Στην εισαγγελία του Μανχάταν, στον 15ο όροφο, βρίσκεται ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατέφτασε οικειοθελώς, μαζί με τους νομικούς τους εκπροσώπους, και αφού χαιρέτισε το πλήθος που ήταν εκεί για να τον υποστηρίξει, ύψωσε τη γροθιά του και προχώρησε προς τα μέσα. Όπως μεταδίδει το CNN, ο Τραμπ ζήτησε να του βγάλουν το λεγόμενο mugshot, δηλαδή φωτογραφία κατάδικου.

Μετά την άφιξή του, κατευθύνθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα για να του απαγγελθούν κατηγορίες και η ποινική δίωξη, ενώ στη συνέχεια θα δώσει δαχτυλικά αποτυπώματα, χωρίς να είναι σαφές αν θα τον φωτογραφίσουν σήμερα ή αύριο, εφόσον ο εισαγγελέας κρίνει ότι θα πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση.

Σίγουρα πάντως δεν θα του περαστούν χειροπέδες λόγω της θέσης του και λόγω του ότι βρέθηκε εκεί οικειοθελώς. Αφού του απαγγελθούν κατηγορίες στην αίθουσα δικαστηρίου, θα μεταφερθεί στο ισόγειο για διαδικαστικά και στην συνέχεια θα πάει με συνοδεία στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης για να μπει σε πτήση και να πετάξει για τη Φλόριντα και το Mar-a-Lago, όπου είναι προγραμματισμένο να μιλήσει δημόσια για πρώτη φορά μετά την ποινική δίωξη. Αφού ολοκληρωθεί η κατάθεσή του στην εισαγγελία της Φλόριντα, θα μεταφερθεί στην αίθουσα δικαστηρίου όπου θα γίνει η δίκη και θα ακούσει τις κατηγορίες από εκεί. Μετά θα αφεθεί ελεύθερος και θα επιστρέψει στη Νέα Υόρκη ή θα παραμείνει στη Φλόριντα, ανάλογα με το αν θα τεθεί υπό περιορισμό.

«Αυτό είναι τόσο σουρεαλιστικό. Κατευθύνομαι στο νότιο Μανχάταν. Ουάου, πρόκειται να με συλλάβουν. Δεν πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί στην Αμερική. MAGA (Make America Great Again)». Τα όσα θα συμβούν σήμερα, πιθανώς να ξεκλειδώσουν μια αλυσίδα ποινικών διώξεων για τον Τραμπ, ο οποίος εμπλέκεται σε μια σειρά από διαδικασίες με βαρύτερα αδικήματα να βρίσκονται στο τραπέζι.

Έξω από την εισαγγελία έχει μαζευτεί πλήθος κόσμου, υποστηρικτές και αντιμαχόμενοι τον Τραμπ, ο καθένας με το δικό του ιδιαίτερο μήνυμα.

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες σε μια ιστορική στιγμή για την αμερικανική Ιστορία.

* Photo credits: Getty Images