Το χάος στη Γαλλία συνεχίζεται αφού βρίσκονται σε εξέλιξη, την Πέμπτη (13/04), κινητοποιήσεις κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης του Εμανουέλ Μακρόν. Μάλιστα, διαδηλωτές εισέβαλαν ακόμα και στα κεντρικά γραφεία της Louis Vuitton.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, σιδηροδρομικοί που απεργούν, εισέβαλαν στα κεντρικά γραφεία της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton (LVMH), στο Παρίσι, η οποία περιλαμβάνει μάρκες όπως Christian Dior, Fendi και Givenchy. Μάλιστα, διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει γι’ άλλη μια φορά σε ολόκληρη τη Γαλλία

Δεκάδες άνθρωποι με σημαίες και φωτοβολίδες ψηλά εθεάθησαν να εισέρχονται στις εγκαταστάσεις της LVMH στη Λεωφόρο Montaigne 22, το πρωί της Πέμπτης (13/04), κατά τη 12η ημέρα των πανεθνικών διαδηλώσεων από τότε που άρχισαν οι απεργίες, δηλαδή στα μέσα Ιανουαρίου.

Το σχέδιο της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης που υπερψηφίστηκε από τον Πρόεδρο της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, προβλέπει την αύξηση του ορίου ηλικίας για σύνταξη από τα 62 στα 64 έτη, ενώ οι εργαζόμενοι στον τομέα της αποχέτευσης θα αναγκάζονταν να εργαστούν δύο επιπλέον χρόνια, δηλαδή μέχρι τα 59.

Photo credits: Twitter | @EPA_Images