Αν υπάρχει κάτι στο οποίο θα συμφωνήσουν όλοι οι γυμναστές, αυτό είναι στο ότι για να ανεβαίνεις διαρκώς επίπεδο, πρέπει και να αλλάζεις τον δείκτη δυσκολίας στις ασκήσεις σου. Δεν μπορείς να περιμένεις ότι τα 3 σετ των 10-12 επαναλήψεων με 10κιλα βαράκια, θα σου προσφέρει διαρκώς αύξηση μεγέθους στους μύες των χεριών και δη στα δικέφαλα. Τα tricep ή bicep curls θέλουν ποικιλία για να συνεχίσεις να εξελίσσεσαι.

Είτε θα αυξήσεις το βάρος των κιλών που σηκώνεις στην 3η εβδομάδα είτε θα αυξήσεις τις επαναλήψεις. Ή μπορείς να κάνεις το άλλο, να ξεκινήσεις αυξάνοντας τις επαναλήψεις και στην πορεία να αυξήσεις το βάρος και να μειώσεις τις επαναλήψεις. Το κάθε μονοπάτι είναι ξεχωριστό και σίγουρα θα οριστεί από τον άνθρωπο που σε καθοδηγεί, από έναν ειδικό γυμναστή.

Εκτός από τις επαναλήψεις και το διαφορετικό βάρος, υπάρχει και κάτι ακόμα να κάνεις για τα bicep curls σου. Είναι κάτι που δεν θα το ακούς συχνά και από πολλούς. Είναι τρεις μικρές κινήσεις που θα αυξήσουν την πίεση, χωρίς να σου κάψουν τους μύες. Και οι τρεις αφορούν στην αλλαγή γωνίας κλίσης.

https://www.intronews.gr/echeis-varakia-alla-den-echeis-chrono-kane-afti-tin-askisi-kathe-mera

Στο χαρακτηριστικό βίντεο που μπορείς να βρεις στο Men’s Health, θα δεις ότι μπορείς να κάνεις ένα σετ των 21 επαναλήψεων, στο βάρος που αντέχεις.

Τα πρώτα 7 bicep curls θα είναι με τους αγκώνες ελαφρά προς τα πίσω, ώστε να γίνεται μεγαλύτερο squeeze στα δικέφαλα. Μετά, στα επόμενα 7 μπορείς να πας κανονικά και στα τελευταία 7 θα βάλεις τα χέρια με μια ανοδική κατεύθυνση. Αυτό θα βάλει και τους δελτοειδείς σου στο κόλπο και θα σε βοηθήσει να ολοκληρώσεις την άσκηση χωρίς να πιέσεις υπερβολικά τους δικέφαλους.

Αν θες να το κάνεις πιο απαιτητικό, πάντοτε με προσοχή και σε επαναλήψεις που να σε φτάνουν μέχρι 2 από το failure, μπορείς στην ενδιάμεση κίνηση, τα κανονικά curls, αν στρίβεις τα χέρια προς τα έξω αφού έχεις κάνει το ανέβασμα και να τα διατηρήσεις για 1 δευτερόλεπτο.

* Φωτογραφία: Pexels/Andres Ayrton