Το Intronews παρουσιάζει τη 10άδα των πιο ευπώλητων βιβλίων σε Λογοτεχνία και Non Fiction της εβδομάδας (25/03/2023 έως 30/03/2023), σύμφωνα με το βιβλιοπωλείο greekbooks.gr
(Μητροπόλεως 45, τηλ. 231 026 0080).

Η δεκάδα των πιο ευπόλητων βιβλίων στην Κατηγορία Λογοτεχνία

βιβλία

1.Το βιβλιοπωλείο των μικρών θαυμάτων – Monica Gutierrez – Μεταίχμιο 

Η νεαρή αρχαιολόγος Άγκνες Μαρτί μετακομίζει από τη Βαρκελώνη στο Λονδίνο ψάχνοντας δουλειά. Λίγο αφότου φτάσει στην πόλη, ενώ περπατάει στο Τεμπλ, μια ξαφνική νεροποντή την αναγκάζει να αναζητήσει καταφύγιο στο Moonlight Books, ένα πολύ ιδιαίτερο βιβλιοπωλείο. Ο ιδιοκτήτης ψάχνει υπάλληλο· η Άγκνες γοητεύεται από την ιδιαίτερη προσωπικότητά του και αποφασίζει να δεχτεί τη θέση. Ο καιρός περνάει και η Άγκνες αρχίζει να μαθαίνει τον στριφνό χαρακτήρα του αφεντικού της και τις εκκεντρικότητες των τακτικών πελατών, του χαρισματικού αγοριού που θέλει να γίνει αστροναύτης, της κυρίας με τα βιολετί μαλλιά. Νιώθει να παρασύρεται από τη μαγεία αυτού του αξιαγάπητου βιβλιοπωλείου. Ώσπου μια μέρα, ένα πολύτιμο βιβλίο εξαφανίζεται. Ο επιθεωρητής Τζον Λόκγουντ αναλαμβάνει να ερευνήσει την υπόθεση, διαταράσσοντας την ηρεμία και τη γαλήνη της Άγκνες. Μια ιστορία για όσους έχουν νιώσει ότι η λογοτεχνία τους έσωσε. Το πιο feelgood μυθιστόρημα που θα διαβάσετε φέτος.

2. Το βραχιόλι της φωτιάς – Βεατρίκη Σαίας – Μαγρίζου – Καστανιώτης

Το δραματικό οδοιπορικό μιας εβραϊκής οικογένειας στις ζοφερές στιγμές του εικοστού αιώνα.

Το χρονικό μιας κοινωνίας που συντρίβεται και αναφύεται μέσα από τα ερείπιά της. Η θυελλώδης ιστορία του μικρού Ιωσήφ, όπως την καταγράφει ένα νυχτερινό παραμύθι: Θεσσαλονίκη, 1917. Οι φλόγες ζώνουν την εβραϊκή συνοικία. Η Μπενούτα με τα παιδιά της βρίσκονται στο σπίτι. Ένας Τσιγγάνος, ο Αγγελής, τους διασώζει την τελευταία στιγμή. Τους μεταφέρει στον καταυλισμό του, μακριά απ’ τον όλεθρο. Μεγάλο μέρος της πόλης καταστρέφεται. Ένα πολύτιμο κόσμημα σώζεται.

Ένα κειμήλιο που συνδέει ανθρώπους και γεγονότα.

Εβραίους και Τσιγγάνους. Δυο λαούς με διαφορετική κοσμοαντίληψη αλλά με πεπρωμένο κοινό. Πόλεμος, ναζιστική θηριωδία, Άουσβιτς. Οι σκληρές σελίδες του Ολοκαυτώματος. Η οδύσσεια ενός βραχιολιού.

3. Τζέρι – Αύγουστος Κορτώ – Πατάκης

Τζέρι, αυτό το βιβλίο είναι για σένα.

Γιατί μπήκες στη ζωή μας και τη μεταμόρφωσες.  

