Σοροί Ισραηλινών αμάχων και Παλαιστίνιων ενόπλων κείτονταν έξω από καμένα σπίτια στο κιμπούτς Κφαρ Αζά στο νότιο Ισραήλ, λίγες μέρες μετά την αιφνιδιαστική επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς με βαριά οπλισμένους μαχητές που ξεχύθηκαν πέρα ​​από τα σύνορα της Γάζας.

Σπίτια λεηλατήθηκαν και πυρπολήθηκαν σύμφωνα με το CNN και το BBC, ενώ οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δήλωσαν ότι γυναίκες, παιδιά, νήπια και ηλικιωμένοι «σφαγιάστηκαν βάναυσα». Το Kfar Aza, μικρός αγροτικός θύλακας, είναι ένα από τα πολλά κιμπούτς, που υπέστησαν το μεγαλύτερο βάρος της χερσαίας επίθεσης της Χαμάς το Σάββατο, όπως το Be’eri, Ofakim, Sderot, Yad Mordechai, Yated, Kissufin και Urim.

Τουλάχιστον 1.200 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ισραήλ από τότε που ξέσπασε η σύγκρουση, συμπεριλαμβανομένων 169 στρατιωτών. Οι Παλαιστίνιοι νεκροί είναι 950, μεταξύ των οποίων 260 παιδιά και 230 γυναίκες και οι τραυματίες 5000.

Το Ισραήλ αντέδρασε σφυροκοπώντας τη Γάζα με μια ανελέητη αεροπορική εκστρατεία που ισοπέδωσε σπίτια, σχολεία, το Πανεπιστήμιο, ιατρικά ιδρύματα και κυβερνητικά κτίρια στην πολιορκημένη λωρίδα.

Περίπου 125.000 άνθρωποι ζουν σε περίπου 250 κιμπούτζι στο Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός Στρατός είπε στο CNN ότι οι δολοφονίες στο Kfar Aza ισοδυναμούσαν με «σφαγή», αλλά το CNN δεν μπόρεσε να επαληθεύσει τους υπολογισμούς του IDF για παιδιά που σκοτώθηκαν στην επίθεση.

Be’eri

Περισσότερα από 100 πτώματα βρέθηκαν στο Be’eri τη Δευτέρα. Άμαχοι σκοτώθηκαν και κρατήθηκαν όμηροι στο κιμπούτς, το οποίο φιλοξενεί περίπου 1.000 κατοίκους, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές και βίντεο που εξασφάλισε και επικυρώθηκε από το CNN.

Βαριά οπλισμένοι μαχητές έφτασαν στο Be’eri με μοτοσικλέτες γύρω στις 7 το πρωί, μόλις μισή ώρα αφότου παραβίασαν το αυστηρά φυλασσόμενο τείχος στα σύνορα μεταξύ Γάζας και Ισραήλ, δείχνουν άλλα βίντεο.

Από τουλάχιστον 107 πτώματα που ανακαλύφθηκαν στη συνέχεια, τα περισσότερα ήταν ντόπιων κατοίκων του κιμπούτς, αν και μερικά ήταν ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας, δήλωσε στο CNN εκπρόσωπος της έρευνας και διάσωσης.

Στο Urim, ένα κιμπούτς 10 μίλια νότια του Be’eri, οι κάτοικοι ξύπνησαν στις 6:30 το πρωί του Σαββάτου από τον ήχο των σειρήνων.

Σημειώνεται ότι όλα τα ισραηλινά κτίρια που ανεγέρθηκαν μετά το 1993 πρέπει να διαθέτουν καταφύγια βομβών – ενισχυμένα δωμάτια με τοίχους από σκυρόδεμα και πόρτες από βαρύ χάλυβα. Αλλά αυτά τα ασφαλή δωμάτια έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν σε επίθεση με πυραύλους, όχι σε ένοπλη εισβολή. Οι πόρτες είναι βαριές, αλλά δεν έχουν κλειδαριές – δεν πρέπει να κλειδώνουν, για λόγους ασφαλείας.

Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images