Ο Ολλανδός μουσικός, 41 ετών, αντιμετωπίζει δικαστικές συνέπειες για την εμμονή του να κάνει δωρεά σπέρματος  καθώς υπάρχουν ισχυρισμοί πως αποπλανεί γυναίκες να χρησιμοποιήσουν το σπέρμα του κι έχει φτάσει να είναι πατέρας 550 παιδιών σε όλον τον κόσμο.

Ο μουσικός βρίσκεται αντιμέτωπος με το δικαστήριο το οποίο προσπαθεί να βάλει “φρένο” στην αλόγιστη δωρεά του σπέρματός του, εν μέσω ισχυρισμών ότι έχει κάνει εκατοντάδες παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Ο Jonathan Jacob Meijer, 41 ετών, έχει παραπλανήσει εκατοντάδες γυναίκες σε όλο τον κόσμο και υπολογίζεται πως μπορεί να έχει αποκτήσει σχεδόν 550 παιδιά, σύμφωνα με το Donorkind Foundation, το οποίο τον μηνύει.

Ο κ. Meijer, από τη Χάγη της Ολλανδίας, μπήκε στη μαύρη λίστα το 2017, αφού η Ολλανδική Εταιρεία Μαιευτικής και Γυναικολογίας προειδοποίησε ότι είχε αποκτήσει 102 παιδιά μέσω δέκα διαφορετικών κλινικών στην Ολλανδία.

σπέρμα

Το δικαστήριο όμως δεν πτόησε τον «καρπερό» Ολλανδό ο οποίος συνεχίζει να δωρίζει σπέρμα και εκτός Ολλανδίας. Μάλιστα προσέφερε τις υπηρεσίες του και στην Ουκρανία μέσω ιστοσελίδων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με τον ολλανδικό ειδησεογραφικό ιστότοπο AD.

Μία από τις μητέρες των παιδιών του, η Εύα, που βρίσκεται στο επίκεντρο της δικαστικής διαμάχης και απέκτησε ένα παιδί από τον Meijer το 2018, είπε ότι «την αηδιάζει η σκέψη» ότι έχει κάνει τόσα παιδιά: «Εάν ήξερα πως είναι πατέρας πάνω από 100 παιδιών δεν θα τον διάλεγα».

«Πολλές μητέρες του είπαν ότι πρέπει να σταματήσει, αλλά τίποτα δεν βοηθά. Άρα το να πάω στα δικαστήρια είναι η μόνη επιλογή που έχω για να προστατεύσω το παιδί μου».

Η Εύα και το Donorkind Foundation θέλουν να σταματήσουν την «εξάπλωση» του σπέρματος του κ. Meijer και να μάθουν ακριβώς σε ποιες κλινικές έχει δωρίσει σπέρμα. Κατηγόρησαν τον κ. Meijer ότι «είπε ψέματα» σε εκατοντάδες γυναίκες σχετικά με τον αριθμό των παιδιών που απέκτησε.

Η Εύα θέλει επίσης να καταστραφεί όλο το σπέρμα του που είναι ακόμα αποθηκευμένο, εκτός αν έχει προοριστεί για μια γυναίκα που έχει ήδη ένα από τα παιδιά του.

Ο Ties van der Meer, πρόεδρος του ιδρύματος, δήλωσε: «Αναλαμβάνουμε δράση εναντίον αυτού του ανθρώπου επειδή η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα. Έχει πρόσβαση σε γυναίκες παγκοσμίως μέσω Διαδικτύου και συναλλάσσεται με μεγάλες, διεθνείς τράπεζες σπέρματος».

Ο δικηγόρος της Donorkind, Mark de Hek, δήλωσε: «Αυτή η συμπεριφορά είναι επικίνδυνη για την ψυχική ευημερία και την υγεία των παιδιών δωρητών. Προτιμώντας την αναπαραγωγική του ανάγκη, ο δότης ενεργεί παράνομα. Επιπλέον, παραβιάζει τις συμφωνίες με τις κλινικές και με τους υποψήφιους γονείς, επειδή εμπιστεύονταν την υπόσχεσή του ότι θα έκανε το πολύ 25 παιδιά».