Ως έμπειρος σέρφερ που είναι, ο 55χρονος θα έχει δει διάφορα στη θάλασσα αλλά αυτό που του συνέβη σε περιοχή βόρεια του Σίδνεϊ μάλλον δεν θα το ξεχάσει ποτέ. Και πάλι καλά που ζει για να το θυμάται, αν αναλογιστεί κάποιος ότι του επιτέθηκε φάλαινα.

Όπως ο ίδιος ο Τζέισον Μπριν περιέγραψε στο δίκτυο 9News, μια φάλαινα εμφανίστηκε από το πουθενά δίπλα του, του επιτέθηκε και κατάφερε να τον ρίξει στο νερό. Η συνέχεια ήταν ακόμα χειρότερη, καθώς το λουρί του αγκιστρώθηκε στο κήτος με αποτέλεσμα ο 55χρονος να βυθιστεί στο νερό.

«Για να είμαι ειλικρινής, μάλλον με βύθισε πολλά μέτρα κάτω από το νερό. Νόμιζα ότι όλα είχαν τελειώσει μέχρι που έσπασε το λουρί και σιγά σιγά βγήκα στην επιφάνεια της θάλασσας. Αν η φάλαινα είχε αγκάθια, θα με είχε ξεσκίσει, ήταν δίπλα μου όλη την ώρα. Είμαι τυχερός που ζω», δήλωσε ο Μπριν.

Το περιστατικό τράβηξε με την κάμερα του ένας φίλος του ο οποίος εξήγησε ότι «ήθελα να συνεχίσω να κινηματογραφώ, αλλά μετά σκέφτηκα ότι κάποιος μπορεί να είχε μόλις πεθάνει, οπότε σταμάτησα και κάλεσα βοήθεια», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας. Ευτυχώς, ο Μπριν βγήκε σχεδόν αλώβητος αν αναλογιστεί κανείς ότι η φάλαινα από την οποία δέχτηκε επίθεση πολύ μεγάλη».