Ακριβά θα πληρώσει την ήττα του στον τελικό του Wimbledon ο Σέρβος σταρ του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς μετά το ξέσπασμά του, έχοντας αντίπαλο τον Ισπανό Κάρλο Αλκαράθ.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αφού έχασε το τρίτο παιχνίδι στο πέμπτο σετ του επικού αγώνα του με τον 20χρονο νέο βασιλιά του τένις, εκτονώθηκε μέσω της ρακέτας του. Χτύπησε την ρακέτα στο δοκάρι στο φιλέ και την κατέστρεψε όπως επίσης προκάλεσε σημάδι στο στύλο. Για την κίνηση αυτή, του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους οκτώ χιλιάδων δολαρίων (7.104 ευρώ) για «κατάχρηση ρακέτας», το μεγαλύτερο ατομικό πρόστιμο που έχει επιβληθεί το 2023.

Τζόκοβιτς

Τζόκοβιτς: Τιμωρήθηκε και για παράβαση χρόνου

Tο πρόστιμο πάντως που επιβλήθηκε στον Τζόκοβιτς θεωρείται ασήμαντο για τον ίδιο καθώς έβαλε στην τσέπη 1,4 εκατομμύρια δολάρια για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Λονδίνο, όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα «New York Post». Εκτιμάται ότι η καθαρή περιουσία του θρυλικού Σέρβου ανέρχεται σε 240 εκατομμύρια δολάρια.

Η ποινή για κατάχρηση ρακέτας ήταν απλώς ένα ακόμη επεισόδιο σε ένα αμφιλεγόμενο τουρνουά για τον Τζόκοβιτς, ο οποίος επίσης τιμωρήθηκε την Κυριακή για παράβαση χρόνου μεταξύ σερβίς.

Δείτε το απόσπασμα: