Εμβρόντητη έμεινε η γειτονιά, επί της οδού Άτλαντος στον αριθμό 44, στο Παλαιό Φάληρο. Το βράδυ της Πέμπτης (30/11), ένας άνδρας γύρω στα 60 δέχτηκε πυροβολισμούς από έναν εκτελεστή.

Ήταν γύρω στις 20:45 όταν ο Θύμιος για τους γείτονες, ένας μεσήλικας πατέρας αλβανικής καταγωγής, επέστρεφε στο σπίτι του. Μόλις είχε παρκάρει την μοτοσυκλέτα του λιγότερο από πέντε μέτρα από την είσοδο του σπιτιού του στην οδό Άτλαντος.

Εκείνη την ώρα, από το πλακόστρωτο μονοπάτι του πάρκου έναντι της πολυκατοικίας που διέμενε το θύμα, ξεπρόβαλε ένας άνδρας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν μαρτυρίες αν οι δύο άνδρες αντάλλαξαν κάποιες κουβέντες. Από το απέναντι πεζοδρόμιο ο άνδρας πλησίαζε τον 60χρονο που μόλις είχε βγάλει το κράνος του. Ξαφνικά ήχησαν, κατά πληροφορίες δύο με τρεις πυροβολισμοί.

Παλαιό Φάληρο, Άτλαντος
Στη φωτογραφία διαφαίνεται η οπή που προκάλεσε η σφαίρα στο πλεξιγκλάς

Το κράνος έπεσε από τα χέρια του Θύμιου και κύλησε στο οδόστρωμα της οδού Άτλαντος. Έχοντας της αισθήσεις του παρά τη σφαίρα που είχε δεχτεί στο στήθος, προσπάθησε να γυρίσει προς την είσοδο της πολυκατοικίας που διέμενε. Κατέβηκε με δυσκολία τα σκαλιά, στη ημιυπόγεια θύρα του οικοδομήματος. Εκεί κάθισε να ξαποστάσει δίπλα από την κεντρική είσοδο.

Ένοικοι της πολυκατοικίας άκουσαν τους θορύβους. Κάλεσαν την Άμεση Δράση, ενώ κάποιοι από αυτούς ισχυρίστηκαν πως έμειναν στην αναμονή για τουλάχιστον 5 με 7 λεπτά. Κάποιοι με περισσότερο θάρρος κατέβηκαν στην είσοδο της πολυκατοικίας στην Άτλαντος. Εντόπισαν τον τραυματισμένο άνδρα και κάλεσαν το ΕΚΑΒ. Μέσα σε λίγα λεπτά οι διασώστες έφτασαν στο σημείο. Μετέφεραν τον τραυματία στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ωστόσο παρά τις προσπάθειες, γύρω στις 22:00, ο άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του.

Μάρτυρες ισχυρίζονται πως είδαν έναν άνδρα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά καθώς φορούσε κουκούλα full face, να κινείται τρέχοντας επί της Άτλαντος προς την οδό Φιξ. Υπάρχουν αναφορές για συνεργό που τον περίμενε πάνω σε μία μοτοσυκλέτα. Δεν είναι ξεκάθαρη η κατεύθυνση που πήραν για να διαφύγουν.

Παλαιό Φάληρο, Άτλαντος
Τα στελέχη της ΔΕΕ κατά την αυτοψία

Οι έρευνες των Αρχών στην Άτλαντος

Από την πρώτη στιγμή στελέχη του Ανθρωποκτονιών και στη συνέχεια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Εργαστηρίων έφτασαν στο σημείο. Πραγματοποιήθηκε αυτοψία στον χώρο όπου σύμφωνα με πληροφορίες προέκυψαν τουλάχιστον δύο κάλυκες των 9 χιλιοστών.

Οι αστυνομικές Αρχές συνέλεξαν μαρτυρικές καταθέσεις, ενώ πληροφορίες του intronews.gr αναφέρουν πως έχουν στην κατοχή τους και βιντεοληπτικό υλικό που ενδέχεται να δώσει αναλυτικότερη και πιο λεπτομερή εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη και ενδεχομένως στοιχεία της ταυτότητας του αδίστακτου δράστη.

Παράλληλα, δεν δυσκολεύτηκαν να εντοπίσουν και τις ζημιές που προκλήθηκαν από βολίδα που εξοστρακίστηκε στον α’ όροφο (ύψος ημιώροφου). Η σφαίρα διαπέρασε το πλεξιγκλάς, διαπέρασε μία πλαστική ντουλάπα εξωτερικού χώρου και προκάλεσε ζημιά στο τοίχωμα του διαμερίσματος. Εκεί βρέθηκαν τα θραύσματα της βολίδας η οποία είχε σπάσει στα τρία. Το διαμέρισμα είχε ξενοικιαστεί μόλις πριν από λίγες ημέρες.

Παλαιό Φάληρο, Άτλαντος
Η μοτοσυκλέτα του θύματος

Το όχημα στη Νηρηίδων, το μητρώο του θύματος

Ο Θύμιος, όπως αποκαλούνταν από τους φίλους και τους γείτονες, φέρεται να ήταν άνθρωπος με ποινικό παρελθόν. Ο D.T. όπως είναι τα αρχικά του ονόματός του στα ταξιδιωτικά του έγγραφα φέρεται να είχε εμπλακεί στο παρελθόν με υποθέσεις που αφορούν ναρκωτικά και λαθρεμπόριο καπνού μεταξύ άλλων.

Ωστόσο οι γείτονες έβλεπαν έναν ήρεμο άνθρωπο, οικογενειάρχη, με ένα παιδί 13 ετών, ενώ η σύζυγός του εργάζεται σε κατάστημα της περιοχής. Προσφάτως μάλιστα εκείνη, αντιμετώπιζε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας και αναμφίβολα αυτή η εξέλιξη επιβαρύνει, τουλάχιστον την ψυχολογική κατάστασή της.

Από εκεί και πέρα, ιδιαίτερη σημασία για τις Αρχές, έχει το γεγονός πως πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την περασμένη Παρασκευή (24/11) βρέθηκε στην οδό Νηρηίδων ένα κλεμμένο όχημα το οποίο περιείχε ένα καλάσνικοφ, ένα κράνος, ένα μπιτόνι γεμάτο με άγνωστο, πιθανόν εύφλεκτο υγρό και γεμιστήρες. Όπως αποδείχθηκε λίγες ημέρες αργότερα, στο όπλο εντοπίστηκε ένα τουλάχιστον δαχτυλικό αποτύπωμα το οποίο ανήκει σε έναν 39χρονο Αλβανό ποινικό, ο οποίος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για ληστείες, κλοπές και εκβιασμούς σε Αττική και επαρχία.

Το συγκεκριμένο όχημα το οποίο είχε κλαπεί και υπήρχε αναφορά για την κλοπή του στο ΑΤ Νέας Ιωνίας από τον περασμένο Σεπτέμβριο, βρέθηκε μόλις 600 μέτρα μακριά από τη μοιραία πολυκατοικία επί της οδού Άτλαντος. Τα δύο σημεία χωρίζουν μόλις έξι οικοδομικά τετράγωνα. Να σημειώσουμε όμως σε αυτό το σημείο, πως μέχρι τώρα δεν προκύπτει κάποια σχέση μεταξύ των δύο περιστατικών. Ωστόσο είναι δεδομένο πως οι έρευνες θα στραφούν και προς αυτή την κατεύθυνση.

Photo Credits: intronews.gr