Πολυμήχανος Λιθουανός, του οποίου η ταυτότητα μένει ακόμα άγνωστη, προσποιούταν ότι πάθαινε καρδιακή προσβολή, ώστε να του έρθουν οικονομικότερα πιθανά, οι διακοπές του στην Ισπανία.

Όπως προκύπτει, τα κατάφερε ουκ ολίγες φορές, να μην πληρώσει το λογαριασμό ύστερα από γεύματά του σε εστιατόρια της πόλης Αλικάντε και κυρίως στη γραφική περιοχή Costa Blanca.

Αφού απολάμβανε γεύματα και ποτά σε 20 καταστήματα, λοιπόν, ξαφνικά έπιανε το στήθος του και στη συνέχεια έπεφτε στο πάτωμα, ώστε να προσποιηθεί ότι πάθαινε καρδιακή προσβολή, με στόχο να ξεγλιστράει και να μην πληρώνει, μέχρι που ένας έξυπνος ιδιοκτήτης εστιατορίου τον κατάλαβε.

Ήταν στο El Buen Comer, ένα εστιατόριο στο Αλικάντε, όπου η τύχη αυτού του πανούργου ατόμου τελικά εξαντλήθηκε. Μετά από ένα ικανοποιητικό γεύμα με παέγια θαλασσινών και μερικά σφηνάκια ουίσκι, παρουσιάστηκε ο λογαριασμός, συνολικού ύψους 34,85 ευρώ. Προσπαθώντας να αποφύγει την πληρωμή, σηκώθηκε για να φύγει, για να τον αναχαιτίσει το προσωπικό. Απογοητευμένος και απρόθυμος να εξοφλήσει τον λογαριασμό, σκαρφίστηκε μια ακόμη παράσταση καρδιακής προσβολής σε μια προσπάθεια να ξεφύγει.

Αντί ασθενοφόρου, ειδοποιήθηκαν οι Αρχές, με αποτέλεσμα να λήξει άδοξα η… «παράσταση» του.