Ολοταχώς για το καλύτερο ρεκόρ στην regular season του NBA οδεύουν οι Μιλγουόκι Μπακς που έχουν ακόμα ένα μεγάλο εμπόδιο να διαβούν το Σάββατο, όταν και θα έρθουν αντιμέτωποι με τους 2ους Σέλτικς.

Το ξημέρωμα της Πέμπτης οι Μπακς αντιμετώπισαν εκτός έδρας τους Πέισερς και κέρδισαν με δύο παίκτες να πετυχαίνουν τους 89 από τους 149 πόντους τους, έναντι 136 των Πέισερς. Κι αν η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο σε αυτή τη δυάδα είναι στανταράκι, δεν ισχύει το ίδιο και για τον Τζρου Χολιντέι.

Όχι τόσο ως προς την παρουσία του, όσο ως προς το μέγεθος αυτής. Για πρώτη φορά στην καριέρα του στο NBA o Τζρου πέτυχε 50άρα, σταματώντας στους 51 πόντους, έχοντας και 8 ριμπάουντ με 8 ασίστ.

Θα περίμενε κάποιος αυτά τα νούμερα να έχουν μειώσει την συμμετοχή του Αντετοκούνμπο. Αφελής σκέψη. Ο Γιάννης όχι μόνο πέτυχε 38 πόντους, αλλά πήρε 17 ριμπάουντ και έδωσε και 12 ασίστ. Αυτό το triple double είχε την ιδιαιτερότητα πως σημειώθηκε σε 32 λεπτά, με τον Γιάννη να το έχει πετύχει όμως πολύ νωρίτερα, στο 22ο λεπτό της συμμετοχής του. Είναι χαρακτηριστικό πως τελείωσε το ημίχρονο με 20 πόντους 10 ριμπάουντ και 9 ασίστ.

Οι Μπακς έγιναν με αυτά τα επιτεύγματα η πρώτη ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ που σε έναν αγώνα έχουν παίκτη με 50αρα και παίκτη με triple double με over 35 πόντους.

Τα Ελάφια βρίσκονται στο 55-21 και οι Σέλτις που θα αντιμετωπίσουν το Σάββατο, είναι στο 52-24, με την πρώτη θέση της Ανατολικής Περιφέρειας να είναι σχεδόν καπαρωμένη για τους Μπακς, με την regular season να τελειώνει στις 9 Απριλίου και τους Μπακς να έχουν 5 παιχνίδια να δώσουν ως τότε.