθηκε να διευθύνει μια ακαδημία τένις.

Πρώτος προπονητής του ήταν ο πατέρας του, ενώ έχει άλλα τρία αδέλφια. Ο Alcaraz φανέρωσε γρήγορα πτυχές του πολύπλευρου ταλέντου του κατακτώντας άνετα το ισπανικό εθνικό πρωτάθλημα κάτω των 12 ετών το 2016. Δύο χρόνια αργότερα, το 2018, ο Alcaraz έγινε επαγγελματίας και άρχισε να παίζει στο ATP Challenger Tour.

Alcaraz Wimbledon

Rafa Nadal, το είδωλό του

Ο μόνος τενίστας στην ιστορία του αθλήματος με 21 Grand Slam δεν θα μπορούσε να αφήνει αδιάφορο έναν φιλόδοξο και ταλαντούχο τενίστα, όπως ο Carlos Alcaraz.

Ήταν μόλις 16 ετών, όταν ο Alcaraz αναφέρθηκε στις πρώιμες συγκρίσεις μεταξύ του ιδίου και του ειδώλου του, αλλά και πόσο επικίνδυνη θα μπορούσε να αποβεί.

«Δεν είναι εύκολο να σε συγκρίνουν με τον Ναδάλ, γιατί και οι δύο γενιές καταλήγουν να χάνουν. Είναι είδωλο και υπάρχει μόνο ένας. Συνεχίζω να εργάζομαι σκληρά για να γίνω επαγγελματίας τενίστας», έχει δηλώσει στο TennisWorld.

«Θέλω να γίνω σαν τον Rafa. Το παιχνίδι μου μοιάζει περισσότερο με αυτό του Roger Federer, αλλά το πρότυπό μου είναι ο Rafa επειδή το παιχνίδι μου ταιριάζει περισσότερο στο χώμα», συνέχισε.

Αργότερα, ο Alcaraz θα κέρδιζε τον Nadal στη Μαδρίτη, για πρώτη φορά στην καριέρα του. Και ο Nadal είχε μόνο καλά λόγια να πει γι ‘αυτόν.

«Είμαι χαρούμενος για αυτόν, όλοι γνωρίζουν το επίπεδο του τένις που μπορεί να φτάσει. Χαίρομαι γιατί η χώρα μου βρήκε έναν άλλον απίστευτο παίκτη στον οποίο η Ισπανία μπορεί να βασιστεί για πολλά χρόνια», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Alcaraz

Τραβάει τους χορηγούς όπως το μέλι τις αρκούδες

Ο Alcaraz διαθέτει star material. To πρόσωπό του, η παιδικότητά του μοιάζει με το στιλ παιξίματός του: Είναι ακαταμάχητα. Ήδη σε αυτήν τη νεαρή ηλικία ο Alcaraz έχει υπογράψει συμβόλαια με εταιρείες γίγαντες: Από τη Nike που του προμηθεύει ρούχα και παπούτσια μέχρι τη Rolex, με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο για να γίνει πρεσβευτής της τον Ιανουάριο του 2022.

Έχει υπογράψει συμβόλαιο με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW και από τον Ιανουάριο του 2023 είναι πρεσβευτής της αμερικανικής μάρκας ρούχων Calvin Klein. Πριν από έναν μήνα, ο Alcaraz πρόσθεσε άλλο έναν γίγαντα στη λίστα των χορηγών του, αφού συμφώνησε με τη γαλλική φίρμα, Louis Vuitton.

Η διατροφή του πριν τους αγώνες

Ο Alcaraz, που είναι λάτρης της μεσημεριανής σιέστας, έχει αναφερθεί στη διατροφή που κάνει πριν και τις ημέρες του αγώνα. Χουρμάδες, μπανάνες και αβγά κυριαρχούν στη διαίτα του την ημέρα του αγώνα, ενώ το προηγούμενο βράδυ τρώει πολύ σούσι.

Photos: Carlos Alcaraz Instagram