Γκρέις Κέλι: Η μούσα του Άλφρεντ Χίτσκοκ που κατέκτησε την καρδιά του Πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό και έγινε πριγκίπισσα στα 26 της χρόνια, δεν υπήρξε άλλο ένα χρυσό κορίτσι του Χόλυγουντ, αλλά και μια αληθινή fashion icon.

Και φυσικά, τη θυμόμαστε όχι μόνο για τις εξαιρετικές της ερμηνείες και το λαμπερό της γάμο, αλλά για τις υπέροχες Οσκαρικές της τουαλέτες (των Helen Rose και Edith Head) τα εξαιρετικά κοσμήματα από μαργαριτάρια και διαμάντια, τις τσάντες Hermès, τα φίνα twin set της Pringle of Scotland, αλλά και τα φορέματα υψηλής ραπτικής Christian Dior. Για τον εορτασμό των γενεθλίων της σας παρουσιάζουμε κάποιες από τις πιο εμβληματικές εμφανίσεις της που ενέπνευσαν κυριολεκτικά τη μόδα.

Πήρε το πτυχίο της από την Αμερικανική Ακαδημία των Δραματικών Τεχνών στη Νέα Υόρκη σε ηλικία 19 ετών και αμέσως μετά την ανακάλυψε ο Gary Cooper το 1951, όπου και την έβαλε να πρωταγωνιστήσει στο μιούζικαλ High Noon. Μετά από αυτό το ντεμπούτο, εμφανίστηκε δίπλα στον Κλαρκ Γκέιμπλ και την Άβα Γκάρντνερ στο Mogabo το 1953, σαγήνευσε τον Άλφρεντ Χίτσκοκ στο Dial M for Murder και το To Catch a Thief για την οποία προτάθηκε για το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου το 1955.

Διαβάστε τη συνέχεια στο TheNotebook.gr /Πηγή φωτογραφίας: Getty Images