Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι χωρίζει από τον σύντροφό της, Ιταλό δημοσιογράφο Αντρέα Τζιαμπρούνο, μετά από σατιρική τηλεοπτική εκπομπή που τον μετέδωσε να κάνει πρόστυχα σχόλια.

Οι δηλώσεις της Μελόνι

«Η σχέση μου με τον Αντρέα Τζιαμπρούνο, που κράτησε σχεδόν δέκα χρόνια, τελειώνει εδώ», έγραψε η Μελόνι στα social media. Στα σχόλια της εκπομπής, ο Τζιαμπρούνο ακούγεται να ρωτά αν μπορεί να «αγγίξει το πακέτο του» ενώ μιλάει, να ρωτά κάποιον εάν είναι ελεύθερος και να προσκαλεί μια γυναίκα να λάβει μέρος σε ένα τρίο.

«Τον ευχαριστώ για τα υπέροχα χρόνια που περάσαμε μαζί, για τις δυσκολίες που περάσαμε και που μου έδωσε το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου, που είναι η κόρη μας Τζινέβρα», πρόσθεσε. «Οι δρόμοι μας έχουν αποκλίνει εδώ και αρκετό καιρό και ήρθε η ώρα να το αναγνωρίσουμε», είπε η Μελόνι.

Η διάσπαση έρχεται αφότου ο Τζιαμπρούνο προκάλεσε μια σειρά πρόσφατων πολιτικών αμηχανιών στη Μελόνι, μεταξύ των οποίων έκανε αμφιλεγόμενες παρατηρήσεις ότι οι νεαρές γυναίκες μπορούσαν να αποφύγουν τον βιασμό μη μεθύοντας και συγκρίνοντας τη μετανάστευση με την κίνηση των ζώων.

Η γνωριμία Μελόνι – Τζιαμπρούνο

Η Μελόνι και ο Τζιαμπρούνο γνωρίστηκαν το 2015 στα γυρίσματα ενός τηλεοπτικού προγράμματος. Ο Τζιαμπρούνο ήταν συγγραφέας του προγράμματος και ο Μελόνι ήταν καλεσμένος. Η κόρη τους είναι επτά ετών.

Πηγή: POLITICO