Η γαλλική ριβιέρα για δεκαετίες τώρα είναι συνώνυμη όχι μόνο της ομορφιάς, αλλά και της γκλαμουριάς. Από τις εντυπωσιακές παραλίες και τους πεζόδρομους των Καννών και του Μονακό μέχρι τα λιβάδια της Γκρας και το μεσαιωνικό χωριό Έζε, υπάρχουν πολλά μέρη για εξερεύνηση κι όχι μόνο το καλοκαίρι. Αν ταξιδέψετε στην περιοχή, να γνωρίζετε ότι παρά τα όσα ακούγονται κατά καιρούς, μπορείτε να το κάνετε χωρίς να έχετε αστείρευτες καταθέσεις στις τράπεζες ή ιδιωτικό σκάφος. Οι ομορφιές είναι εκεί και μπορείτε να τις απολαύσετε με έναν απλό περίπατο.

Τα ωραιότερα σημεία στη γαλλική ριβιέρα

Μην περιοριστείτε μόνο στο Μονακό και τη Νις, όπου πηγαίνουν οι περισσότεροι. Η γαλλική ριβιέρα είναι γεμάτη όμορφα σημεία για να ανακαλύψετε και να θαμπωθείτε από την ομορφιά τους. Και τη γκλαμουριά τους.

Menton

Η πόλη Μεντόν έχει όλη την ομορφιά των πιο γνωστών παραθαλάσσιων χωριών στη γαλλική ριβιέρα, αλλά μόνο ένα υποσύνολο του πλήθους που συρρέει εκεί. Οι παραλίες του είναι άδειες (εκτός από τους επίμαχους μήνες του καλοκαιριού, όπου όλα γεμίζουν) και τα γεμάτα μπουτίκ σοκάκια είναι σχετικά απαλλαγμένα από τουρίστες.

Παρ’ όλα αυτά είναι ένα χωριό με περισσότερες από 316 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο, εξαιρετικούς κήπους και ποιοτική ιταλική κουζίνα λόγω της θέσης του στα γαλλο-ιταλικά σύνορα. Ιδανικό σημείο για μια ημερήσια εκδρομή, αν είναι να συνδυαστεί με μπάνιο, ηλιοθεραπεία και γεύμα σε εστιατόριο με θέα τη θάλασσα. Αν θέλετε να το επισκεφθείτε το χειμώνα, να γνωρίζετε ότι τον Φεβρουάριο διοργανώνεται εκεί η τοπική γιορτή του λεμονιού, όπου όλο το χωριό ξεφαντώνει.

Antibbes

Η Αντίμπ έχει υπέροχες παραλίες και μια από τις πιο εντυπωσιακές μαρίνες με πανάκριβα γιοτ, αλλά και μεγάλη λογοτεχνική και καλλιτεχνική ιστορία. Τις βίλες της και τα πανδοχεία της τα προτίμησαν πολλοί καλλιτέχνες, ζωγράφοι και λογοτέχνες, για να εμπνευστούν. Τα περίκλειστα αρχοντικά και οι δραματικές βίλες που πλαισιώνουν την ακτή εξακολουθούν να αποτελούν μέρος του τοπίου. Η συνοικία της παλιάς πόλης θα σας ενθουσιάσει με την αρχιτεκτονική της. Εκεί βρίσκεται και το Musée Picasso, το πρώτο μουσείο αφιερωμένο στον μεγάλο Ισπανό καλλιτέχνη. Λειτουργεί στο Château Grimaldi, που ήταν για χρόνια το  σπίτι και το εργαστήριο του Πικάσο και παραμένει ένα από τα επιβλητικά πολιτιστικά αξιοθέατα στην πόλη.

La Colline du Chateau

Ο «Λόφος του Κάστρου» (αυτό σημαίνει η ονομασία) πάνω από την πόλη της Νις είναι το ιδανικό σημείο για να θαυμάσετε την πανοραμική θέα όχι μόνο στην πόλη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Δείτε το Baie des Anges, την Παλιά Πόλη, τον πεζόδρομο της Νίκαιας και την ποικιλόμορφη και ζωντανή πόλη της πόλης. Δυστυχώς το κάστρο δεν σώζεται, παραμένουν λίγοι γκρεμισμένοι τοίχοι. Υπάρχει, όμως, ένα καταπράσινο πάρκο που είναι ιδανικό για ένα πικνίκ μετά από μια ολόκληρη μέρα στα αξιοθέατα.

Vieille Ville

Η πολύχρωμη Παλιά Πόλη της Νίκαιας, ένας κόμβος σε ολόκληρη τη γαλλική ριβιέρα, είναι ένας υπέροχος λαβύρινθος από στενά δρομάκια γεμάτα ζωηρά εστιατόρια, γκαλερί και καταστήματα. Γύρω από τις πολλές πλατείες της υπάρχουν διάσπαρτα καφέ, οπότε εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να καθίσετε και να χαζέψετε τον κόσμο. Για μια πιο δραστήρια επίσκεψη, αφιερώστε λίγο χρόνο κάνοντας μια βόλτα στο Promenade du Paillon, το δημόσιο πάρκο και τον βοτανικό κήπο της πόλης που συνδέει το Μουσείο Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης και την Promenade des Anglais.

