Το ζήτημα της γήρανσης αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους φόβους των ανθρώπων ανεξαρτήτου φύλου καθώς σχετίζεται με τον φόβο της φθοράς, της αρρώστιας και τον περιορισμό των αντοχών μας. Έτσι, ο καθένας μπορεί να τρομοκρατηθεί όταν συνειδητά αντιληφθεί ότι ο χρόνος περνά και δεν έχει τη δυνατότητα να ”κρατηθεί” με κάποιο τρόπο. Γι΄αυτό μερικοί άνθρωποι έχουν στραφεί σε μεθόδους που φροντίζουν να… τους ξεγελούν και να κάνουν τη φθορά όσο το δυνατόν πιο… ανώδυνη. Μία από αυτές τις μεθόδους είναι οι αισθητικές επεμβάσεις, οι οποίες χρησιμοποιούνται κατά κόρον, ειδικά από ανθρώπους της showbiz που πολλές φορές έχουμε δει να παραμορφώνονται.

Μία τέτοια περίπτωση αποτελεί η ηθοποιός Κόρτνει Κόξ. Η σταρ της αγαπημένης σειράς ”Φιλαράκια” ύστερα από πολλά χρόνια δεν δίστασε να ανοίξει το συγκεκριμένα θέμα σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε. Η 58χρονη ηθοποιός παραδέχθηκε ότι έχει βιώσει και η ίδια την τεράστια δυσκολία του να αποδεχτεί κανείς τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες που αρχίζουν να εμφανίζονται στο πρόσωπό μας με το πέρασμα του χρόνου.

”Προσπάθησα να κυνηγήσω την χαμένη μου νεανικότητα με τα μπότοξ”

«Σίγουρα υπήρξαν για όλες μας στιγμές που διαπιστώσαμε μπροστά στον καθρέφτη πως αλλάζουμε και αρχίζουμε να φαινόμαστε μεγαλύτερες. Εγώ προσπάθησα να κυνηγήσω την χαμένη μου νεανικότητα για χρόνια, μέσα από μια λύση που φαινόταν τόσο εύκολη εκείνη την εποχή: Το μπότοξ. Κι όμως υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε μια προσπάθεια να ανανεωθούμε και στην εμμονή με την τελειότητα. Τότε δεν το συνειδητοποιούσα κι ας φαινόμουν παραμορφωμένη από τις ενέσεις και όλα αυτά που έκανα στο πρόσωπό μου και δεν θα έκανα ποτέ ξανά», εξομολογείται η ίδια.

”Κόντευα να τρελαθώ”

Η ηθοποιός αναφέρει πως άργησε να καταλάβει ότι το είχε παρακάνει μέχρι που άνθρωποι του στενού της κύκλου άρχισαν να της εκφράζουν διακριτικά τις ανησυχίες τους. «Τότε κατάλαβα ότι κόντευα να τρελαθώ και πως έπρεπε σιγά-σιγά να σταματήσω τα ενέσιμα, που ΄σήμερα καταλαβαίνω πως έκαναν περισσότερο κακό παρά καλό στην καριέρα μου στην υποκριτική», παραδέχεται η ηθοποιός.

”Ο κόσμος δύσκολα αποδέχεται τα σημάδια της γήρανσης”

Ωστόσο, η ίδια υπογραμμίζει πως ο κόσμος δύσκολα αποδέχεται τα σημάδια της γήρανσης και τις σακούλες κάτω από τα μάτια και πως η κριτική είναι τόσο έντονη. Πλέον όμως, η Κοξ αποδέχεται ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να είσαι 60, ακόμα κι αν η ίδια δεν μπορεί να πιστέψει πως «Ο χρόνος κυλάει τόσο γρήγορα».

Ακόμη, μία ηθοποιός που μίλησε ανοιχτά για τις αισθητικές επεμβάσεις ήταν η Τζέιμι Λι Κέρτις. Η ίδια αναφέρθηκε στην αποτυχημένη εμπειρία που είχε με τα μπότοξ. «Έκανα μπότοξ στο πρόσωπό μου. Ναι εξαφανίζει τις μεγάλες ρυτίδες, αλλά σε κάνει να μοιάζεις με ένα πλαστικό ειδώλιο», δήλωσε σε συνέντευξή της. Μάλιστα, η ίδια θεωρεί πως πρέπει να αποβάλλουμε τη λέξη ”αντιγήρανση” από το λεξιλόγιό μας. «Είμαι υπέρ της γήρανσης. Θέλω να γερνάω με ευφυΐα, χάρη, αξιοπρέπεια, θάρρος και ενέργεια». δήλωσε χαρακτηριστικά η ηθοποιός και πρόσθεσε «Δεν αρνούμαι αυτό που μοιάζω, φυσικά και έχω δει πώς μοιάζω. Προσπαθώ να ζήσω με αποδοχή. Αν κοιτάξω στον καθρέφτη, μου είναι πιο δύσκολο να είμαι αποδεκτή, γίνομαι επικριτική. Αν όμως δεν κοιτάξω, δεν ανησυχώ τόσο για αυτό».