Ο Κάρλος Αλκαράθ πήρε το 2ο Grand Slam της καριέρας του, κερδίζοντας στον τελικό του Wimbledon τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-2 σετ και έκανε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι βρισκόμαστε στην εποχή της αλλαγής φρουράς. Έχει έρθει η ώρα για ένα «Hail the new King»;

«Νέο όνομα, νέα βασιλεία». Με αυτό το caption υποδέχτηκε το Wimbledon τη νίκη του Κάρλος Αλκαράθ στον τελικό του βρετανικού Grand Slam και δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να διαφωνήσει, μετά από την 1η κατάκτηση Major Slam εντός του 2023 και 2η συνολικά στην καριέρα του (είχε πάρει τον περασμένο Σεπτέμβριο το US Open), απέναντι μάλιστα στον πρώτο των πρώτων, τον κάτοχο 23 Grand Slams, τον Νόβακ Τζόκοβιτς, που δεν θα πετύχει ούτε φέτος το 4/4, αφού είχε κερδίσει το Australian Open και το Roland Garros.

Αν έβλεπε κανείς την εικόνα του πρώτου σετ, δεν θα πίστευε με τίποτα πως ο Ισπανός θα μπορέσει να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από μια αξιοπρεπή ήττα, ίσως κατακτώντας ένα σετ. Το 1-6 στο πρώτο σετ με αντίπαλο τον Τζόκοβιτς, δεν είναι κάτι που το υπερκερνά κανείς εύκολα. Ο Κάρλος Αλκαράθ όμως το κατάφερε κι αυτό. Πήρε τα δύο επόμενα σετ με 7-6 και 6-1, ισοφαρίστηκε με 6-3 και κέρδισε στο 5ο σετ με 6-4.

Κι όταν κάποιος φτάνει σε 5ο σετ τον Νόλε και τον κερδίζει, τότε μόνο σπουδαία πράγματα μπορείς να περιμένεις στο μέλλον, ειδικά από την στιγμή που ο Τζόκοβιτς έχει το πολύ 2-3 καλά χρόνια μπροστά του, ενώ οι Ζβέρεφ-Μεντβέντεφ δεν φαίνεται να έχουν αυτό το κάτι, το ιδιαίτερο που έχει ο Αλκαράθ.

Τροπαιοθήκη που τρομάζει από τώρα για τον Κάρλος Αλκαράθ

Στο τέλος του ματς, ο Κάρλος Αλκαράθ ήταν εξουθενωμένος και ταυτόχρονα δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που είχε καταφέρει. Λένε πως η Τεχνητή Νοημοσύνη θα μας κατακτήσει, αλλά ο Ισπανός αντιμετώπισε μια μηχανή, ένα ρομπότ του τένις και το κέρδισε!

Με την κατάκτηση του Wimbledon στα 20 του, ο Αλκαράθ έγινε ο 3ος νεότερος που το καταφέρνει μετά τους Μπόρις Μπέκερ και Μπγιορν Μποργκ και παραμένει στο Νο1 του ranking για το 2023, αφήνοντας δεύτερο τον Σέρβο.

Το Wimbledon ήρθε να προστεθεί στην ήδη μεγάλη λίστα κατακτήσεων του Κάρλος Αλκαράθ, που έχει συνολικά 12 κατακτήσεις, μεταξύ των οποίων 2 Grand Slams και 4 Masters.

Στην ηλικία των 20 ετών, ο Ναδάλ είχε 16 κατακτήσεις τίτλων, ο Φέντερερ πήρε το πρώτο Grand Slam στα 21 του και ο Τζόκοβιτς είχε 7 τίτλους στην ίδια ήλικια.