Cannes

Πολύ προτού γίνουν συνώνυμες με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και τους Χρυσούς Φοίνικες (και κερδίσει τη φήμη του ως παιδική χαρά ως τόπος συνάντησης του διεθνούς καλλιτεχνικού τζετ σετ) οι Κάννες ήταν ένας λαμπερός, παραθαλάσσιος προορισμός για ξεκούραση στη γαλλική ριβιέρα. Τώρα μπορείτε να δείτε εκεί τα πάντα, από πανάκριβα αυτοκίνητα μέχρι πανάκριβες τουαλέτες και μόδα υψηλής ραπτικής στο απέναντι πεζοδρόμιο. Ανεβείτε τις στριφογυριστές σκάλες και περάστε τα σπίτια με παστέλ επένδυση στο Le Suquet, την παλιά συνοικία της πόλης, και θα καταλήξετε στο Musée de la Castre, ένα σπίτι για εθνογραφική τέχνη σε ένα μεσαιωνικό φρούριο με θέα στη μαρίνα και την Κρουαζέτα.

Èze

Σε απόκρημνους βράχους ψηλά πάνω από τη θάλασσα, το μεσαιωνικό χωριό Έζε είναι ένα απολαυστικό βήμα πίσω στο χρόνο. Κι ευτυχώς για τους τουρίστες στη γαλλική ριβιέρα, δεν κατακλύζεται τόσο πολύ από κόσμο. Τα καλοδιατηρημένα πέτρινα κτίρια, τα ελικοειδή σοκάκια, τα παρεκκλήσια του 14ου αιώνα και το μεσογειακό σκηνικό κάνουν αυτό το μικροσκοπικό χωριό να μοιάζει με σκηνικό κινηματογραφικής ταινίας. Η εντυπωσιακή θέα είναι καλύτερη αν ακολουθήσετε ένα από τα πολλά μονοπάτια πεζοπορίας, όπως το διάσημο μονοπάτι του Νίτσε, που συνδέει την πόλη και την κορυφή, η οποία βρίσκεται 420 m;etra πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Στην κορυφή, θα ανακαλύψετε το μεσαιωνικό φρούριο της πόλης και θα απολαύσετε τον Jardin Exotique, έναν έρημο κήπο γεμάτο με εξωτικά λουλούδια.

Grasse

To Γκρας είναι ένα ήσυχο, όμορφο μεσαιωνικό χωριό που κατέχει επίσης τη διάκριση της παγκόσμιας πρωτεύουσας αρωμάτων. Διάσημα αρωματοποιία που έχουν «ιστορική» έδρα στη γαλλική ριβιέρα, όπως το Fragonard, προσφέρουν δωρεάν περιηγήσεις στα εργοστάσιά τους, ο πραγματικός λόγος για να έρθετε εδώ είναι να απολαύσετε τα σχεδόν ατελείωτα χωράφια με λεβάντα που κυριαρχούν στο λοφώδες τοπίο της περιοχής.

Κάθε Αύγουστο, η πόλη φιλοξενεί το Φεστιβάλ Γιασεμιού, μια τριήμερη γιορτή του γιασεμιού, ένα από τα δύο λουλούδια που κυριάρχησαν στην τοπική παραγωγή αρωμάτων Τα σπίτια στολίζονται με γιρλάντες, οι άνθρωποι χορεύουν στους δρόμους, γίνονται παρελάσεις, όλα γύρω από το γιασεμί. Το χωριό βρίσκεται σε βολική τοποθεσία μεταξύ των Καννών και της Νίκαιας στη γαλλική ριβιέρα.

Monaco

Τελευταίο, αλλά ουχί καταϊδρωμένο, το μικροκαμωμένο πριγκιπάτο του Μονακό, που συνορεύει από τρεις πλευρές με τη Γαλλία. Το πιο διάσημο σημείο στη γαλλική ριβιέρα  είναι ένα προπύργιο λάμψης και αίγλης. Αν και είναι συνήθως γνωστό ως τόπος συνάντησης και διασκέδασης για τους εξαιρετικά πλούσιους, όσοι δεν έχουν χρήματα μπορούν ακόμα να διασκεδάσουν εδώ: οι εκδρομές σε εντυπωσιακά αξιοθέατα όπως το Παλάτι του Πρίγκηπα, το Οχυρό Αντουάν και ο Καθεδρικός Ναός του Μονακό αξίζουν τον κόπο. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να παρατηρήσετε τα πολυτελή γιοτ στο λιμάνι ή επισκεφθείτε το εντυπωσιακό καζίνο.