Βαριέσαι να περάσεις το Πάσχα για άλλη μια φορά με τα ίδια και τα ίδια; Επιτάφιο, καλαμαράκι σε μεζεδοπωλείο χωρίς μουσική, Ανάσταση πέντε λεπτά, λαμπάδα-αυγό και την Κυριακή αρνάκι; Σε καταλαβαίνουμε. Υπάρχουν τόσοι πασχαλινοί προορισμοί που σε περιμένουν στην Ευρώπη. Από νησιά που έχουν ήδη μπει στην καλοκαιρινή περίοδο και μπορείς να απολαύσεις το μπάνιο σου μέχρι ανοιξιάτικα τοπία, ακόμα και χιόνια. Ό,τι τραβάει η ψυχή σου, για ένα Πάσχα που σίγουρα θα είναι διαφορετικό απ’ όλα τα άλλα.

Οι καλύτεροι πασχαλινοί προορισμοί

Εδώ θα βρεις τις καλύτερες ιδέες για ένα ταξίδι στην πασχαλινή περίοδο, σε προορισμούς που ξεφεύγουν από τα παραδοσιακά δεδομένα και μπορούν να σου αφήσουν εκπληκτικές αναμνήσεις. Οι παρακάτω πασχαλινοί προορισμοί είναι τσεκαρισμένοι.

πασχαλινοί προορισμοί

Τενερίφη

Η πρωτεύουσα των Κανάριων Νησιών, ανοιχτά από τις αφρικανικές ακτές, είναι ένα τέλειο μέρος για να… ζεστάνεις μηχανές ενόψει του καλοκαιριού. Λόγω κλίματος και οργάνωσης, δεν υπάρχουν και πολλοί πασχαλινοί προορισμοί για να σου προσφέρουν κάτι τέτοιο. Τα ξενοδοχεία είναι πολλά και έχουν αρχίσει ήδη να προσφέρουν πακέτα και all-inclusive, αλλά και με ξεναγήσεις που μπορείς να κάνεις για να γνωρίσεις καλύτερα την ιστορία, τον πολιτισμό και την κουλτούρα τους. Πράγμα που συνιστούμε κι εμείς.

5 πασχαλινοί προορισμοί στην Ευρώπη που δεν θα βρεις σε καμία travel list: Θα εντυπωσιάσεις την παρέα σου με τις εμπειρίες που θα αποκομίσεις

Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν πολλοί (ακόμη κι αυτοί που την έχουν επισκεφθεί), η Τενερίφη δεν είναι μόνο παραλίες, πισίνες, εντυπωσιακά ξενοδοχεία και pina colada. Υπάρχουν πάρα πολλά φυσικά τοπία και αξιοθέατα να θαυμάσεις, αν θέλεις φυσικά να σηκωθείς από την ξαπλώστρα.

Από την εξερεύνηση του βουνού Τέιντε, του ψηλότερου ακόμα και ολόκληρης της Ισπανίας, ενός σβησμένου ηφαιστείου κατ’ ουσίαν, μέχρι τις σπηλιές Los Gigantes, το μουσείο ARTlandia με τις κούκλες και τα αρκουδάκια, το Siam Park για να νιώσεις ότι είσαι στην Ταϊλάνδη, τον Βοτανικό Κήπο (Jardin Botanico) και τόσα άλλα, η Τενερίφη σε προσκαλεί να την επισκεφθείς. Και τα εστιατόρια είναι τόσο καλά, που δεν θα σου λείψει ούτε ο οβελίας, ούτε το κοκορέτσι.

5 πασχαλινοί προορισμοί στην Ευρώπη που δεν θα βρεις σε καμία travel list: Θα εντυπωσιάσεις την παρέα σου με τις εμπειρίες που θα αποκομίσεις

Μαδέιρα

Την έχουν χαρακτηρίσει μελαγχολική, και είναι αλήθεια πως όταν διαβάζεις κάτι τέτοιο δεν σκέφτεσαι πως μέρη με τέτοιους χαρακτηρισμούς θεωρούνται εξαιρετικοί πασχαλινοί προορισμοί. Κι όμως, η Μαδέιρα δεν είναι ακριβώς έτσι όπως την παρουσιάζουν οι τουριστικοί οδηγοί. Το αυτόνομο νησί της Πορτογαλίας, η πατρίδα του Κριστιάνο Ρονάλντο, δεν θα μπορούσε να είναι κι έτσι, αφού παράγει ένα από τα πιο φημισμένα κρασιά παγκοσμίως. Όποιος πίνει, έρχεται στο κέφι.

5 πασχαλινοί προορισμοί στην Ευρώπη που δεν θα βρεις σε καμία travel list: Θα εντυπωσιάσεις την παρέα σου με τις εμπειρίες που θα αποκομίσεις

To κρασί Μαδέρας, έτσι το μάθαμε εμείς, είναι μοναδικό στο είδος του, διότι είναι μοναδική και η παρασκευή του. Μπορείς να μάθεις τα πάντα γι’ αυτό με οργανωμένες εκδρομές σε οινοποιία, και θα το εκτιμήσεις περισσότερο. Από την άλλη, το νησί προσφέρει τα πάντα: Από άνετη διαμονή σε ξενοδοχεία και μπάνιο στον Ατλαντικό μέχρι εξερευνήσεις στις πηγές (Fontes) και πεζοπορία-ανάβαση στο Pico do Arieiro, όπου θα θαυμάσεις τον ήλιο να βασιλεύει στην απεραντοσύνη του ωκεανού. Κι από το να κλείσεις μια μικρή κρουαζιέρα, όπου θα δεις δελφίνια και φάλαινες, μέχρι τον βοτανικό κήπο του Monte Palace, έναν από τους εντυπωσιακότερους του κόσμου.

