Το φαινόμενο της αιμομιξίας στις τηλεοπτικές σειρές είναι πλέον ένα ζήτημα που όχι μόνο δεν σοκάρει, αλλά ούτε καν προκαλεί κάποια έκπληξη. Κι αυτό γιατί οι τηλεθεατές έχουν «εκπαιδευτεί» στο να μην τους κάνει εντύπωση που ένας θείος παντρεύεται την ανιψιά του, όπως συνέβη στο House of the Dragon, με την Rhaenyra και τον Daemon.

Μπορεί η κίνηση αυτή να είχε στρατηγικό χαρακτήρα, ωστόσο κατά βάθος υπήρξε ειλικρινής αγάπη από πίσω. Αντίστοιχα, στο Game of Thrones η Cersei και ο Jaime, αδέρφια Lannister, όχι μόνο σύναψαν σχέση αλλά έκαναν και τρία παιδιά.

Την αιμομιξία φυσικά δεν την έχουμε δει μόνο στο σύμπαν του GoT, όπου η ιστορία χρονικά βρίσκεται εκατοντάδες χρόνια πίσω, αλλά και σε σειρές όπως Dexter, Boardwalk Empire και Ricky and Morty. Στο Ricky and Morty, είδαμε τα δύο αδέρφια, Summer και Morty, να δημιουργούν ένα αιμομικτικό μωρό που ταξιδεύει στο σύμπαν, τον Naruto. Επιπλέον, είδαμε τον Jerry να λαμβάνει μία προφητεία ότι θα κάνει σεξ με τη μητέρα του και να κάνει τα πάντα, για να το αποφύγει, όλα όμως να καταλήγουν εκεί.

Διαβάστε ακόμη: House of the Dragon: Διέρρευσε το φινάλε της σεζόν – Spoilers παντού, η επίσημη ανακοίνωση του HBO

Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα και το ελληνικό κοινό είναι εξοικειωμένο με την αιμομιξία, αφού στις Άγριες Μέλισσες είδαμε έναν έρωτα να γεννιέται ανάμεσα σε δύο ξαδέρφια, τον Μελέτη και την Πηνελόπη. Άσχετα τελικά που αυτός ο έρωτας δεν ευδοκίμησε, η σχέση τους είχε προχωρήσει σε πολλά στάδια.

Το γιατί η αιμομιξία, που είναι απαγορευμένη όπως και να το κάνουμε, φιγουράρει στις σειρές, είναι κάτι που εξηγείται. Όπως δημοσίευσε πρόσφατα το Insider, ο λόγος είναι γιατί ένα μέρος του εγκεφάλου μας λατρεύει να κάνει ή να βλέπει πράγματα που «απαγορεύονται». Υπάρχει κάτι ερωτικό στο να ασχολείσαι, ή ακόμα και να παρακολουθήσεις, κάτι που δεν πρέπει να κάνεις.

Το ζήτημα είναι πως μιλάμε για σειρές και φανταστικούς ήρωες και αυτό απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα. Γνωρίζουμε δηλαδή πως αυτά που βλέπουμε περιορίζονται μόνο στην μικρή και μεγάλη οθόνη και ίσως γι’αυτό να μην μας προκαλεί κανένα συναίσθημα έκπληξης.

Όπως είπε ο Geoffrey Celen, ειδικός στις τάσεις της βιομηχανίας πορνό, στο περιοδικό MEL: «Η βασική ανθρώπινη καλωδίωση δεν έχει αλλάξει πολύ τις τελευταίες χιλιετίες, και πάντα είχαμε ένα ερωτικό ενδιαφέρον για τις ιστορίες αιμομιξίας. Ο Οιδίποδας είχε ένα τραγικό τέλος, αλλά αυτό που πραγματικά κάνει την ιστορία ενδιαφέρουσα είναι ότι πηγαίνει με τη μαμά του».