Σαν όλα τα σκυλιά, είσαι μια ανεξάντλητη μηχανή χαράς, κι η απλή σου ευτυχία, η ευγνωμοσύνη για το κάθε μας χάδι, η αστείρευτη, ανόθευτη αγάπη σου είναι ένα καθημερινό μάθημα – το δώρο μιας καθαρής καρδιάς.

Κι έτσι, Τζεράκι, αυτό το βιβλίο είναι δικό σου,

κι ας μην το διαβάσεις.

Γιατί όποιος αγαπάει, υμνεί. Όποιος αγαπάει, λέει ιστορίες του αγαπημένου.

Αν είχαμε όλοι την ψυχή σου, ο κόσμος θα ’ταν Παράδεισος.

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

4. Νίκη – Χρήστος Χωμενίδης- Πατάκης 

Έζησε κάποτε ένα κορίτσι που βρέφος εβδοµήντα ηµερών το συνέλαβαν και το έστειλαν εξορία στις Κυκλάδες.

Έζησε κάποτε ένα κορίτσι που –στη διάρκεια της Κατοχής και του Εµφυλίου– η οικογένειά του κόπηκε στα δύο, όµως εκείνο δεν έπαψε στιγµή να αγαπάει κανέναν τους.

Έζησε κάποτε ένα κορίτσι που –όταν γεννήθηκε– ο πατέρας του ήταν «ο ηρωικός αρχηγός των εργατών» και –όταν µεγάλωσε– έγινε «ο προδότης της εργατικής τάξης». Κι ας µην είχε προδώσει τίποτα από ό,τι πίστευε.

Έζησε κάποτε ένα κορίτσι που πέρασε όλη του την εφηβεία στη βαθιά παρανοµία. Κλεισµένο σε ένα σπίτι, µε ψεύτικο όνοµα, χωρίς να πηγαίνει στο σχολείο, χωρίς να κάνει παρέες. Γιατί ήξερε πως, εάν οι Αρχές ανακάλυπταν ποιοι ήταν οι γονείς του, θα τους εκτελούσαν.

Κι όταν επέστρεψε στην ελευθερία, το κορίτσι εκείνο ερωτεύτηκε παράφορα, κόντρα στη θέληση και στην ανοχή της οικογένειάς του.

Το κορίτσι λεγόταν Νίκη. Και ήταν η µάνα µου. (Αυτό όµως έχει τη λιγότερη σηµασία.)

Η ζωή της Νίκης είναι η ζωή όλων των παιδιών που έρχονται στον κόσµο µε ένα βαρύ φορτίο στους ώµους, δεν το απαρνιούνται, ούτε όµως το αφήνουν να τα λυγίσει.

Οι άνθρωποι της «Νίκης» είναι η Ιστορία της Ελλάδας στον 20ό αιώνα.

5. Το πράσινο Σημειωματάριο – Claire Pooley – Μεταίχμιο 

Αυτή είναι η ερώτηση που γράφει σ’ ένα ανοιχτοπράσινο σημειωματάριο με την επιγραφή «Το πείραμα της αυθεντικότητας» ο Τζούλιαν Τζεσόπ, ένας εκκεντρικός ζωγράφος εβδομήντα εννέα ετών. Αφήνει το τετράδιο στο καφέ της Μόνικα στην Οδό Φούλαμ πυροδοτώντας έτσι μια αλυσίδα γεγονότων που θα αλλάξει τις ζωές των έξι πρωταγωνιστών.

Στο σημειωματάριο αυτό ο καθένας τους θα αποκαλύψει τις ενδόμυχες αλήθειες και επιθυμίες του και μέσα από την αλληλεπίδρασή τους θα ανακαλύψουν όλοι τη δύναμη αλλά και τον κίνδυνο της ειλικρίνειας.

Ένα σύγχρονο μυθιστόρημα με ξεχωριστούς χαρακτήρες, συγκίνηση και χιούμορ, άρωμα Λονδίνου και έντονο κινηματογραφικό αέρα.

