Οι Maneskin συνεχίζουν να κατακτούν τον κόσμο με το ταλέντο και το μπρίο τους. Η νίκη τους στην Eurovision ήταν μόνο η αρχή και ήταν αρκετή για να τους δώσει το έναυσμα να φτάσουν στην «κορυφή του κόσμου».

Γνωστοί για έναν ήχο που συνδυάζει punk-funk και glam rock, οι Maneskin, ένα συγκρότημα που σχηματίστηκε στη Ρώμη πριν από πέντε χρόνια και ξεκίνησε με το λεωφορείο στους δρόμους της ιταλικής πρωτεύουσας, δεν μπορούσε να μην γοητεύσει το παγκόσμιο κοινό.

Στην Βουδαπέστη κατέκτησαν το βραβείο για την κατηγορία Best Rock και είναι η πρώτη φορά που ένα ιταλικό συγκρότημα είναι υποψήφιο και κερδίζει διεθνές βραβείο στα Ema.

O τίτλος σηματοδοτεί την τελευταία επιτυχία για το συγκρότημα που ήρθε δεύτερο στην ιταλική έκδοση του talent show X Factor το 2017, αλλά κατάφερε να κερδίσει φέτος το Sanremo Music Festival 2021, τον μεγαλύτερο διαγωνισμό τραγουδιού της Ιταλίας.

Πρόσφατα, μάλιστα, άνοιξαν την συναυλία των Rolling Stones στις Ηνωμένες Πολιτείες και καλέστηκαν στο The Tonight Show του Jimmy Fallon. «Ευχαριστούμε το κοινό μας και όσους μας στηρίζουν στην δουλειά μας. Σήμερα θέλουμε να πούμε σε όσους μας έλεγαν ότι δεν θα τα καταφέρναμε ποτέ, ότι είχαν λάθος» λένε γεμάτα περηφάνεια τα τέσσερα μέλη των Maneskin.

https://www.youtube.com/watch?v=dI27oXm66rM

Ο ανταγωνισμός για την κατάκτηση του τίτλου του καλύτερου ροκ συγκροτήματος ήταν μεγάλος, καθώς η λίστα των υποψηφίων συμπεριελάμβανε συγκροτήματα όπως οι Coldplay, Foo Fighters, Imagine Dragons, Kings of Leon και The Killers.

Ο Damiano, ντυμένος με ζαρτιέρες και διχτυωτές κάλτσες, ανέβηκε στη σκηνή από την μπασίστα Victoria De Angelis, τον κιθαρίστα Thomas Raggi και τον ντράμερ Ethan Torchio καθώς ερμήνευαν το νέο single τους Mammamia .

Ο θρίαμβος του συγκροτήματος στην Ουγγαρία αναφέρθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας ως «μια νίκη για όλη την ιταλική μουσική».