Όταν κάτι συμβαίνει 3 συνεχόμενες φορές μέσα σε μερικούς μήνες, δεν είναι τυχαίο. Κι όταν είσαι ο τρίτος στη σειρά που το παθαίνει, τότε κάπου έχεις κάνει μια τραγικά λάθος εκτίμηση. Τραγικά γιατί στερείς από τον εαυτό σου την ευκαιρία να πάψεις τους επικριτές σου. Ναι, η Μάντσεστερ Σίτι του Pep Guardiola μπορεί να πήγαινε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ και για δεύτερη συνεχόμενη φορά να έχανε το τρόπαιο. Άλλωστε, απέναντι της θα είχε έναν προπονητή που το πήρε το 2019 και μια ομάδα με 6 κατακτήσεις, τη Λίβερπουλ.

Αλλά θα είχε έναν δεύτερο σερί τελικό και θα φώναζε στην ποδοσφαιρική κοινότητα πως το Pep Way έχει αποτέλεσμα. Σε πάει όσο πιο κοντά γίνεται στο τρόπαιο. Κι από κει και μετά είναι ζήτημα των ποδοσφαιριστών να δείξουν πόσο πολύ το θέλουν. Όμως ο Pep Guardiola είναι ένας προπονητής σταρ. Κι ας μην το επιδιώκει τόσο φωναχτά. Οι πράξεις του το δείχνουν. Το ότι θέλει να παρουσιάζει πάντα κάτι το πρωτοποριακό και να τον μνημονεύουν για τις ιδέες του, δείχνει ότι θέλει να ξεπερνάει τους ποδοσφαιριστές του.

Αν δει κανείς τη Μάντσεστερ Σίτι του Guardiola, θα βρει μια ομάδα που στα τελευταία 4 χρόνια δεν έχει ξοδέψει και κανέναν πακτωλό χρημάτων για να πάρει κάποιον παικταρά. Τα περισσότερα που έχει δώσει εσχάτως ήταν για τον Jack Grealish. Έναν ποδοσφαιριστή που δεν θα αφήσει και καμία ιδιαίτερη ιστορία στο ποδόσφαιρο. Θα ξεχαστεί στο πιτς φιτίλι.

Το ποδοσφαιρικό σύνολο της Σίτι είναι σύνολο. Δεν είναι μια πυραμίδα. Το σύνολο μπορεί να σε πάει κοντά στους τίτλους, αλλά δεν θα τους κατακτήσει ποτέ. Η πυραμίδα είναι αυτή που θα κατακτήσει τους τίτλους. Δείτε τη Ρεάλ. Υπάρχει ένας προπονητής που τον εμπιστεύονται με κλειστά μάτια, αλλά δεν ήταν ποτέ σταρ. Ήταν αντιστάρ. Σαν ποδοσφαιρικό μέγεθος ο Karim Benzema είναι πολύ πιο πάνω απ΄αυτόν. Όπως και ο Modric. Και ο Vinicius αν κάνει άλλες 2-3 χρονιές όπως η φετινή.

Ο Pep Guardiola είναι ο γονιός που «πνίγει» τα παιδιά του με την προστασία που τους παρέχει

Η Ρεάλ έχει αστέρες στο χορτάρι. Παίκτες με μυαλό που πληρώνεται αδρά. Δεν πληρώνονται μόνο τα πόδια του Benzema. Πληρώνεται και το μυαλό του. Οι παίκτες της Σίτι δεν έχουν μυαλό. Είναι μηχανές που τους εκχύει ο Pep Guardiola το μυαλό του. Δεν παίρνουν πρωτοβουλία. Βλέπουν στα μάτια τους αλγόριθμους και λειτουργούν με τα μαθηματικά.

Τρίγωνα, κύκλοι, ρόμβοι. Μια πυραμίδα χρειάζεται η Σίτι. Τα τρίγωνα τα μετράνε μόνο στη Θεσσαλονίκη. Στο ποδόσφαιρο μετράνε τα γκολ και οι τίτλοι. Κι ο Pep Guardiola μοιάζει να απορρίπτει αυτό το δόγμα που είναι και η ουσία του ποδοσφαίρου. Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η πιο NBA ποδοσφαιρική ομάδα της Ευρώπης.

Ο χθεσινός αποκλεισμός που για 6 λεπτά δεν έγινε πρόκριση, ήρθε από 2 γκολ κάποιου Rodrigo. Ποδοσφαιρικά τι το παραπάνω έχει αυτός από τον De Bruyne ή τον Cancelo; Τίποτα. Αλλά έχει γύρω του Karim, Luka, Toni. Δεν έχει Ruben Dias και Mahrez ή Bernardo Silva. Τα πόδια τους είναι υπέροχα. Το μυαλό τους ξεκάθαρα περιορισμένο. Όχι επειδή δεν είναι μεγάλο. Αλλά γιατί ο Pep Guardiola τους πνίγει με τον δικό του εγκέφαλο. Δεν τους επέτρεψε να πάρουν αποφάσεις.

Του χρωστάνε σαφώς. Ο Cancelo, ο Dias, ο Silva, όλοι αυτοί θα βολόδερναν αν ο Pep δεν έβλεπε σε αυτούς στοιχεία που ταιριάζουν στο όραμα του και μπορούν να αναδειχθούν μόνο μέσα σε αυτό. Έξω απ΄αυτό θα χαθούν.

Ο Pep Guardiola έχει να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ 11 χρόνια. Το 2011, όταν έπαιρνε το δεύτερο του με τη Μπαρτσελόνα

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Lionel Messi: Μήπως τώρα μετανιώνεις;

Lewis Hamilton – Serena Williams: Θέλουν να αγοράσουν την Chelsea – Το ποσό που προσφέρουν

Simone Biles: «Το να αποσυρθώ από τους Ολυμπιακούς ήταν ό,τι καλύτερο έχω κάνει»