Το πέμπτο «Ιντιάνα Τζόουνς» έρχεται από τον σκηνοθέτη Τζέιμς Μάνγκολντ (Logan, Walk the Line, Girl, Interrupted) και πρωταγωνιστεί και πάλι ο Χάρισον Φορντ ως καθηγητής αρχαιολογίας.

Η Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ πρωταγωνιστεί ως βαφτισιμιά του Ίντι, η οποία φαίνεται στο trailer να φέρνει πίσω τον αρχαιολόγο, ο οποίος είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Παρ’ όλα αυτά, τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο από το αρχειακό υλικό του Χάρισον Φορντ. Σε αυτό φαίνεται ο γνωστός ηθοποιός να συρράπτει το εμβληματικό καπέλο του Ιντιάνα Τζόουνς στο κεφάλι προκειμένου να παραμείνει σταθερό κατά τη διάρκεια της παραγωγής της πρώτης ταινίας του 1981, Raiders of the Lost Ark.

Όταν ρωτήθηκε για το απίστευτο βίντεο σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο 80χρονος ηθοποιός απάντησε αδιάφορα: «Κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις».

Κάνοντας στην άκρη το μπροστινό μέρος των μαλλιών του, σημείωσε: «Έχω ακόμα την ουλή».

Στο βίντεο από τα παρασκήνια, ο Χάρισον Φορντ φαίνεται ξεκάθαρα να στερεώνει το εμβληματικό καπέλο fedora του αρχαιολόγου στο μέτωπό του με τρεις συνδετήρες προτού πει: «Αυτό πρέπει να γίνει».

Ο διάσημος ηθοποιός συνέχισε σχολιάζοντας το υπόλοιπο κοστούμι του Ιντιάνα Τζόουνς (ένα δερμάτινο μπουφάν και ένα μαστίγιο) λέγοντας ότι «μου παρουσιάστηκε ως μια πτυχή του χαρακτήρα στην πρώτη ταινία».

«Οι ερωτήσεις μου ήταν πολλές», θυμάται. «Γιατί φοράω ένα δερμάτινο μπουφάν στη ζούγκλα; Δεν κάνει ζέστη εδώ; Γιατί κουβαλάω ένα μαστίγιο; Τι θα κάνω με ένα μαστίγιο; Θα μαστιγώσω τους ανθρώπους;».