Ο Maurizio Gucci, γόνος της αυτοκρατορίας του οίκου μόδας Gucci, δολοφονήθηκε τον Μάρτιο του 1995, από έναν άνδρα στα σκαλιά του γραφείου του στο Μιλάνο. Ο «εγκέφαλος» πίσω από την εγκληματική ενέργεια ήταν η πρώην γυναίκα του, Patrizia Reggiani, και μητέρα των δύο κορών του. Η ζήλεια την έκανε να δράσει κατά ένα εγωιστικό τρόπο, αδιαφορώντας για τις ζωές των παιδιών τους.

Η Allegra Gucci ήταν 14 ετών τότε και η αδερφή της, Alessandra, ήταν 18. Είδαν τον κόσμο γύρω τους να καταρρέει μετά την απώλεια του πατέρα τους. Την ιστορία της περίφημης οικογένειας είδαμε να ξετυλίγεται στην ταινία «House of Gucci», που προκάλεσε κύμα αντιδράσεων από την πλευρά των κληρονόμων.

Η Allegra εκνευρισμένη από την ερμηνεία της οικογένειάς της, όπως αποτυπώθηκε στην ταινία σε σκηνοθεσία του Ridley Scott, έγραψε ένα βιβλίο. Σε αυτό εξιστορεί εκείνα τα «δύσκολα» χρόνια από την δική της οπτική, όπως δηλαδή τα βίωσε. Το βιβλίο μεταφράζεται ως «Game Over» από τα ιταλικά («Fine dei Giochi»). Είναι η πρώτη φορά που μιλά δημόσια για τη δολοφονία του πατέρα της και την σύλληψη και δίκη της μητέρας της το 1997.

«Η ζωή μου και η ζωή της αδερφής μου στοιχειώνεται από αυτά τα γεγονότα», είπε σε πρόσφατη συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera. «Κάθε φορά που το συζητούσαμε, υπήρχε αυτή η φρικτή φωτογραφία: ο Maurizio Gucci άψυχος, μέσα σε μια λίμνη αίματος στο αίθριο ενός κτιρίου στη Via Palestro. Κανείς δεν αναρωτήθηκε ποτέ τι νιώσαμε. Και δεν έχω μιλήσει μέχρι τώρα γιατί είχα την ψευδαίσθηση ότι μια μέρα όλα θα ξεχνιόνταν και ότι θα είχα χώρο για τον εαυτό μου. Σήμερα, στα 40 μου, ξέρω ότι αυτό δεν θα τελειώσει ποτέ».

Η Allegra είπε στην εφημερίδα ότι αποφάσισε να γράψει το βιβλίο μετά την κυκλοφορία του House of Gucci, το οποίο χαρακτηρίζει «μια καρικατούρα» των γεγονότων που διαμόρφωσαν τη ζωή της. Θεωρεί ότι η απεικόνιση του πατέρα της, που ενσαρκώνει ο Adam Driver, ως «αδύναμο και κακομαθημένο» είναι λανθασμένη. Η ίδια υποστηρίζει ότι ο πατέρας της ήταν σκληρά εργαζόμενος και λαμπρός επιχειρηματίας, ενώ στην ταινία φαίνεται να χειραγωγείται από την Patrizia, που παίζει η Lady Gaga.

«Η μητέρα μου ποτέ δεν θα είχε καταρρεύσει σε ένα πάρτι» όπως φαίνεται να παθαίνει η Lady Gaga. «Η μητέρα μου ήταν μια όμορφη και κομψή γυναίκα», συνέχισε, υπονοώντας ότι το στιλ της επαρχιώτισσας που πλούτισε απότομα και τα κραυγαλέα outfits της ταινίας, είναι εκτός πραγματικότητας.

Η παραδοχή της δολοφονίας του Maurizio Gucci από τη Patrizia

«Το οφείλω στον πατέρα μου, που δεν έχει πια φωνή, και στα δύο παιδιά μου. Θα ήθελα, καθώς μεγαλώνουν, να βασίζονται στα γεγονότα που είπε η μητέρα τους», είπε για την απόφαση να μιλήσει. Η Allegra και η αδερφή της, έπρεπε επίσης να αντιμετωπίσουν τα γεγονότα που τους είπε η μητέρα τους. Μετά το διαζύγιο της από τον Maurizio το 1994, της απαγορεύτηκε να χρησιμοποιήσει το επώνυμο Gucci.

Η «μαύρη χήρα», όπως αναφερόταν στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, καταδικάστηκε σε 29 χρόνια φυλάκιση το 1998 κι αποφυλακίστηκε το 2016. Η Allegra σπούδασε νομική για να υποστηρίξει την μητέρα της, που θεωρούσε πάντα αθώα, μέχρι που παραδέχθηκε την ενοχή της το 2014.

«Αυτή η έντονη πεποίθηση με στήριξε καθώς πήγαινα πακέτα στη φυλακή, τα χρόνια που την επισκεπτόμουν, μελετώντας τις δίκες, προσπαθώντας να φέρω στο φως μια για πάντα την αθωότητά της. Το παραδέχτηκε κατά το ήμισυ», είπε η Allegra, προσθέτοντας ότι η μητέρα της υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για όγκο στον εγκέφαλο το 1992, που μάλλον άλλαξε την προσωπικότητά της. Το 2004 εκείνη και η Alessandra προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν τον ισχυρισμό αυτό για να οργανώσουν μια εκστρατεία για την εκ νέου δίκη, υποστηρίζοντας ότι η μητέρα τους «είχε μειωμένες διανοητικές ικανότητες τη στιγμή της δολοφονίας». Κάτι τέτοιο μπορεί να έδινε ένα ελαφρυντικό.

«Της τηλεφώνησα και ζήτησα εξηγήσεις. Παραδέχτηκε ότι όσα έκανε ήταν για εμάς. Άρα είχε κάνει κάτι. Ένιωσα ένα κενό κάτω από τα πόδια μου, μια άβυσσο». Στη σειρά ντοκιμαντέρ του περιοδικού People του 2021 «The Shocking True Story Behind the House of Gucci Murder», η Reggiani είπε ότι «δεν είναι αθώα, αλλά ούτε ένοχη».

«Δεν έχω καμία αλήθεια, αλλά είναι βέβαιη ότι η μητέρα μου ήταν καλή γυναίκα, αλλά πολύ ευάλωτη. Δεν είμαι μια ανόητη που την απαλλάσσει από τα πάντα, και σίγουρα ένα από τα λάθη της ήταν ότι εμπιστεύεται ανυπόληπτους ανθρώπους. Μετά υπάρχει αυτός ο όγκος που ίσως έχει αλλάξει την σκέψη της». Πλέον η Allegra προσπαθεί να συμφιλιωθεί με τη μητέρα της. «Το μίσος φθείρεται. Θέλω να ξαναχτίσω την σχέση μας, όχι να την καταστρέψω» είπε.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Ο τεράστιος πολιτιστικός αντίκτυπος της Vogue και των McDonald’s σε μια αντικαπιταλιστική Ρωσία

Dorothea Puente: Η γιαγιάκα με το «αγγελικό» πρόσωπο που ξεπάστρεψε μισή ντουζίνα ανθρώπους

Δημήτρης Κοντομηνάς: Πώς συνδέεται με τους 3 αστροναύτες που πάτησαν πρώτη φορά στην Σελήνη