6. 1984 – Τζώρτζ Όργουελ – Σμυρνιωτάκης 

Ο Γουίνστον Σμιθ ζει το 1984 στην Ωκεανία, υπό το άγρυπνο βλέμμα του Μεγάλου Αδελφού, που ακούει και βλέπει όλες τις κινήσεις του, ακόμη και τις σκέψεις του. Προσπαθεί να θυμηθεί πώς ήταν η ζωή του παλιά, ενώ ταυτόχρονα ονειρεύεται έναν κόσμο χωρίς καταπίεση, έναν κόσμο στον οποίο μέλη του Κόμματος, μέλη του Εσωτερικού Κόμματος, αλλά και προλετάριοι θα ζουν ελεύθεροι. Μια εκδοτική καινοτομία, μια σύγχρονη, πολυτελής σειρά εμβληματικών έργων, από τους σημαντικότερους συγγραφείς όλων των εποχών. Τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας χωρίς περικοπές, με έγχρωμη εικονογράφηση και διανθισμένα με επεξηγηματικά κείμενα που παρουσιάζουν την εποχή στην οποία γράφτηκαν αλλά και την επίδρασή τους στην παγκόσμια λογοτεχνία.

7. Casa Μπιάφρα – Γιώργος Σκαμπαρδώνης – Πατάκης

Μέσα από την Casa Μπιάφρα, το πρώτο κοινόβιο της Θεσσαλονίκης, και από τα Καραγάτσια, τον φτωχοσυνοικισμό των καταραμένων, ξεπηδούν αυτοί οι αντιφατικοί τυχοδιώκτες που μπλέκονται σε άγριες περιπέτειες με τον άρχοντα της πόλης, τον πανίσχυρο εκδότη- ραματιστή Γιάννη (Γρύπα) Βεντήρη, και τελικά μετέχουν στο πιο κρίσιμο γεγονός της νεότερης Ελλάδας, την «αποστασία», ή τα «Ιουλιανά» του 1965, που οδήγησαν τη χώρα στην άκρη του γκρεμού και επηρεάζουν τη μοίρα της μέχρι σήμερα.

8. Το σπίτι των Χόλλου- Krystal Sutherland – Διόπτρα 

Μπορούσε να μαγέψει όποιον ήθελε για να κάνει το ψέμα της αλήθεια… Η Ίρις Χόλοου και οι δύο μεγαλύτερες αδελφές της είναι αδιαμφισβήτητα παράξενες. Όταν ήταν μικρές εξαφανίστηκαν από έναν ήσυχο δρόμο του Εδιμβούργου, για να επιστρέψουν έναν μήνα αργότερα γυμνές, με μια τομή σε σχήμα μισοφέγγαρου στον λαιμό τους. Δεν θυμόνταν τίποτε… Σαν να γεννήθηκαν εκείνη τη νύχτα. Ακόμα πιο παράξενη ήταν η εμφάνισή τους· τα γαλάζια μάτια τους έγιναν μαύρα σαν γυαλισμένες ποταμόπετρες, τα σκούρα μαλλιά έγιναν λευκά, με σπάνια ανθοπέταλα. Καθώς μεγάλωναν, παράδοξα περιστατικά συνέβαιναν στο πέρασμά τους. Οι άνθρωποι τις χαρακτήριζαν αφόρητα όμορφες και ανεξήγητα επικίνδυνες. Δέκα χρόνια αργότερα, όταν η Γκρέι εξαφανίζεται μυστηριωδώς, η Ίρις και η Βίβι ακολουθούν τα αλλόκοτα σημάδια που αφήνει πίσω της, προσπαθώντας να βρουν τα ίχνη της. Δεν είναι οι μόνες που την αναζητούν… Καθώς ανατρέχουν στο παρελθόν, συνειδητοποιούν ότι η ιστορία που τους έχουν πει για την παιδική τους ηλικία κρύβει την πιο τρομακτική και σπαρακτική αλήθεια για την ύπαρξή τους. Ένα γκροτέσκ μυστήριο, με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού και μια ασφάλιστη πύλη από τη ζωή στον θάνατο που στοιχειώνει τον αναγνώστη. «Οι δημιουργίες της Χόλοου έχουν ­χαρακτηριστεί ως ένα παραμύθι που ­συναντά έναν εφιάλτη. Από τα φορέματα στάζουν φύλλα και μαραμένα πέταλα, τα μοντέλα της στην πασαρέλα φορούν θνησιμαία λουλούδια και κέρατα που έχουν συλλεχθεί από κουφάρια ελαφιών, ενώ επιμένει να καπνίζει τα υφάσματα, ώστε οι επιδείξεις μόδας της να μυρίζουν σαν πυρκαγιές σε δάση. Υπάρχουν κρυφά μηνύματα ραμμένα με το χέρι στη φόδρα κάθε φορέματος ή θραύσματα από εγχάρακτα κόκαλα ζώων δίπλα σε ­πο­­­λύτιμους λίθους, ή ρουνικά ­σύμβολα ζωγραφισμένα με αόρατη μελάνη, ή μικροσκοπικά φιαλίδια με άρωμα που σπάνε με το θρόισμα του υφάσματος, απελευθερώνοντας το μεθυστικό άρωμά της. Οι εικόνες που εμφανίζονται στα κεντήματά της είναι παράδοξες, κάποιες φορές ανατριχιαστικές. Κάθε κομμάτι είναι ένα παζλ, που ζητάει να ολοκληρωθεί».

