Αφού το Rings of Power ήταν τόσο πετυχημένο, γιατί δεν μιλάει κανείς στην Amazon Prime για αυτό; Αυτό αναρωτιούνται οι παραγωγοί του Hollywood αλλά και το κοινό.

Παρά το γεγονός ότι το prequel του Lord of the Rings είναι, στην θεωρία, η σειρά του Amazon Prime με την μεγαλύτερη ακροαματικότητα, «πέρασε και δεν ακούμπησε», καθώς ούτε μία αναφορά δεν έχει γίνει από την πλατφόρμα για την «επιτυχία» του.

Πολλοί υποθέτουν πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι παρά την καλή ακροαματικότητα που σημείωσε, ο Jeff Bezos και οι υπεύθυνοι της παραγωγής περίμεναν η σειρά να συζητηθεί πολύ, να σπάσει ρεκόρ και να αποτελέσει «φαινόμενο» για την pop κουλτούρα, όπως έκανε το Lord of the Rings, 2 δεκαετίες πίσω.

Amazon Rings of Power

O Halbrand, χαρακτήρας «κλειδί» του Rings of Power. (πηγή: imdb.com)

Το Rings of Power κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά στην πρώτη σεζόν του 100 εκατομμύρια τηλεθεατές, ωστόσο λίγες εβδομάδες μετά το φινάλε του, όλοι μιλούν ακόμη για το… House of the Dragon, τον «ανταγωνιστή» του, απέναντι, στο HBO Max, το οποίο μονοπώλησε το ενδιαφέρον των fans των επικών σειρών φαντασίας.

Αν και οι 100 εκατομμύρια τηλεθεατές θα έπρεπε να είναι αρκετοί για το Amazon Prime, το «στοίχημα» που έπαιξαν με την συγκεκριμένη παραγωγή δεν κερδήθηκε, εάν αναλογιστεί κανείς το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των $465 εκατομμυρίων που κόστισε μόνο η πρώτη σεζόν.

Την ίδια στιγμή, η πλατφόρμα περιεχομένου του Jeff Bezos αρνείται πεισματικά να δώσει στην δημοσιότητα τα ακριβή νούμερα από τους συνδρομητές που έφερε το Rings of Power, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υπολογιστεί κατά πόσο ήταν κερδοφόρο ή όχι.

Ακόμη και τα νούμερα τηλεθέασης, δεν έγιναν γνωστά από την ίδια την Amazon αλλά από την εταιρία δημοσκοπήσεων Nielsen.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα, η ακροαματικότητα έπεφτε σε κάθε επεισόδιο, στατιστικό που υποδεικνύει ότι οι τηλεθεατές «βαρέθηκαν» και έχασαν τον ενδιαφέρον τους να δουν τι θα γίνει στην συνέχεια. Η ιστορία της Galandriel δεν κατάφερε να τους «κρατήσει».

Έτσι, προς το παρόν, η καλύτερη σειρά του Amazon Prime, σύμφωνα με το πόσο αποδεκτή έγινε από το ευρύ κοινό, είναι ακόμη το άκρως διασκεδαστικό και τολμηρό The Boys.

 Διαβάστε ακόμη: Πώς το House of the Dragon «εξαφάνισε» το Rings of Power με μόλις το 1/3 του budget του | intronews.gr