Αξιωματούχος της Χαμάς ορκίστηκε ότι οι τρομοκράτες θα επαναλάβουν τις φρικτές επιθέσεις που έκαναν κατά του Ισραήλ νωρίτερα αυτόν το μήνα, «ξανά και ξανά», μέχρι να καταστραφεί πλήρως η χώρα.

Ο Γκάζι Χαμάντ, μέλος του πολιτικού γραφείου λήψης αποφάσεων της τρομοκρατικής οργάνωσης, προειδοποίησε ότι η ηγεσία της Χαμάς στη Γάζα θα επαναλάβει τη συντονισμένη επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, που οι τρομοκράτες αποκαλούσαν επιχείρηση «Πλημμύρα της Αλ Ακσά», κατά την οποία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 1.400 Ισραηλινοί, ενώ περίπου 240 κρατούνται ως όμηροι.

«Η πλημμύρα της Αλ Ακσά είναι μόνον η πρώτη φορά και θα υπάρξει και δεύτερη, τρίτη, τέταρτη, γιατί έχουμε την αποφασιστικότητα και τις δυνατότητες να πολεμήσουμε», δήλωσε ο Χαμάντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Λιβάνου.

Ο Χαμάντ δήλωσε ότι η τρομοκρατική οργάνωση είναι πρόθυμη να «πληρώσει το τίμημα».

«Είμαστε ένα έθνος μαρτύρων και είμαστε υπερήφανοι που θυσιάζουμε μάρτυρες», δήλωσε ο Χαμάντ. «Το Ισραήλ είναι μια χώρα που δεν έχει θέση στη γη μας. Πρέπει να απομακρύνουμε αυτή τη χώρα, διότι αποτελεί μια καταστροφή για την ασφάλεια, τον στρατό και την πολιτική για τα αραβικά και ισλαμικά έθνη και πρέπει να τελειώσει».

Η ανάκριση τρομοκράτη της Χαμάς

Την ίδια στιγμή στο Ισραήλ ανακρίνεται και άλλος τρομοκράτης της Χαμάς.Νέο βίντεο από την ανάκριση τρομοκράτη της Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός την Τετάρτη.

Στο νέο αυτό βίντεο, που ανάρτησε ο στρατός του Ισραήλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται ένας τρομοκράτης της Χαμάς, που έχει παραδοθεί, να δίνει απαντήσεις σχετικά με τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης κατά τη διάρκεια των επιθέσεων στο Ισραήλ.

Ο Άμερ Άμπου Γκόσα εξιστορεί την επίθεση στο κιμπούτς Κφαρ Άζα, όπου μαχητές της Χαμάς ανατίναξαν την πύλη και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, σκορπώντας τον θάνατο. «Αποστολή μας ήταν να σκοτώσουμε, όχι να απαγάγουμε…», λέει στον ανακριτή, «…να σκοτώσουμε όποιον δούμε και να επιστρέψουμε στη Γάζα».

Ο τρομοκράτης περιγράφει πώς μπήκαν οι μαχητές της Χαμάς στα σπίτια των Ισραηλινών και τους πυροβολούσαν αδιακρίτως, γνωρίζοντας, μάλιστα, ότι επρόκειτο για μικρά παιδιά.

Ο μαχητής της Χαμάς λέει ότι οι τρομοκράτες μπήκαν από ένα παράθυρο σε σπίτι και άκουσαν μικρά παιδιά να κλαίνε στο καταφύγιο.

Σύμφωνα με τη φρικιαστική περιγραφή, οι τρομοκράτες αρχικά προσπέρασαν το καταφύγιο του σπιτιού και πήγαν να πιουν νερό, ωστόσο όταν άκουσαν κλάμα μικρών παιδιών άρχισαν να πυροβολούν την πόρτα μέχρι να σταματήσουν οι ήχοι, για να βεβαιωθούν ότι σκότωσαν όσους κρύβονταν εκεί.

Έπειτα, λέει ο τρομοκράτης, υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών με δυνάμεις του Ισραήλ και, στη συνέχεια, ο ίδιος και άλλοι τρομοκράτες παραδόθηκαν.

Όταν καλείται να απαντήσει σχετικά με το τι διαφοροποιεί τη Χαμάς από τον ISIS, ο τρομοκράτης δεν βρίσκει κάτι να πει και, μάλιστα, αναφέρει ότι έχει δει πράγματα που ξεπερνούν τη φρίκη του Ισλαμικού Κράτους.

Τέλος, ο τρομοκράτης καλείται να απαντήσει στο αν οι γονείς τους είναι περήφανοι για εκείνον. «Ο πατέρας μου δεν ξέρει καν ότι είμαι στη Χαμάς» λέει, και προσθέτει ότι, αν το ήξερε, θα τον σκότωνε για όσα έχει κάνει.

Νωρίτερα, ο στρατός του Ισραήλ είχε δώσει στη δημοσιότητα άλλο απόσπασμα από την ανάκριση, στο οποίο οι μαχητές της Χαμάς περιέγραφαν πώς κρύβονται σε νοσοκομεία και σχολεία.

*Photo Credits: Getty Images