Η μετάλλαξη συνέβη στα 00s. Ήταν εντυπωσιακή, ταχύτατη. Η Αργυρούπολη, ως τότε μια ήσυχη περιοχή στην Αθήνα, στα νότια προάστια, έγινε πόλος έλξης στο κομμάτι «διασκέδαση». Νέα μαγαζιά άρχισαν να «φυτρώνουν» το ένα μετά το άλλο πέριξ της Γερουλάνου (ο πιο γνωστός και κεντρικός δρόμος του μέρους για τους μη γνωρίζοντες). Δημιουργώντας στέκια, δίνοντας παλμό και τόνο.

Φανταζόμαστε οι μόνιμοι κάτοικοι δεν συμμερίζονται τον ενθουσιασμό μας – θα νοσταλγούν τις εποχές που το πάρκινγκ ήταν άνετο και η ηρεμία ο κανόνας. Από την άλλη, η Αργυρούπολη δεν σαρώθηκε άσχημα από αυτήν την ανάπτυξη, διατήρησε το χαρακτήρα της, δεν αλλοιώθηκε.

Δεν είναι «δήθεν», δεν περνιέται για κάτι άλλο από αυτό που στην πραγματικότητα είναι. Γι’ αυτό και (μας) αρέσει. Όσοι τυχόν την υποτιμούν, πολύ κακώς το κάνουν. Σου παρουσιάζουμε 8 μαγαζιά που συνοψίζουν το γιατί αυτή η γειτονιά των νοτίων προαστίων δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από κανέναν άλλον…

Αργυρούπολη Αθήνα 8 μαγαζιά να πας

Αργυρούπολη: 8 μαγαζάρες που την κάνουν ξεχωριστή στην Αθήνα

Μπαραλού

Εδώ και όχι… αλλού θα ξεκινήσεις υπέροχα τη μέρα σου, εδώ (και όχι… αλλού) θα την «σβήσεις» το ίδιο καταπληκτικά. Το Μπαραλού είναι τόπος συνάντησης για κάθε στιγμή, είναι αυτό το «οικείο» που όλοι αναζητάμε στα μαγαζιά που επισκεπτόμαστε.

Πρωταγωνιστής είναι οι παρέες, το «να κάτσουμε να τα πούμε». Με άκρως ποιοτικές επιλογές για συνοδεία σε καφέ, ποτό και φαγητό. Διοργανώνει και συχνά πολύ ωραία πάρτι, ομοίως και live.

Μ. Γερουλάνου 115, Αργυρούπολη

Fabbrica

Ένα bar-restaurant που ξεχωρίζει για την αισθητική του, τη διακόσμησή του, τα φοβερά ποτά του και το άκρως προσεγμένο φαγητό. Είναι και ροκ, είναι και classy η Fabbrica. Τίποτα δεν λείπει, τίποτα δεν περισσεύει.

Το μεράκι είναι εμφανές σε κάθε λεπτομέρεια και γι’ αυτό αποτελεί σταθερά εδώ και χρόνια σημείο αναφοράς στην περιοχή. Ένα από τα ομορφότερα μπαρ της Αθήνας.

Μ. Γερουλάνου 74, Αργυρούπολη

Αθήνα

Project Industrial

Ακόμα ένα all day στέκι της περιοχής, με φανατικό κοινό που το επισκέπτεται σχεδόν επί καθημερινής βάσης. Έτσι είναι. Όταν όλα είναι όπως τα θες γιατί να πας αλλού;

Το έχουν ψάξει πολύ το θέμα στον καφέ και στα «συν αυτώ» εκεί στο Project Industrial, ενόσω θα δεις γύρω σου (και) παρέες να περνούν ποιοτικό χρόνο παίζοντας επιτραπέζια και όχι κοιτώντας όλη την ώρα την οθόνη του κινητού τους. Χαλάρωση και διασκέδαση σε ένα – και ωραία «λαϊβάκια»!

Μικράς Ασίας 21, Αργυρούπολη

Gaucho  

Φρέσκια άφιξη, με το καλημέρα έφερε κάτι διαφορετικό που αναβαθμίζει συνολικά την υπόθεση «έξοδος» στην πόλη.

Ένας προορισμός για κάθε στιγμή της ημέρας, για κάθε μέρα της εβδομάδας. Με πολύ ωραία διακόσμηση, cozy πίσω αυλή και φανερή εξειδίκευση στο brunch, στο κομμάτι «ποτά» και στα πάρτι.

Αλεξιουπόλεως 29, Αργυρούπολη

Mejico

Από τα πιο καλά μεξικάνικα σε όλη την Αθήνα και δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά και οι πάμπολλοι πιστοί που γεμίζουν συχνά πυκνά το μαγαζί.

Το πρώτο πράγμα που προσέχει κανείς όταν φτάνει είναι η φοβερή διακόσμηση, viva Mejico! Μετά σε κερδίζουν οι γεύσεις, οι μεγάλες μερίδες και οι προσιτές τιμές. Δηλαδή… όλα!

Θράκης 10 Και 28ης Οκτωβρίου 36, Αργυρούπολη

Αθήνα

Αλαργινό

Ψαρομεζέδες όπως πρέπει να είναι, πιάτα που συνδυάζουν φαντασία και παράδοση, κρατώντας όλη την ουσία.

Ένα εστιατόριο που κρατάει στο χρόνο διατηρώντας αναλλοίωτο το υψηλό ποιοτικό του κριτήριο. Θα νιώσεις σαν να σαι σε νησί, μπορεί και να ξεγελαστείς πως ακούς τον παφλασμό των κυμάτων…

Μ. Γερουλάνου 94, Αργυρούπολη

Αθήνα

Ερωτηματικό

Στέκεται εκεί περήφανο και ισχυρό από τότε ακόμα που η περιοχή δεν είχε γίνει meeting point για έξοδο. Ένα Ερωτηματικό με πολλές… βεβαιότητες! Κυρίως, μια: Σε σέβεται απόλυτα ως πελάτη.

Μιλάμε για μια μπυραρία που παραμένει το ίδιο προσεγμένη όπως την πρώτη στιγμή που άνοιξε, γι’ αυτό και οι πελάτες της δεν την αλλάζουν με τίποτα. Η γοητεία του κλασικού, αναμφίβολα.

Μ. Γερουλάνου 72, Αργυρούπολη

Αθήνα

Σχεδία

Ακόμη ένα από τα πιο παλιά στέκια στην πόλη. Παλαιότερα ήταν λίγο πιο κάτω (ή πιο πάνω) από εκεί που είναι σήμερα, ήταν και πιο «ροκ».

Μετά τη μετακόμιση άλλαξε κάπως χαρακτήρα, αλλά αυτό που δεν άλλαξε είναι η ποιότητα και η φροντίδα σε κάθε λεπτομέρεια. Και οι ψαγμένες μπίρες

Μ. Γερουλάνου 105, Αργυρούπολη

Αθήνα