Τουλούζη

Την έχουν αποκαλέσει βασίλισσα της νότιας Γαλλίας, κι όχι άδικα. Απ’ όλες τις μεγαλουπόλεις, από τη Μασσαλία ως τη Λιόν, αυτή είναι η πρωτεύουσα της Occitanie, έτσι λέγεται όλη η νότια περιοχή του γαλλικού εξαγώνου. Αν σου αρέσει πραγματικά το φαγητό, οι πασχαλινοί προορισμοί είναι δεδομένοι και η Τουλούζη είναι πρώτη σε προτεραιότητα. Εκεί προσφέρθηκαν πρώτη φορά σπεσιαλιτέ όπως το κασουλέ και το φουά γκρα. Υπάρχουν δεκάδες, εκατοντάδες εστιατόρια στην πόλη, αλλά και στη γύρω περιφέρεια, να δοκιμάσεις με την ψυχή σου όλες τις γαλλικές σπεσιαλιτέ, και μάλιστα οικονομικά, χωρίς να χρειαστεί να αδειάσεις τον τραπεζικό σου λογαριασμό.

5 πασχαλινοί προορισμοί στην Ευρώπη που δεν θα βρεις σε καμία travel list: Θα εντυπωσιάσεις την παρέα σου με τις εμπειρίες που θα αποκομίσεις

Μη φανταστείς, όμως, ότι η Τουλούζη είναι ένα τραπεζομάντηλο που απλά σε περιμένει. Από το ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου κυριαρχεί η παραδοσιακή αρχιτεκτονική, μέχρι το εργοστάσιο της Airbus (υπάρχουν ξεναγήσεις για να το δεις από κοντά), προσφέρει και πολλά πράγματα για να δεις και να θαυμάσεις. Από ποδηλασία δίπλα στο Canal du Midi, ένα από τα πιο όμορφα μέρη ολόκληρης της Γαλλίας, μέχρι ένα παιχνίδι Mölkky, που μοιάζει με το παλιό δικό μας παιχνίδι των βώλων. Ή μπορείς να παρακολουθήσεις από κοντά κι έναν αγώνα ράγκμπι, το παραδοσιακό σπορ της περιοχής.

Ίνσμπρουκ

Πασχαλινοί προορισμοί είναι το θέμα μας, όχι χειμωνιάτικοι. Και ποιος σου είπε ότι δεν μπορείς να απολαύσεις το Ίνσμπρουκ αρχές Μαϊου; Η πρωτεύουσα του Τιρόλο στην Αυστρία δεν προσφέρεται για κοντομάνικα και ηλιοθεραπείες καμία εποχή του χρόνου, ούτε καν το καλοκαίρι. Οπότε αν είσαι λάτρης του μπουφάν και δεν σ’ αρέσει να μοιράζεσαι έναν δημοφιλέστατο τόπο με χιλιάδες άλλους, το πανέμορφο Ίνσμπρουκ είναι μια εξαιρετική επιλογή.

5 πασχαλινοί προορισμοί στην Ευρώπη που δεν θα βρεις σε καμία travel list: Θα εντυπωσιάσεις την παρέα σου με τις εμπειρίες που θα αποκομίσεις

Ας το ξεκαθαρίσουμε: Μπορεί τα χιονοδρομικά κέντρα να μην είναι σε θέση να σου προσφέρουν την ευκαιρία να κάνεις σκι εκείνη την εποχή. Όμως το ίδιο το Ίνσμπρουκ προσφέρει τόσες επιλογές, που δεν θα βαρεθείς. Από το πολυ-φωτογραφημένο Goldenes Dachl, την Χρυσή Οροφή, μέχρι το αυτοκρατορικό παλάτι του Hofburg και από τον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό του Αγίου Ιακώβου μέχρι τυρολέζικες βραδιές με γιόντελ (τα παραδοσιακά αλπικά τραγούδια) και τοπικούς χορούς, παρέα με εξαίσια κρέατα και τυριά.

Ρέικιαβικ

Πάσχα στην Ισλανδία; Και γιατί όχι; Οι πασχαλινοί προορισμοί δεν είναι μόνο φαγητό, ποτό και μουσεία, αλλά και περιπέτεια. Ένα ταξίδι στο Ρέικιαβικ, την πρωτεύουσα του βόρειου απομονωμένου ευρωπαϊκού νησιού, θα σου ανοίξει νέους ορίζοντες στο πώς βλέπεις τη φύση, αλλά και την καθημερινότητα. Το γραφικό Ρέικιαβικ μπορεί να σε κρατήσει να το θαυμάσεις, αλλά και να αποτελέσει ορμητήριο για εκδρομές σε ό,τι έχει να σου προσφέρει σαν θέαμα όλο το νησί. Κι όλα αυτά χωρίς να σε φάνε τα χιλιόμετρα και η ταλαιπωρία.

πασχαλινοί προορισμοί

Το ίδιο το Ρέικιαβικ προσφέρει μια σειρά από αξιοθέατα που δεν μπορείς να δεις πουθενά αλλού. Από το Perlan, όπου μπορείς να βιώσεις από εκρήξεις ηφαιστείων μέχρι σεισμούς, μέχρι τα τοπικά φεστιβάλ. Κι από τον φάρο του Grotta, ένα από τα εμβλήματα της πόλης, μέχρι το Flyover Reykjavik, όπου μπορείς να θαυμάσεις τα τοπία σχεδόν όλη της Ισλανδίας, χωρίς να απομακρυνθείς από την πόλη.