Μετά την εισβολή διαδηλωτών στα κεντρικά γραφεία του πολυτελούς οίκου μόδας «Louis Vuitton» στο Παρίσι εξαιτίας της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, νέα διαφημιστική καμπάνια βγήκε στον αέρα. Αφορά τη νέα ταξιωτική της σειρά, που φέρει το όνομα «ορίζοντας» και έχει ως πρωταγωνιστή τον Λιονέλ Μέσι.

Κάποιος μπορεί να σκεφτεί πως το timing δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό καθώς ο Αργεντινός μετά τον αποκλεισμό της Παρί στο Champions League όχι απλά δεν είναι αγαπητός, αλλά θεωρείται σχεδόν ανεπιθύμητος από τους οπαδούς της γαλλικής ομάδας, ωστόσο για τη Louis Vuitton παραμένει ένας από τους κορυφαίους πρεσβευτές της…

Μέσα από το φακό του Glen Luchford, ο Μέσι αποθανατίζεται καθ’ οδόν για τον επόμενο προορισμό του, κρατώντας πάντα στα χέρια του μία από τις νέας σειράς (ενώ υπάρχει μέχρι και μπάλα ποδοσφαίρου με το λογότυπο της φίρμας).

«Ο ορίζοντας σημαίνει να κοιτάζω προς το μέλλον, να αφήνω τη φαντασία μου να με ταξιδεύει και να πετάω. Να σκέφτομαι τι μπορεί να έρθει, τι μπορεί να συμβεί, να φαντάζομαι λίγο απ’ όλα», λέει κατά τη διάρκεια του διαφημιστικού σποτ ο Παγκόσμιος πρωταθλητής και συμπληρώνει λίγο αργότερα:

«Δεν ξέρω τι ακολουθεί, τι μου επιφυλάσσει το μέλλον. Μου αρέσει να φαντάζομαι, να σκέφτομαι πράγματα που θα μπορούσαν να συμβούν, αλλά πραγματικά δεν ξέρω ποιο θα είναι το μέλλον μου. Ό,τι θέλει ο Θεός να γίνει, θα γίνει».

Η λεπτομέρεια στη φωτογραφία Ρονάλντο-Μέσι για τη Louis Vuitton

Η Louis Vuitton κατόρθωσε να ενώσει τους δύο κορυφαίους ποδοσφαιριστές του κόσμου, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Λιονέλ Μέσι να ποζάρουν μαζί για τον φακό της Άνι Λίμποβιτς.

Οι δύο σούπερσταρ του πλανήτη αναμετρήθηκαν σε έναν αγώνα σκάκι, με τα πιόνια να τοποθετούνται πάνω στο εμβληματικό pattern του πολυτελούς οίκου. Η καμπάνια της Louis Vuitton έκανε τον γύρο του διαδικτύου, με τις αναρτήσεις Ρονάλντο και Μέσι να συγκεντρώνουν πάνω από 60 εκατ. likes.

Ο Μέσι στη νέα διαφήμιση της Louis Vuitton

Σχολιάζοντας την viral φωτογραφία, λάτρεις του σκακιού έσπευσαν να σχολιάσουν ότι η τοποθέτηση των πιονιών δεν ήταν διόλου τυχαία και «αντιγράφει» την παρτίδα που έπαιξαν δύο grandmaster Magnus Carlsen και Hikaru Nakamura στο τουρνουά σκακιού της Νορβηγίας το 2017. Ο εμβληματικός σκακιστικός αγώνας έληξε ισόπαλος.

Ο Hikaru Nakamura έγραψε χαρακτηριστικά, από την πλευρά του: «Και αναρωτιόμουν γιατί αυτές οι θέσεις στο σκάκι μου είναι τόσο γνώριμες». «Η δεύτερη μεγαλύτερη μάχη της εποχής μας μιμούμενη τη μεγαλύτερη», σημείωσε ο Magnus Carlsen.

Με αυτόν τον τρόπο, οι εμπνευστές φέρεται να επιθυμούν να παραλληλίσουν την μακροχρόνια αντιπαλότητα μεταξύ Ρονάλντο και Μέσι, και την αναμενόμενη συζήτηση που πυροδοτείται για το ποιος είναι ο καλύτερος από τους δύο.