9. Ανδρωμάχη – Κώστας Ακριβός – Μεταίχμιο 

Αξιώθηκε να γίνει σύζυγος, μητέρα, βασίλισσα. Η ζωή της μοιράστηκε απ’ τον πόλεμο ανάμεσα στην ευτυχία και την ατίμωση, στη χαρά και την ντροπή. Ίσως να μην υπήρχε πιο επιτυχημένο όνομα απ’ αυτό που της έδωσαν: Ανδρομάχη. Μόνο που έγινε ένα λάθος: Ανδρωμάχη θα ’ταν το πιο σωστό. Γιατί δεν ήταν ένας ο άνδρας εκείνος με τον οποίο έδωσε τις μάχες της αλλά πολλοί. Άνδρες που τη λάτρεψαν και άλλοι που την κηλίδωσαν, αφήνοντας ανεξίτηλα στο κορμί και στην ψυχή της τα σημάδια τους. Το χαμόγελο το βρήκε ξανά όταν πήγε να την κερδίσει η απελπισία. Έσβησε ο ήλιος, πυκνώνει το σκοτάδι, πυκνώνουν και στο μυαλό οι εικόνες των προσώπων που σημάδεψαν τη ζωή μου. Άνδρες όλοι. Ο πατέρας, τα εφτά αδέρφια, ο Πρίαμος, ο Αχιλλέας, ο Οδυσσέας, ο Πηλέας… Αλλά και: Έκτορας, Αστυάνακτας, Νεοπτόλεμος, Πέργαμος, Μολοσσός, Πίελος, Έλενος, Κεστρίνος. Τους αγάπησα;… Άλλους απ’ αυτούς από ανάγκη, για άλλους η αγάπη ανάβλυζε αβίαστη από την καρδιά. Αυτοί είναι που βαδίζουν συνεχώς στη μνήμη μου, δικαιώνουν ή όχι τη ζωή μου, που τώρα εγώ την αρνούμαι. (Απόσπασμα από το βιβλίο)

10. Καλντερίμι – Γιάννης Καλπούζος – Ψυχογιός 

Δύο άγνωστοι απειλούν με μαχαίρι και πιστόλι τον Παράσχο. Έχουν απαγάγει την κόρη του και απαιτούν ο γιος του να ελευθερώσει τον κομιτατζή Ασάν Τάνο. Σε παράλληλο χρόνο ο παππούς Αντίπας ζει με την ανάμνηση της αινιγματικής Ρωξάνης.

