Ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται ένα βήμα πριν από μια νέα ομοσπονδιακή ποινική δίωξη, όπως βεβαιώνει ο ίδιος, αφού ανακοίνωσε ότι έλαβε ειδοποίηση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης που τον πληροφορούσε ότι ερευνάται για την επίθεση στο Καπιτώλιο τον Ιανουάριο του 2021 για μία ακόμα φορά.

Ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος, ήταν υπεύθυνος για την επικοινωνία του μέσω του κοινωνικού του δικτύου, Truth Social. Ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ έδωσε στον πρώην πρόεδρο τέσσερις ημέρες για να καταθέσει, όπου θα αποφασιστεί εάν υφίσταται κατηγορία. «Αυτό σχεδόν πάντα σημαίνει σύλληψη και δίωξη», ανέφερε ο ίδιος ο Τραμπ.

Οι πιέσεις και οι αντιδράσεις στην πολιτική σκηνή αναμενόμενα αυξάνουν και η κόντρα μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών πυροδοτείται ακόμα πιο έντονα όσο ο Τραμπ ήδη βαρύνεται με 37 κατηγορίες για φερόμενο λάθος χειρισμό διαβαθμισμένων εγγράφων.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που διωχθεί, θα είναι η τρίτη φορά που κατηγορείται και για ποινικά αδικήματα. Ένα από αυτά είναι η υπόθεση Mar-a-Lago , όπου αντιμετωπίζει και η παραποίηση εγγράφων για να πληρώσει τη σιωπή της ηθοποιού ταινιών ενηλίκων Στόρμι Ντάνιελς, με την οποία θα είχε εξωσυζυγική σχέση.