Το Metaverse έχει μπει για τα καλά μες στη ζωή μας και έχει εισβάλει σε πολλούς τομείς. Εικονικά οικόπεδα πωλούνται έναντι εκατομμυρίων δολαρίων, με ολοένα και περισσότερες εταιρείες να επενδύουν σε αυτό.

Το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας ( British Fashion Council) φιλοξένησε τα ετήσια Βραβεία Μόδας και γιόρτασε την τεχνολογική πρόοδο, που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Συνεργάστηκε με τη Roblox για μια νέα κατηγορία: το Metaverse Design.

Όπως εξηγεί το BFC: «Αυτό το νέο  βραβείο αναγνωρίζει έναν ψηφιακό σχεδιαστή που ξεπερνά τα όρια και επιδεικνύει την αριστεία του στο ψηφιακό σχέδιο μόδας στο μετασύμπαν». Ο πρώτος νικητής του είναι το cSapphire , ένας ψηφιακός οίκος μόδας γνωστό στο Roblox.

To βραβείο του θα παραλάβει ψηφιακά από ένα avatar του καλλιτεχνικού διευθυντή της Gucci, Alessandro Michele, εντός του κόσμου του Roblox. Οι παίκτες μπορούν να αγοράσουν αποκλειστικά ρούχα στο Roblox, με τα έσοδα να δωρίζονται στο BFC Foundation.

Τι προσφέρουν τα Fashion Awards στο Roblox

Η εμπειρία των Fashion Awards στο Roblox θα δώσει την ευκαιρία στους παίκτες να συμμετέχουν στην τελετή απονομής. «Μεταφέρει αμέσως τους επισκέπτες στο εμβληματικό Royal Albert Hall όπου μπορούν να παρακολουθήσουν μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της μόδας στον κόσμο με έναν νέο και μοναδικό τρόπο, περπατώντας στο εικονικό κόκκινο χαλί μαζί με τους φίλους τους, εξερευνώντας τις δημιουργίες των υποψηφίων, δοκιμάζοντας τα εικονικά τους αντικείμενα», λέει το BFC. Αυτό μπορείς να το ζήσεις από τώρα μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου στο παιχνίδι Roblox.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένας παγκοσμίου φήμης οίκος μόδας συνεργάζεται με βιντεοπαιχνίδι, αφού η Balenciaga, η Louis Vuitton και η Burberry έχουν συνεργαστεί με παιχνίδια όπως το Fortnite και το League of Legends για τη δημιουργία και πώληση in-game ρούχων.