Το κυνήγι της ευτυχίας, το λίγο που γεμίζει μια ζωή, η μεταμόρφωση μιας πόλης, τα όνειρα και οι ψευδαισθήσεις τριών γενιών, που πορεύονται όπως καθορίζουν τα βήματά τους οι γυναίκες – σύζυγοι, ερωμένες, μητέρες, κόρες, αδελφές… Κι όλα έχουν ως φόντο τη βαβυλωνία φυλών και γλωσσών κι εν γένει τη συνταρακτική ιστορία της Θεσσαλονίκης από τα τέλη του 19ου αιώνα έως τις δύο πρώτες δεκαετίες του 20ου, με τις μνήμες να συμπληρώνουν κύκλο ενενήντα εννέα χρόνων.

Οι ήρωες σμίγουν με νταήδες, τυχοδιώκτες και αδελφικούς φίλους, ενώ στο προσκήνιο εναλλάσσονται συμμορίες, χοροεσπερίδες, καφέ σαντάν, χαμαιτυπεία, πόρνες, κατάσκοποι, βομβιστικές επιθέσεις, πυρκαγιές…

Πότε βλέπουν τ’ αστέρια να σπιθίζουν, πότε τραντάζονται στο καλντερίμι της ζωής και πότε φλέγονται στο καμίνι της εκδίκησης, της προδοσίας, των ηθών, της απώλειας, του μίσους, του εθνικισμού, του χρήματος, μα και στον ξέφρενο χορό του έρωτα.

Η δεκάδα των ευπώλητων στην κατηγορία Non Fiction

βιβλία

1. Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη – Ανατολή – Θωμάς Κοροβίνης – Άγρα
Ο γνωστός Θεσσαλονικιός πολυγραφότατος συγγραφέας συγκεντρώνει γραπτά του 30 χρόνων σχετικά με πρόσωπα, ιστορίες και περιγραφές των τόπων που αποτελούν την αποκαλυπτική προσωπική του μυθολογία. Η Θεσσαλονίκη και η Κωνσταντινούπολη μέσα από τα πορτραίτα των ποιητών, των συγγραφέων, των κινηματογραφιστών, των μουσικών τους, τις γειτονιές τους, την ιστορία τους και τις μικροϊστορίες τους, μέσα από την ματιά του πολυπράγμονα Θωμά Κοροβίνη.

2. Θέμα Στιλ – Paola Saltari – Ισόρροπον
Σε αυτές τις σελίδες παρελαύνουν γυναίκες που υπήρξαν ινδάλµατα του στιλ και της κοµψότητας και έχουν αιχµαλωτίσει τη φαντασία ολόκληρων γενεών· ακόµη και σήµερα παραµένουν πρότυπα οµορφιάς και γοητείας και εξακολουθούν να εµπνέουν. Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε µοναδικές φωτογραφίες 10 γυναικών που έχουν επηρεάσει καταλυτικά την ιστορία της µόδας – από αστέρες του κινηµατογράφου όπως η Μέριλιν Μονρόε και η Όντρεϊ Χέπµπορν µέχρι αντισυµβατικές προσωπικότητες όπως η πριγκίπισσα Νταϊάνα και η Κοκό Σανέλ. Είναι γυναίκες που άλλαξαν την αντίληψη για τη θηλυκότητα και, µε την προσωπικότητά τους αλλά και την ιδιωτική τους ζωή, κυριαρχούσαν στα µέσα ενηµέρωσης για χρόνια. Ένα πρωτότυπο βιβλίο που περιέχει ιστορίες από τη ζωή αυτών των αξέχαστων γυναικών και σκιαγραφεί το πορτρέτο τους αποθεώνοντας κάθε πτυχή της προσωπικότητάς τους.

