Δεν είναι έκπληξη έτσι όπως έχουν δρομολογηθεί τα πράγματα, αλλά δεν παύει να συνιστά μέγα γεγονός: Ο Κιλιάν Εμπαπέ θα είναι επίσημα του χρόνου το καλοκαίρι ένας ελεύθερος ποδοσφαιριστής – δεν ενεργοποίησε την οψιόν επέκτασης που είχε διορία ως τις 31/7.

Αν δεν αλλάξει δηλαδή κάτι, το οτιδήποτε, η Παρί Σεν Ζερμέν θα τον χάσει συνεπώς του χρόνου δίχως να πάρει σεντ. Είναι κάτι που στο γαλλικό κλαμπ δεν διανοούνται ως ενδεχόμενο. Θα πρόκειται περί πλήγματος μεγαλύτερο ίσως ακόμα και των διαδοχικών τους αποτυχιών να το πάνε μέχρι τέλους στο Champions League. Εδώ πρέπει να του πληρώσουν πια, βάσει της περσινής συμφωνίας, πριμ αφοσίωσης 60 εκατ. ευρώ, ενώ τους έχει κάνει τέτοιο χουνέρι…

Από την PSG προσπάθησαν να τον μεταπείσουν, αλλά βρήκαν σε τοίχο. Επειδή, πιστεύουν από Παρίσι μεριά, ο Εμπαπέ έχει ήδη συμφωνήσει να πάει το καλοκαίρι του 2024 στη Ρεάλ Μαδρίτης. Και δεν συζητάει σουρεάλ σενάρια τύπου Αλ Χιλάλ – το απέρριψε δίχως δεύτερη σκέψη.

Το αινιγματικό ποστάρισμα του Εμπαπέ

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ο Εμπαπέ ήταν στο Μονακό, ανέβασε μάλιστα στα social media ένα αινιγματικό post, με μια τράπουλα. Δεν ταξίδεψε στην Ιαπωνία με την υπόλοιπη αποστολή της Παρί, που ξεκίνησε τουρ προετοιμασίας.

Όχι επειδή αρνήθηκε, αλλά επειδή δεν τον άφησαν από την ομάδα – προφανώς ένας τρόπος να τον πιέσουν. Πάντως δεν δείχνει να «μασάει». Ξέρει πως σε αυτή τη φάση παραμένει ο κύριος του «παιχνιδιού».  

Μία ή άλλη, σύντομα το πράγμα θα πρέπει να καταλήξει κάπου, να φανεί έστω ένας «οδικός άξονας» για το πού πάει η δουλειά. Όπως για παράδειγμα αν η Ρεάλ μπορεί να κάνει πρόταση να τον κάνει δικό της από τώρα και αν ναι, πόσα θα προσφέρει. Αυτό που μόλις τελείωσε ήταν το πρώτο στάδιο της παρτίδας… Και σενάρια όπως αυτό που διακινείται εσχάτως περί Τσέλσι, δεν δείχνουν να έχουν ουσιαστική βάση.