Είναι πάντα δύσκολο για έναν αναπληρωματικό να αλλάξει το status του. Είτε μέσω συμμετοχών ως αλλαγή είτε παίζοντας βασικός σε πιο «δεύτερες» διοργανώσεις είτε μια στο τόσο για να καλύψει το κενό του «από πάνω» στην ιεραρχία. Είναι παράλληλο και λίγο άδικο. Να καλείσαι δηλαδή να δείξεις πως αξίζεις κάτι καλύτερο χωρίς να έχεις αυτό που συνοψίζουμε ως ρυθμό, κάτι που αποκτάται μόνο μέσω των συνεχόμενων αγώνων. Ο Κώστας Τσιμίκας όμως, δεν έχει τέτοιο πρόβλημα.

Σχεδόν κάθε φορά που θα ακούσει το «μπαίνεις» από τον Γιούργκεν Κλοπ, βγάζει ασπροπρόσωπους και τον εαυτό του και τον προπονητή του. Τελευταία απόδειξη στο νικηφόρο (2-0) ματς με τη Γουλβς (1/3), που κράτησε τη Λίβερπουλ σε τροχιά τετράδας στην Premier League.

Με 6 ασίστ ο Τσιμίκας ενισχύει την υπέρ του επιχειρηματολογία

Ο Έλληνας αριστερός μπακ ξεκίνησε βασικός για λόγους rotation (6 αλλαγές έκανε ο Γερμανός κόουτς σε σχέση με το προηγούμενο ματς) και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Το πάρε-βάλε στον φιλαράκο του τον Mo Σαλάχ στο 2ο γκολ ήταν το best of μιας γεμάτης εμφάνισης, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Ήταν παράλληλα η 6η του φετινή ασίστ, κάτι (ακόμα πιο) εντυπωσιακό αν σκεφτούμε πως συνολικά έχει λίγο πάνω από 500 λεπτά συμμετοχής τη φετινή σεζόν.

Το ερώτημα πλέον, προκύπτει αυθόρμητα και μάλλον εύλογα: Αξίζει να παίζει περισσότερο ο Κώστας Τσιμίκας; Και ναι και όχι! Ναι, η απάντηση δεν είναι απλή. Δεν μπορεί να είναι απλή. Γιατί καλύτερος του Άντι Ρόμπερτσον δεν είναι ώστε να εξωθήσει τον Σκωτσέζο σε σενάριο δεύτερης μοίρας. Μην αφήνουμε κάποιου είδους πατριωτικό συναίσθημα να μας παρασύρει. Από την άλλη όμως, ούτε και παίκτης για να κάθεται στον πάγκο είναι.

Το καλοκαίρι που έρχεται θα κληθεί να πάρει γενναίες αποφάσεις

Οπότε; Πώς λύνεται αυτό το παράδοξο; Η λέξη «μεταγραφή» μας έρχεται κατά νου όσο και αν μόνο εύκολο δεν είναι να αφήσει κανείς ένα κλαμπ του μεγέθους των «ρεντς» ειδικά όταν είσαι τόσο καλά ενταγμένος σε αυτό, κάτι που ισχύει στην περίπτωση του «Τσίμι». Ίσως όμως χρειαστούν γενναίες αποφάσεις από πλευράς του το προσεχές καλοκαίρι. Θα πρέπει να ζυγίσει πολλά δεδομένα προκειμένου να ακολουθήσει την καλύτερη επιλογή καριέρας κι ενώ βρίσκεται σε εξαιρετική ποδοσφαιρική ηλικία (26 ετών).

Προς το παρόν, αυτά είναι μακρινά. O Τσιμίκας ζει το τώρα, κάνει τη δουλειά του και την κάνει καλά, το απολαμβάνει: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την εμφάνισή μου. Ακόμα και αν έχω καιρό να παίξω, νομίζω πως είμαι έτοιμος όταν με χρειάζονται… Νομίζω ότι είναι λόγω αυτής της δίψας που έχει κάθε παίκτης που δεν παίζει αρκετά συχνά να δείξει πως αξίζει περισσότερα».

Μαύρο περιβραχιόνιο στη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη

Αν και η χαρά του δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι πλήρης. Η τραγωδία στα Τέμπη τον είχε συγκλονίσει, γι’ αυτό άλλωστε αγωνίστηκε φορώντας μαύρο περιβραχιόνιο. Και αφιέρωσε αυτή τη νίκη στη μνήμη των θυμάτων. Ως ελάχιστο φόρο τιμής.