Τα βιβλία αποτελούν την καλύτερη συντροφιά και ενίοτε παρηγοριά, ειδικά όταν όλοι γύρω σου λείπουν και ξεμένεις μόνος το καλοκαίρι στη πόλη. Έχουν το μαγικό τρόπο να σε ταξιδέψοθν σε μέρη που ποτέ δεν είχες φανταστεί.

Μέσα από την κάθε ιστορία μπαίνεις σε έναν νέο θαυμαστό κόσμο και περιπλανείσαι. Βιώνεις τις καταστάσεις και τα πάθη των ηρώων. Σχεδόν ταυτίζεσαι με εκείνους και αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι ότι μπορεί να έχετε πολλά κοινά . Δεν μπορούν όλα τα βιβλία να σε βυθίσουν με έναν τόσο ανεπιτήδευτο τρόπο και να σου μεταδώσουν έντονα συναοσθήματα.

Υπάρχουν κάποια βιβλία που ξεχωρίζουν και τραβάμε τον αναγνώστη περισσότερο από άλλα. Βρήκαμε, λοιπόν, τα πέντε best sellers που μπορούν να σου προσφέρουν αυτή την θαυμαστή εμπειρία. Ακομά κι αν οι διακοπές σου έχουν τελειώσει, ένα βιβλίο μπορεί να σου κάνει παρέα και στην ερημιά της πόλης.

Τα βιβλία που ξεχώρισαν το 2021-2022

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΕΜΑΣ – Colleen Hoover

Best sellers

*Η Colleen Hoover είναι η #1 New York Times bestselling συγγραφέας έντεκα βιβλίων και πέντε μυθιστορημάτων

Κάποιες φορές αυτός που σε αγαπάει περισσότερο είναι και αυτός που σε πληγώνει περισσότερο. Η ζωή δεν ήταν εύκολη για τη Λίλι, όμως αυτό δεν την εμπόδισε να δουλέψει σκληρά για να εκπληρώσει όλα όσα ονειρευόταν. Αφού έφυγε από τη μικρή πόλη του Μέιν, σπούδασε, μετακόμισε στη Βοστόνη και άνοιξε τη δική της επιχείρηση. Έτσι, όταν γνωρίζει τον γοητευτικό νευροχειρουργό Ράιλ Κινκέιντ, ξαφνικά η ζωή της φαντάζει πολύ όμορφη για να είναι αληθινή.

Ο Ράιλ είναι δυναμικός, πεισματάρης, ίσως και λίγο αλαζόνας. Όμως είναι και ευαίσθητος, πολύ ευφυής κι έχει αδυναμία στη Λίλι. Και όταν φοράει ρούχα χειρουργείου γίνεται ακόμα πιο γοητευτικός. Η Λίλι δεν μπορεί να τον βγάλει από το μυαλό της. Ωστόσο η τεράστια απέχθειά του για τις σχέσεις είναι ανησυχητική. Και παρόλο που η Λίλι γίνεται η εξαίρεση στον κανόνα του, δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί για ποιο λόγο ο Ράιλ απέφευγε να δεσμευτεί. Όμως δεν την κατακλύζουν μόνο τα ερωτηματικά για τη σχέση της αλλά και οι σκέψεις της για τον Άτλας Κόριγκαν – τον πρώτο της έρωτα που τη δένει με το παρελθόν που άφησε πίσω της. Ήταν η αδελφή ψυχή και ο προστάτης της. Όταν ξαναεμφανίζεται, ξαφνικά ό,τι έχει χτίσει η Λίλι με τον Ράιλ απειλείται.

Εκδόσεις: Διόπτρα

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΟΙ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ -Owens Delia

Best seller βιβλίο

#1 NEW YORK TIMES BESTSELLER – Για περισσότερες εβδομάδες από κάθε άλλο βιβλίο τα τελευταία 10 χρόνια

Για περισσότερες εβδομάδες από κάθε άλλο βιβλίο τα τελευταία 10 χρόνια, οι φήμες για την Πιτσιρίκα του Βάλτου έδιναν κι έπαιρναν στο Μπάρκλι Κόουβ, ένα ήσυχο ψαροχώρι της Βόρειας Καρολίνας. Ο θάνατος του νεαρού Τσέις Άντριους τις έκανε να φουντώσουν ακόμη περισσότερο. Ποιος θα μπορούσε να τον είχε σκοτώσει, αν όχι εκείνο το αγριοκόριτσο που ζούσε μονάχο του στα βάθη του βάλτου; Αλλά την Κάια δεν την είχαν καταλάβει. Ευαίσθητη και έξυπνη, είχε καταφέρει να επιβιώσει ολομόναχη, εγκαταλελειμμένη απ’ τους ανθρώπους, παρέα με τους γλάρους και μ’ όσα της δίδαξε η άμμος κι η αρμύρα.

Όταν δύο νεαροί απ’ το χωριό γοητεύονται απ’ την άγρια ομορφιά της, η Κάια ανοίγεται σε μια καινούργια ζωή. Αλλά τότε συμβαίνει το αδιανόητο. Μια ωδή στον φυσικό κόσμο και μια σπαρακτική ιστορία ενηλικίωσης, που μας υπενθυμίζει πώς τα παιδικά μας χρόνια μάς καθορίζουν για πάντα και ότι η ανθρώπινη φύση κουβαλά αρχέγονα, βίαια μυστικά, απ’ τα οποία κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει.

