Η Eurovision 2023 θα πραγματοποιηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως επιβεβαιώθηκε, σύμφωνα με το BBC. Αν και οι Ουκρανοί, Kalush Orchestra, κέρδισαν τον διαγωνισμό τραγουδιού, η διοργάνωση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στη πληγείσα χώρα, λόγω της ρωσικής εισβολής που συνεχίζεται.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ήρθε δεύτερο για αυτό και η EBU ξεκίνησε συνομιλίες με το BBC ώστε να φιλοξενήσει την Eurovision 2023. Εν τω μεταξύ, το Ηνωμένο Βασίλειο κέρδισε την ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής, κατακτώντας την υψηλότερη θέση, που έχει καταφέρει η χώρα εδώ και δεκαετίες, χάρη στον Sam Ryder και το τραγούδι του «Space Man». Τερμάτισε με 466 βαθμούς μετά την καταμέτρηση των ψήφων του κοινού, ακριβώς πίσω από την Ουκρανία.

Η Γλασκώβη και το Μάντσεστερ έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την διοργάνωση. Η δήλωση του γενικού διευθυντή του BBC, Tim Davie, ανέφερε: «Είναι μεγάλη λύπη που οι συνάδελφοι και οι φίλοι μας στην Ουκρανία δεν μπορούν να φιλοξενήσουν τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2023. Το να σου ζητηθεί να φιλοξενήσεις τον μεγαλύτερο και πιο περίπλοκο μουσικό διαγωνισμό στον κόσμο είναι μεγάλο προνόμιο.

Το BBC έχει δεσμευτεί να κάνει την εκδήλωση μια αντανάκλαση της ουκρανικής κουλτούρας παράλληλα με την προβολή της ποικιλομορφίας της βρετανικής μουσικής και της δημιουργικότητας. Το BBC θα ξεκινήσει τώρα τη διαδικασία για να βρει μια πόλη υποδοχής για να συνεργαστεί μαζί μας για την υλοποίηση ενός από τα πιο συναρπαστικά γεγονότα που θα έρθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2023».

Μετά την ανακοίνωση, η υπεύθυνη πολιτισμού Nadine Dorries είπε: «Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision ενώνει τους ανθρώπους μέσω της δύναμης της μουσικής και της δημιουργικότητας. Μετά από αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεόρασης και των ουκρανικών αρχών, χαίρομαι που το BBC συμφώνησε να παρέμβει και να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό του επόμενου έτους».

Όπως είναι ήδη γνωστό ο χώρος πρέπει να έχει θέσεις για 10.000 θεατές, να είναι σχετικά κοντά σε ένα διεθνές αεροδρόμιο και να διαθέτει αρκετά καταλύματα σε ξενοδοχείο για τουλάχιστον 2.000 αντιπροσώπους, θεατές και άλλους που συμβάλλουν ενεργά στην διοργάνωση.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Beyoncé: Aπό τον Drake μέχρι τον Skrillex, το νέο της άλμπουμ θα είναι μια ακουστική πανδαισία

Eminem: Ο «θεός της ραπ» επιστρέφει με το άλμπουμ «Curtain Call 2»

Βήτα Πεις: Μετά τον ΛΕΞ μας χάρισαν απλόχερα την πιο true hip hop βραδιά της τελευταίας 20αετίας