3. Γιάννης, Γράφοντας Ιστορία – Jose Manuel Puertas – Κάκτος
Ζωή σαν μυθιστόρημα, με το σύμπαν να συνωμοτεί για να επιτευχθεί το ακατόρθωτο, είναι η ζωή του Γιάννη Αντετο κούνμπο! Τι πιθανότητες υπάρχουν ο γιος μεταναστών από τη Νιγη ρία να αναδειχθεί δύο φορές MVP, μόλις στα μισά της τρί της δεκαετίας της ζωής του, και να υπογράψει το πιο ακρι βό συμβόλαιο στην ιστορία του NBA; Η πορεία της ζωής του Γιάννη είναι τόσο μοναδική όσο και ο ίδιος. Με πρωτοφανή σωματικά χαρακτηριστικά και αστείρευτο μπασκετικό ταλέ ντο, αφήνει πίσω τους αντιπάλους με την ίδια ταχύτητα που στο παρελθόν έτρεχε για να βοηθήσει την οικογένειά του να βιοποριστεί. Πανίσχυρος και δυναμικός κάτω από το κα λάθι, έγινε θρύλος που τη ζωή του θα διηγούμαστε για να εμπνέουμε τις επόμενες γενιές. Γιατί όταν η ίδια η ζωή ξεπερνά και την πιο ζωηρή φαντα σία και την πιο ευφάνταστη ταινία, τότε γράφεται Ιστορία!

4. ΕΛΛΑΔΑ, Βιογραφία ενός σύγχρονου έθνους – Roderick Beaton – Πατάκης
Το βιβλίο αυτό ανατέμνει το αξιοσημείωτο επίτευγμα της σύγχρονης Ελλάδας: στη διάρκεια των τελευταίων τριακοσίων ετών ένα σύγχρονο έθνος οικοδομήθηκε, στη βάση, κυριολεκτικά σχεδόν, των ερειπίων ενός εξαφανισμένου πολιτισμού. To Ελλάδα, Βιογραφία ενός σύγχρονου έθνους είναι η ιστορία του ελληνικού έθνους-κράτους, αλλά είναι κυρίως, και πιο ουσιαστικά, η ιστορία της συλλογικής ταυτότητας που συνοδεύει το έθνος-κράτος. Είναι η ιστορία των γεγονότων και της υψηλής πολιτικής, αλλά και η ιστορία της κουλτούρας και των τεχνών, των ανθρώπων και των ιδεών.

5. Δύναμη, 48 Νόμοι – Robert Greene – Έσοπτρον
Πέραν της ηθικής, αμείλικτο και διδακτικό, η ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΟΙ 48 ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ είναι ένα διεισδυτικό απόσταγμα των τελευταίων τριών χιλιάδων χρόνων ιστορίας της Δύναμης. Μία σύνθεση της έρευνας σε βάθος της σκέψης των μεγάλων στοχαστών της “Δύναμης” και του “Αποτελέσματος”-όπως του Μακιαβέλι, του Σουν Τσου και του Καρλ φον Κλάουζεβιτζ-με την κληρονομιά που μας άφησαν οι πολιτικοί, οι πολεμιστές, οι μεγάλοι εραστές, αλλά και οι απατεώνες όλων των εποχών!

6. Τα 3 ερωτήματα – Jorge Bucay – Opera
ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ; ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΩ; ΜΕ ΠΟΙΟΝ;
«Αυτά είναι τα τρία υπαρξιακά ερωτήματα που συνοδεύουν τον άνθρωπο από τη στιγμή που άρχισε να διαμορφώνει τη σκέψη του. Ερωτήματα που δεν μπορούμε ν’ αποφύγουμε, καθώς αποτελούν μέρος κάθε πορείας που σχεδιάζουμε. Ερωτήματα που θα πρέπει ν’ απαντηθούν ένα προς ένα —αν σκοπεύουμε ν’ αντιμετωπίσουμε την πρόκληση που ο Καρλ Ρότζερς αποκάλεσε «διαδικασία μετατροπής σε πρόσωπο»—, γιατί μόνο αναζητώντας μιαν απάντηση σ’ αυτά μπορεί κανείς να μάθει τα αναγκαία για να πάει μπροστά στη ζωή του».

