Ένα νέο ξενοδοχείο στην Ινδονησία προσπαθεί να κερδίσει τον τίτλο του «πιο αδύνατου στον κόσμο». Αλλά ο δημιουργός του λέει ότι το έργο δεν έχει να κάνει μόνο με την προσπάθεια να τεθεί ένα παγκόσμιο ρεκόρ – είναι να τραβήξει τη διεθνή προσοχή για τη μικρή πόλη που αποκαλεί πατρίδα.

Ο Ary Indra μεγάλωσε στη Salatiga, στην Κεντρική Ιάβα, στην Ινδονησία. Αφού εκπαιδεύτηκε ως αρχιτέκτονας και έκανε την καριέρα του στην Τζακάρτα και τη Σιγκαπούρη, ένιωσε ότι καλείται να επιστρέψει στην πατρίδα του στη Salatiga – και να χρησιμοποιήσει εκεί τις δεξιότητές του.

PituRooms:Το «πιο skinny ξενοδοχείο του κόσμου» βρίσκεται στην Ινδονησία

Εκεί, βρήκε ένα ανεκμετάλλευτο κομμάτι γης, το οποίο κανείς δεν ήταν διατεθειμένος να χτίσει λόγω του περίεργου μεγέθους του.

Το PituRooms στην Ινδονησία

Τώρα είναι το σπίτι του PituRooms, ενός ξενοδοχείου επτά δωματίων (το Pitu είναι η λέξη για το «επτά») που έχει πλάτος μόλις 2,8 μέτρα (9 πόδια). Το κτίριο είναι πέντε ορόφους, με καθένα από τα επτά δωμάτια αρκετά μεγάλο για ένα διπλό κρεβάτι και μικρό μπάνιο με ντους και τουαλέτα. Κάθε δωμάτιο έχει διαφορετική αισθητική με τοπικά έργα τέχνης στους εσωτερικούς χώρους. «Θέλω οι άνθρωποι να βιώσουν τη Salatiga με έναν νέο τρόπο», λέει η Indra στο CNN.

PituRooms:Το «πιο skinny ξενοδοχείο του κόσμου» βρίσκεται στην Ινδονησία

«Είμαι ιδιοκτήτης, σχεδιαστής και λειτουργώ το PituRooms με τη δική μου ομάδα. Έχει γίνει η νέα μου πλατφόρμα για τη δημιουργία ενός νέου τύπου τουρισμού που περιλαμβάνει και τις τοπικές κοινωνίες.»

Η Salatiga βρίσκεται 300 μίλια νοτιοανατολικά της Τζακάρτα, και είναι ως επί το πλείστον άγνωστη από τους ξένους επισκέπτες που κατευθύνονται στη Yogyakarta, τη Surabaya ή το κοντινό νησί του Μπαλί για τις διακοπές τους.

Ο Indra λέει στο CNN ότι το PituRooms, το οποίο άνοιξε τον Δεκέμβριο του 2022, είχε «μόνο το πέντε τοις εκατό» μη Ινδονήσιους επισκέπτες. Αλλά στην Ινδονησία, λέει ο Indra, η Salatiga είναι γνωστή ως μια ανεκτική πόλη που έχει καλό φαγητό, καλές υποδομές και καλή ποιότητα ζωής. Ήταν μια δημοφιλής απόδραση το Σαββατοκύριακο για τους Ολλανδούς κατά την εποχή της αποικιοκρατίας.

Ο Indra λέει ότι οι περισσότεροι Ινδονήσιοι σκέφτονται τη Salatiga ως ένα ωραίο μέρος για να συνταξιοδοτηθούν, αλλά ελπίζει ότι το PituRooms είναι το πρώτο από τα πολλά έργα που θα βοηθήσουν τους ξένους να δουν ότι η Salatiga είναι κάτι πολύ περισσότερο από το να ζεις με αργό ρυθμό. «Εκτός από τις τεχνικές δυσκολίες, η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν η τυπική νοοτροπία γύρω από τη βιομηχανία της φιλοξενίας που χρησιμοποιείται σε υπερθετικές λέξεις: μεγαλύτερος, ψηλότερος, πιο πολυτελής. Εδώ είμαστε πιο αδύνατοι», είπε η Indra στο Dezeen, σε ένα ιστολόγιο αρχιτεκτονικής.

PituRooms:Το «πιο skinny ξενοδοχείο του κόσμου» βρίσκεται στην Ινδονησία

«Προσπαθήσαμε πολύ σκληρά να μετατρέψουμε αυτόν τον περιορισμό στο να γίνει το ισχυρότερο σημείο πώλησης μας, ότι πρόκειται για μια ενσωματωμένη μελέτη του μικρο-χώρου και οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν τη δυνατότητα να ζήσουν και να προγραμματίσουν την κίνησή τους σε «αρκετό» χώρο».

PituRooms:Το «πιο skinny ξενοδοχείο του κόσμου» βρίσκεται στην Ινδονησία

Η πόλη βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Merbabu, το οποίο οι επισκέπτες του PituRooms μπορούν να δουν από τα δωμάτιά τους. Εκτός από τα δωμάτια του ξενοδοχείου, υπάρχει ένα εστιατόριο στον τελευταίο όροφο που μπορούν να απολαύσουν οι ντόπιοι και το PituRooms σχεδιάζει να φιλοξενήσει εκδηλώσεις και εκθέσεις τέχνης.

Πηγή: CNN.COM