Δικαστική υπόθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο κέρδισε η γαλλίδα ηθοποιός Εύα Γκριν σχετικά με την αμοιβή της ύψους 1 εκατ. δολαρίων (810.000 λιρών), για την ερμηνεία της στην ταινία επιστημονικής φαντασίας «A Patriot», η οποία δεν γυρίστηκε ποτέ.

Το κορίτσι του James Bond είχε μηνύσει την εταιρεία παραγωγής White Lantern Film, διεκδικώντας τη συγκεκριμένη αμοιβή, αλλά η εταιρεία άσκησε ανταγωγή, λέγοντας ότι η ηθοποιός κατέστρεψε την ταινία με τις παράλογες απαιτήσεις που είχε.

Η τοποθέτηση του δικαστή

Ο δικαστής Michael Green έκρινε ότι η 42χρονη ηθοποιός δικαιούται το ποσό και απέρριψε την ανταγωγή. «Ειδικότερα, διαπιστώνω ότι η κυρία Γκριν δεν παραιτήθηκε από τις υποχρεώσεις της βάσει της συμφωνίας καλλιτεχνών, ούτε διέπραξε κάποια αθέτηση της συμφωνίας», δήλωσε ο δικαστής.

Τι συνέβη – Τα μηνύματα με την παραγωγή

Η Γαλλίδα ηθοποιός, διάσημη για τον ρόλο της ως Vesper Lynd στην ταινία Bond του 2006, «Casino Royale», θα υποδυόταν μια στρατιώτισσα. Υπέγραψε για το έργο το 2018, αλλά έγινε όλο και πιο ανήσυχη, όταν άρχισαν να παρουσιάζονται τα πρώτα σύννεφα ως προς τη χρηματοδότηση της ταινίας.

Η διάσημη ηθοποιός συμμετείχε σε δίκη τον Ιανουάριο, όπου διαβάστηκαν μηνύματα μεταξύ της ίδιας και του προσωπικού της παραγωγής. Η ηθοποιός αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για τη «γλώσσα» της, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη δικαστική αίθουσα. Σε ένα μήνυμά της αποκάλεσε την ταινία «γ… εφιάλτη» και είπε σε έναν συνεργάτη της: «Έπρεπε να φύγουμε». Η ηθοποιός αρνήθηκε σθεναρά ότι σαμποτάρισε την παραγωγή ή ότι την εγκατέλειψε. «Έχω έναν πολύ άμεσο τρόπο να λέω τα πράγματα», φέρεται να είπε στη δικαστική αίθουσα. «Δεν περίμενα να παρουσιαστούν τα μηνύματά μου στο WhatsApp στο δικαστήριο. Είναι ήδη πολύ ταπεινωτικό».

Ο Max Mallin, δικηγόρος της White Lantern, δήλωσε ότι η Εύα Γκριν είχε επανειλημμένα προβάλει παράλογες απαιτήσεις. Από την πλευρά της ηθοποιός είχε πει στο δικαστήριο: «Δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα. Ζω για να κάνω καλές ταινίες. Είναι η θρησκεία μου».