7. Becoming Supernatural – Joe Dispenza – KeyBooks
Τι θα σήμαινε αν γινόσασταν υπερφυσικοί (supernatural); Τι θα γινόταν αν μπορούσατε να συντονιστείτε με συχνότητες πέρα από τον υλικό μας κόσμο; Θα θέλατε να αλλάξετε τη χημεία του εγκεφάλου σας για να αποκτήσετε πρόσβαση σε υπερβατικά επίπεδα συνειδητότητας; Είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε ένα νέο μέλλον και να μεταμορφώσετε τη βιολογία σας ώστε να θεραπευτείτε βαθιά;

Αυτό ακριβώς προσφέρει ο Dr Joe Dispenza σε αυτό το επαναστατικό βιβλίο: ένα σύνολο γνώσεων και εργαλείων που δίνουν τη δυνατότητα σε συνηθισμένους ανθρώπους –ανθρώπους σαν εσάς– να αγγίξουν κορυφαίες καταστάσεις ύπαρξης. Βασιζόμενος στις πιο πρόσφατες έρευνες στις νευροεπιστήμες, στην επιγενετική και στην κβαντική φυσική, ο συγγραφέας μας δείχνει τον δρόμο για μια τέτοιου είδους μεταμόρφωση και τι μπορεί να σημάνει αυτή για τη ζωή μας. Σε αυτές τις σελίδες θα μάθετε:

– Πώς να απελευθερωθείτε από το παρελθόν, επαναπροσαρμόζοντας το σώμα σας σε έναν νέο τρόπο σκέψης.

– Πώς η αλλαγή της συχνότητάς σας σάς επιτρέπει να δημιουργείτε μια νέα πραγματικότητα στο παρόν.

– Πώς να μετατοπίσετε την επίγνωσή σας πέρα από τον περιορισμένο, προβλέψιμο υλικό κόσμο και να μετακινηθείτε στο κβαντικό πεδίο των άπειρων δυνατοτήτων.

– Πώς να αποκωδικοποιήσετε τα 7 ενεργειακά κέντρα του σώματος και πώς να τα εξισορροπείτε για να θεραπεύεστε.

Χρησιμοποιώντας εργαλεία και πρακτικές, από την πιο σύγχρονη απεικόνιση του εγκεφάλου μέχρι ασκήσεις, όπως ο περιπατητικός διαλογισμός και μια τεχνική για να ενδυναμώσετε το ανοσοποιητικό σύστημά σας μόνο με τη σκέψη, ο Joe Dispenza προσφέρει μια μέθοδο που μας οδηγεί έξω από τα στενά όρια της φυσικής μας πραγματικότητας και μας εισάγει σε έναν νέο κόσμο. «Αυτοί είμαστε πραγματικά», γράφει, «και αυτό είναι το μέλλον που δημιουργώ. ένα μέλλον στο οποίο καθένας από μας μπορεί να κάνει το ακατόρθωτο».

8. Ο Προύστ και τα σημεία – Ζιλ Ντελέζ – Κέδρος
Είναι γνωστό το ενδιαφέρον του Ζιλ Ντελέζ σε όλη τη διάρκεια της ζωής και του έργου του για τη συσχέτιση λογοτεχνίας-φιλοσοφίας. Για τον ίδιο, ήδη από τη δεκαετία του 1950 η λογοτεχνία νοείται ως η προσπάθεια να ερμηνεύσουμε μ’ έναν ευφυή τρόπο τους μύθους που δεν κατανοούμε πια. Στο βιβλίο αυτό προσεγγίζει το μνημειώδες έργο του Προυστ Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο, προσδιορίζοντας την έννοια της γαλλικής λέξης signe, η οποία σημαίνει σημείο, αλλά και σημάδι, νεύμα, σύμπτωμα. Η πρωτοτυπία της ντελεζιανής ερμηνείας έγκειται στο γεγονός πως σε αυτό το έργο του Προυστ δεν αναγνωρίζεται ως κυρίαρχο στοιχείο η μνήμη – όπως θέλει η περισσότερο διαδεδομένη ερμηνευτική τάση – αλλά η μαθητεία των σημείων. Ο χαμένος χρόνος δεν είναι μόνο ο χρόνος που περνά αλλά και αυτός που χάνουμε. Και η λογοτεχνία ανακηρύσσεται σε μία από τις τρεις μηχανές παραγωγής ή τάξεις αλήθειας.