«Η Κάια άφησε το περιοδικό στα πόδια της με το μυαλό της να ταξιδεύει σαν τα σύννεφα. Κάποια θηλυκά έντομα τρώνε το ταίρι τους, μητέρες από την οικογένεια των θηλαστικών εγκαταλείπουν τα μικρά τους λόγω του μεγάλου στρες, πολλά αρσενικά βρίσκουν ριψοκίνδυνους ή πανούργους τρόπους ώστε το σπέρμα τους να επικρατήσει των ανταγωνιστών τους. Τίποτα δεν είναι υπερβολικά απρεπές εφόσον βοηθάει να συνεχιστεί ο κύκλος της ζωής. Η Κάια ήξερε πως αυτό δεν αποτελούσε κάποια σκοτεινή πλευρά της Φύσης· ήταν απλώς επινοητικοί τρόποι να τα βγάζεις πέρα όταν όλα είναι εναντίον σου. Και με τους ανθρώπους, το πράγμα σίγουρα πήγαινε ακόμα πιο μακριά.»

Εκδότης: Δώμα

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΑΡΟΥΡΑΙΩΝ – Jo Nesbo

Best seller

*Στα 17 καλύτερα αστυνομικά, θρίλερ και βιβλία μυστηρίου του Οκτώβρη 2021 σύμφωνα με το Mystery Tribune

Αγώνας για Επιβίωση Καλώς ήρθατε στο «Νησί των Αρουραίων», στην Αµερική, µετά από µια πανδηµία που έχει διαλύσει τον κοινωνικό ιστό. Καλώς ήρθατε εκεί όπου η ελίτ περιµένει στην κορυφή ενός ουρανοξύστη να εγκαταλείψει την πόλη ενώ οι µάζες παλεύουν στους δρόµους για την επιβίωσή τους. Επιστήµη και όλεθρος Ένας επιστήµονας που µελετά την πιθανότητα της αθανασίας έχει βρει επιτέλους έναν καταστροφέα µνήµης που θα τον βοηθήσει να ξεχάσει τα πάντα, πριν να είναι πολύ αργά.

Ένας ψυχολόγος µε διπλή ταυτότητα χρησιµοποιεί τα ταλέντα του απέναντι σε ένα πανίσχυρο καρτέλ. Δεσµοί αίµατος και ακατανίκητα πάθη Δύο αδερφικοί φίλοι ταξιδεύουν στην Παµπλόνα για να δουν τις ταυροµαχίες και τελικά ερωτεύονται το ίδιο κορίτσι. Ένας αποξενωµένος γιος µε κρυφή ατζέντα επισκέπτεται τον πατέρα του σε ένα εκτροφείο φιδιών στην Αφρική.

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ – Matt Haig

Best sellers

*Παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο και ανάμεσα στα καλύτερα βιβλία των τελευταίων χρόνων

«Ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο υπάρχει μια βιβλιοθήκη», είπε. «Και μέσα σ’ αυτή τη βιβλιοθήκη, τα ράφια συνεχίζονται επ’ άπειρον. Κάθε βιβλίο σού δίνει μια ευκαιρία να δοκιμάσεις μιαν άλλη ζωή που θα μπορούσες να έχεις ζήσει. Να δεις πώς μπορεί να ήταν τα πράγματα, αν είχες κάνει διαφορετικές επιλογές… Θα είχες κάνει κάτι διαφορετικό, αν είχες την ευκαιρία να αναιρέσεις αυτά για τα οποία μετάνιωσες;» Η ζωή της Νόρα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Τότε, την τελευταία μέρα της στη Γη, όταν σημαίνουν μεσάνυχτα, μεταφέρεται σε μια βιβλιοθήκη. Εκεί της δίνεται η δυνατότητα να αναιρέσει επιλογές και να απαλλαγεί από τις τύψεις της, δοκιμάζοντας όλες τις διαφορετικές ζωές που θα μπορούσε να είχε ζήσει.

Το αγωνιώδες ερώτημα που προκύπτει όμως είναι: Αν έχεις άπειρες εναλλακτικές, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ζήσεις;

Εκδότης: Ψυχογιός

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΟ – Clare Pooley

Best seller

Όλοι λένε ψέματα για τη ζωή τους. Τι θα γινόταν όμως αν μοιραζόσουν την αλήθεια;

Αυτή είναι η ερώτηση που γράφει σ’ ένα ανοιχτοπράσινο σημειωματάριο με την επιγραφή «Το πείραμα της αυθεντικότητας» ο Τζούλιαν Τζεσόπ, ένας εκκεντρικός ζωγράφος εβδομήντα εννέα ετών. Αφήνει το τετράδιο στο καφέ της Μόνικα στην Οδό Φούλαμ πυροδοτώντας έτσι μια αλυσίδα γεγονότων που θα αλλάξει τις ζωές των έξι πρωταγωνιστών. Στο σημειωματάριο αυτό ο καθένας τους θα αποκαλύψει τις ενδόμυχες αλήθειες και επιθυμίες του και μέσα από την αλληλεπίδρασή τους θα ανακαλύψουν όλοι τη δύναμη αλλά και τον κίνδυνο της ειλικρίνειας.

Ένα σύγχρονο μυθιστόρημα με ξεχωριστούς χαρακτήρες, συγκίνηση και χιούμορ, άρωμα Λονδίνου και έντονο κινηματογραφικό αέρα.

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Book review: Βρήκαμε το βιβλίο που δεν θα αφήνεις από τα χέρια σου

Τα βιβλία της ζωής μας, τα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς μας