Είναι πολλοί αυτοί που τρελαίνονται με την μυθολογία, με την αρχαιότητα, με το πολύ πολύ μακρινό παρελθόν και θα ήθελαν πολύ να βγαίνουν επικές ταινίες κάθε χρόνο που να σχετίζονται με αρχαία Ελλάδα, την αιγυπτιακή αυτοκρατορία και, πάνω απ’ όλα, όπως είχαμε πει κι εδώ, τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Έτσι, το Netflix σαν να εισάκουσε τις ανάγκες του κόσμου και ετοιμάζει την, πιθανότατα, πιο υποσχόμενη παραγωγή από αυτές που είναι γνωστές για το εγγύς μέλλον.

Έτσι, με το που επανήλθαν οι ηθοποιοί από την απεργία τους και πάλι στις επάλξεις, το Deadline έφερε στο φως την ανάθεση του Netflix σε Ντένζελ Ουάσινγκτον και Αντουάν Φουκουά για να κάνουν ταινία για τον θρυλικό στρατηλάτη, τον Αννίβα τον Καρχηδόνιο, ο οποίος ήταν ο φόβος και ο τρόμος της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, ήταν όμως τόσο τυφλωμένος από το μίσος του για αυτούς, που έκανε και λάθη που του σκότωναν το μισό στράτευμα.

Για παράδειγμα, είναι γνωστή η εκστρατεία του από την Ισπανία, στη διάρκεια του 17ετους Β’ Καρχηδονιακού Πολέμου, προς τη Ρώμη, μέσα από τις Άλπεις και όχι από το χερσαίο μονοπάτι ή από τη θάλασσα, που ξεκίνησε με 50.000 στρατιώτες, 9.000 άλογα και 37 ελέφαντες, αλλά μια κακή εκτίμηση του Αννίβα προκάλεσε χιονοστιβάδα και αποτελείωσε το 50% των παραπάνω αριθμών.

Γενικότερα, μπορεί να βρει κανείς πολλές μικρές εποποιίες στις καταγραφές των αρχαίων για τον Αννίβα και οι πληροφορίες από την Αμερική αναφέρουν ότι το σενάριο θα επικεντρωθεί σε αυτά τα 17 χρόνια του Β’ Καρχηδονιακού Πολέμου, επομένως οι μάχες θα είναι πολλές, οι σκηνές σωματικής δράσης αρκετές και έντονες.

20 χρόνια στα συρτάρια, κατέληξε στα χέρια του Netflix

Εξάλλου, Φουκουά και Ουάσινγκτον έχουν συνεργαστεί στα 3 Equaliser και στο Training Day και έχουν δείξει τι πετυχαίνουν μαζί. Είναι δε χαρακτηριστικό πως αυτή η ταινία σχεδιάζεται από το 2001, αλλά τότε, ούσα στα χέρια της Warner Bros, δε μπορούσε να προχωρήσει διότι ο Ντένζελ Ουάσινγκτον είχε μικρά παιδιά και δεν ήθελε να βρίσκεται μακριά τους.

Τώρα, οδεύοντας στα 70 και αψηφώντας τον χρόνο και τη φθορά του σώματος, νιώθει ικανός να φέρει εις πέρας όσα απαιτεί ένας τέτοιος ρόλος κι ένα τέτοιο είδος ταινίας. Στα χέρια του Netflix λοιπόν, αναμένουμε να δούμε μια παραγωγή που θα πρέπει να έχει επικές διαστάσεις.

Αυτή θα είναι και η πρώτη ταινία παραγωγής Netflix που συμμετέχει ο Ουάσινγκτον, έχοντας πρωταγωνιστήσει άλλη μια φορά σε ταινία streaming πλατφόρμας, το Macbeth για το Apple TV.