9. Ξένος στη Χώρα μου – Hans Fallada – Gutenberg
Το ημερολόγιο του Χανς Φάλαντα γραμμένο μέσα στη φυλακή. 1944: Σε ένα κελί ναζιστικής φυλακής, τριγυρισμένος από ψυχασθενείς δολοφόνους και μονίμως υπό το άγρυπνο βλέμμα των SS, ο Χανς Φάλαντα γράφει με κίνδυνο της ζωής του τις αναμνήσεις του από τα δώδεκα χρόνια εθνικοσοσιαλισμού. Ο Φάλαντα, αντίθετα με άλλους μεγάλους συγγραφείς, αρνήθηκε να εγκαταλείψει τη Γερμανία του Τρίτου Ράιχ, γιατί «αγαπούσε αυτόν τον λαό», ο οποίος του είχε γίνει πια ξένος. Του είχε απαγορευτεί να δημοσιεύει και είχε εθιστεί στα ναρκωτικά. Στη φυλακή ξαναβρίσκει τον παλιό του εαυτό. Γράφει με φρενήρη ρυθμό λογοτεχνικά κείμενα και, κυρίως, καταγράφει τις εμπειρίες του επί εθνικοσοσιαλισμού. Αυτές οι καταγραφές συγκεντρώνονται και εκδίδονται για πρώτη φορά στο Ξένος στη χώρα μου, ημερολόγιο φυλακής 1944. Στις σελίδες του απελευθερώνει το μίσος του για τους ναζί, περιγράφει πρόσωπα και γεγονότα της εποχής, μιλά για τις ταλαιπωρίες που υπέστη, αλλά δεν κρύβει και τους συμβιβασμούς που αναγκάστηκε να κάνει.

10. Τέταρτο Ράιχ – Franco Francassi – Λιβάνης
ΚΩΔΙΚΟΣ ODESSA – Η ΜΑΥΡΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ Η απόφαση του Φράνκο Φρακάσι να γράψει αυτό το βιβλίο γεννήθηκε από τη συνειδητοποίηση του πόσο λίγα µας είναι γνωστά για τον φασισµό και τον ναζισµό, καθώς και από το πόσο ανεπαρκής είναι η συλλογική επίγνωση ότι αυτά τα ιδανικά βρίσκονται ακόµη ανάµεσά µας και ότι η οργάνωση ODESSA (η Μαύρη ∆ιεθνής) είναι άγνωστη στους περισσότερους ανθρώπους. Επίσης, είναι διαδεδοµένη η άποψη ότι πρόκειται για υποθέσεις του περασµένου αιώνα, ενώ τα γεγονότα καταδεικνύουν ότι το ζήτηµα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Το Τέταρτο Ράιχ είναι η αφήγηση µιας ιστορίας εβδοµήντα έξι ετών, που αποκαλύπτει πώς οι ναζί και οι φασίστες, χάρη στη βοήθεια των µυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και των µεγάλων χρηµατοπιστωτικών ιδρυµάτων της Γουόλ Στριτ, βγήκαν αλώβητοι από τον ∆εύτερο Παγκόσµιο πόλεµο, κατάφεραν να αναδιοργανωθούν και να αφήσουν το αποτύπωµά τους στις πιο σκοτεινές υποθέσεις που σηµάδεψαν τη µεταπολεµική περίοδο. Μέχρι σήµερα. Μέχρι το πραξικόπηµα στην Ουκρανία, την απόπειρα επανάστασης στη Λευκορωσία, τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις της Ουγγαρίας και της Πολωνίας, την επιβολή του νεοφιλελευθερισµού (του µεγάλου συµµάχου της ODESSA) ως µοναδικού παγκόσµιου τρόπου σκέψης.

Για ηλεκτρονικές παραγγελίες σε όλες τις περιοχές της χώρας, μπείτε στο σάιτ της Greekbooks εδώ.