Οι κινεζικές αρχές διερευνούν μετά από ένα βίντεο που εμφανίστηκε viral που δείχνει έναν εργαζόμενο από το Tsingtao να ουρεί σε μια δεξαμενή, που πιστεύεται ότι περιέχει συστατικά για τη δημοφιλή μπύρα του. Το κλιπ έχει λάβει δεκάδες εκατομμύρια προβολές στα social media. Η εταιρεία είπε ότι ειδοποίησε την αστυνομία αμέσως μετά την προσοχή της στο βίντεο, προσθέτοντας ότι η παρτίδα των συστατικών είχε σφραγιστεί.

Η Tsingtao είναι ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς μπύρας της Κίνας και ο μεγαλύτερος εξαγωγέας της. Στο απόσπασμα που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο την Πέμπτη, ένας εργαζόμενος, ντυμένος με στολή με κράνος, φαίνεται να σκαρφαλώνει πάνω από έναν ψηλό τοίχο και μέσα στο δοχείο πριν ουρήσει μέσα του. Η ετικέτα τοποθεσίας του κλιπ γράφει “Tsingtao beer No.3 factory”, ανέφερε την Παρασκευή το τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο The Paper.

Το επιχειρηματικό πρακτορείο “National Business Daily” επικαλέστηκε αργότερα μια εσωτερική πηγή ότι τόσο το άτομο που τράβηξε το βίντεο όσο και το άτομο που εμφανίζεται σε αυτό δεν ήταν άμεσοι υπάλληλοι της εταιρείας. Σε δήλωση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, το γραφείο εποπτείας και διοίκησης της αγοράς της πόλης Pingdu, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο, είπε ότι δημιούργησαν αμέσως μια ομάδα και διενήργησαν επιτόπια έρευνα αφού εντόπισαν το βίντεο και σφράγισαν ολόκληρη την παρτίδα των συστατικών που εμφανίστηκε στο κλιπ.

Πρόσθεσε επίσης ότι το γραφείο θα ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα μόλις επιβεβαιωθούν οι λεπτομέρειες.

Ο Τσινγκτάο είπε την Παρασκευή ότι «έδινε μεγάλη σημασία» στο διαδικτυακό βίντεο και η αστυνομία είχε ξεκινήσει έρευνα. Το BBC επικοινώνησε με την εταιρεία για σχόλια. Τα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν συγκλονιστεί από το κλιπ, καθώς η μάρκα είναι εξαιρετικά γνωστή τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Στιγμιότυπο από το βίντεο

βίντεο

Ένα τσούρι που θα καταστρέψει πολλά χρήματα, αυτός ο εργάτης έχει κάνει πραγματική ζημιά εδώ”, λέει ένα σχόλιο που ακούγεται πολύ στην πλατφόρμα X-like Weibo. “Ευτυχώς που δεν πίνω μπύρα – αλλά είναι αδιανόητο να τελειώσει αυτή η μάρκα εξαιτίας αυτού”, είπε ένας χρήστης. «Είναι η πρώτη φορά όμως;» γράφει ένα άλλο σχόλιο.

Οι μετοχές της ζυθοποιίας Tsingtao υποχώρησαν απότομα όταν το Χρηματιστήριο της Σαγκάης άνοιξε το πρωί της Δευτέρας, αλλά διαπραγματεύονταν σε γενικές γραμμές σταθερές μέχρι το απόγευμα. Η αγορά του Χονγκ Κονγκ, όπου είναι εισηγμένες και οι μετοχές της Tsingtao, ήταν κλειστή τη Δευτέρα για τις διακοπές του Φεστιβάλ Chung Yeung.

Πηγή : BBC