Οι ποδοσφαιριστές σε παράταξη σαν μαθητούδια αλλοτινής εποχής που τους κάνει παρατήρηση ο δάσκαλος να «γίνουν άνθρωποι σωστοί». Με «μαλωμένες» φάτσες. Ήταν εντελώς σουρεαλιστική σκηνή αυτή που έλαβε χώρα μετά το σαρωτικό πέρασμα της Παρί Σεν Ζερμέν (4-1) από το γήπεδο της Λιόν

Όταν το σόου του Κιλιάν Εμπαπέ και της παρέας του έλαβε τέλος, οι παίκτες των «λιονέ» κάθισαν να τους τα «ψάλλει» ο αρχηγός των οργανωμένων οπαδών της ομάδας τους (Bad Gones)! Πήρε το μικρόφωνο και άρχισε να τους τα «χώνει». Κόσμια μεν, αιχμηρά δε. Θέλοντας να τους θυμίσει πως αυτή τη φανέλα έχουν φορέσει και τιμήσει παίκτες-θρύλοι στο παρελθόν, να τους φέρει προ των ευθυνών τους και να τους «ξυπνήσει».

Το σαφές μήνυμα των οπαδών της Λιόν

Ιδού τι είπε ο «κάπο» της κερκίδας του γαλλικού κλαμπ μιλώντας προς τους παίκτες: «Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: αν υπάρχουν ηγέτες σε αυτά τα αποδυτήρια, δεν έχουν πλέον το δικαίωμα να σιωπούν. Φοράτε τη φανέλα της Ολιμπίκ Λιόν. Εσείς είστε αυτοί που φοράτε τη φανέλα της OL.

Άλλοι, πριν την φορέσετε εσείς, την έχουν δοξάσει. Δεν έχετε το δικαίωμα να την αμαυρώσετε. Τώρα που τελείωσε η μεταγραφική περίοδος, η ομάδα είναι εδώ. Το μόνο που ζητάμε είναι να είμαστε δίπλα σας. Αλλά για να το κάνουμε αυτό, θα πρέπει να το κερδίσετε.

Υπάρχει μόνο ένα άλλο πράγμα που ζητάμε: να τραγουδήσουμε τα ονόματά σας με σεβασμό, με αγάπη. Αλλά περιμένουμε από εσάς να σεβαστείτε τη φανέλα μας, δουλέψτε σκληρά στο γήπεδο και αν χρειαστεί να δεχτούμε ήττες, να το κάνουμε με το κεφάλι ψηλά. Πάμε OL».

Η πάλαι ποτέ κραταιά Λιόν βαλτώνει στην τελευταία θέση της κατάταξης της Ligue 1 με μόλις 1 βαθμό σε 4 αγωνιστικές. Βρίσκεται επίσης παγιδευμένη σε ένα μεγάλο μπάχαλο στα υψηλά κλιμάκια της ιεραρχίας, με το πρώην αφεντικό αλλά πάντα ενεργό, Ζαν Μισέλ Ολάς να βρίσκεται σε ανοιχτό πόλεμο με τη νυν διοίκηση.