Το θέμα είναι απλά και μόνο διαδικαστικό: Ο Παναθηναϊκός έχει έρθει σε πλήρη συμφωνία με τον Φίλιπ Τζούρισιτς για 2ετές συμβόλαιο. Απομένει να αποδεσμευτεί και τυπικά ο Σέρβος μέσος από τη Σαμπντόρια ώστε να ανακοινωθεί.

Πρόκειται για μια μεταγραφή που μπορεί να προσφέρει πολλά αγωνιστικά στο «τριφύλλι». Ο Τζούρισιτς είναι ένας οργανωτικός χαφ με πολλές ικανότητες και αποτελεί την τρίτη προσθήκη του Παναθηναϊκού στο θερινό παζάρι – είχαν προηγηθεί οι Κάρλος Ζέκα και Φίλιπ Μλαντένοβιτς.

Για τους (όχι και τόσο) παλαιότερους, η μεταγραφή αυτή μπορεί να προκαλεί κι έναν άλλο συνειρμό. Δεν έχει να κάνει με τον παίκτη, όσο με την ομάδα από την οποία προέρχεται.

Παναθηναϊκός: Ένα ιστορικό γκολ κόντρα στη Σαμπντόρια

Η ιταλική Σαμπντόρια θα είναι πάντα συνδεδεμένη στις μνήμες των φαν των «πρασίνων» ως μια εκ των αντιπάλων σε εκείνο το πρώτο πειραματικό Champions League της ιστορίας, τη σεζόν 1991/92 – επίσημα το Κύπελλο Πρωταθλητριών έπαψε να υφίσταται ως ονομασία από την επόμενη σεζόν. Άντερλεχτ και Ερυθρός Αστέρας συμπλήρωναν το γκρουπ.

Στο ματς στη Γένοβα, για την τελευταία αγωνιστική της φάση των ομίλων, ο Σπύρος Μαραγκός είχε σημειώσει ένα εκπληκτικό γκολ, που ήταν το πρώτο και μοναδικό του Παναθηναϊκού στο γκρουπ. Ιστορικό δηλαδή τέρμα, όπως κι αν το προσεγγίσεις. Για το πλήρες του πράγματος, να πούμε πως το ματς έληξε ισόπαλο 1-1.

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ (Βουγιαντίν Μποσκόφ): Παλιούκα, Μανίνι, Κάτανετς, Πάρι, Μπονέτι, Λάνα, Σίλας, Ινβερτίτσι (79′ Μπούζο), Βιάλι, Μαντσίνι, Ορλάντο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Βασίλης Δανιήλ) : Βάντσικ, Αποστολάκης, Καλαντζής, Χριστοδούλου, Κουρμπανάς, Μαυρίδης, Σαραβάκος, Καραγεωργίου, Βαζέχα, Δώνης, Μαραγκός