Σε λίγες ημέρες από σήμερα, με πιθανή ημερομηνία να είναι αυτή της 14ης Σεπτεμβρίου, η Apple θα επιστρέψει στην κανονικότητα και θα πραγματοποιήσει μία εκδήλωση που θα θυμίζει λίγο από την αίγλη των προηγούμενων. Το 2020 αναγκάστηκε, όπως όλος ο κόσμος, να βάλει φρένο εξαιτίας της πανδημίας, ωστόσο φέτος τα νέα της μοντέλα θα παρουσιαστούν παρουσία κόσμου.

Η Apple θα μας συστήσει το iPhone 13, το Apple Watch 7 και τα AirPods 3. Ήδη υπάρχει ιδιαίτερη ανυπομονησία για την παρουσίαση, κυρίως για τις νέες δυνατότητες που θα συνοδεύσουν τα φρέσκα μοντέλα, τα οποία θα κυκλοφορήσουν στην αγορά στις 30 Σεπτεμβρίου. Φυσικά, στην Ελλάδα θα καθυστερήσει ακόμα περισσότερο, όπως παραδοσιακά συμβαίνει. Σύμφωνα με τις πρώτες διαρροές, αυτά που γνωρίζουμε είναι τα εξής:

https://www.intronews.gr/4599-2-prostimo-225-ekat-evro-whatsapp

iPhone 13

Ο αναλυτής Ming Chi Kuo ισχυρίζεται ότι το νέο μοντέλο θα έχει τη δυνατότητα να κάνει δορυφορικές κλήσεις. Σε ένα note προς επενδυτές, ο Kuo ισχυρίζεται ότι το iPhone 13 θα μπορεί να συνδεθεί με δορυφόρους που βρίσκονται σε χαμηλή τροχιά, χάρη σε ένα customized Qualcomm X60 baseband chip.

Δορυφόροι χαμηλής τροχιάς είναι σαν αυτούς που χρησιμοποιούνται ως backbone για το Starlink του Elon Musk, την υπηρεσία που θα βασίζεται σε δορυφόρους για να παρέχει internet στους πελάτες. Η εταιρεία έχει υποσχεθεί ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων features σχεδιασμένων για επαγγελματίες που ασχολούνται με τη φωτογραφία και το video. Στα high-end μοντέλα της επερχόμενης σειράς, η Apple ενδέχεται να φέρει υποστήριξη για ProRes για video και portrait mode videos.

To X60 θα υποστηρίζει ακόμη ένα στοιχείο του 5G, το οποίο αποτελείται από μείγμα τεχνολογιών αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τα όσα κυκλοφορούν. Θα μπορούσε να παρέχει συνδεσιμότητα σε μέρη όπου το 5G απουσιάζει και η σύνδεση σε 3G και 4G δίκτυα είναι επίσης απούσα.

Apple Watch 7

To ρολόι της νέας γενιάς φημολογείται πως θα φέρει «επανάσταση» στην αισθητική. Το Apple Watch 7 θα είναι πιο τετράγωνο και επίπεδο, όπως ο σχεδιασμός του iPad Pro ή του iPhone 12, θα είναι μεγαλύτερο και αναμένεται να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Μάλιστα, θα φέρει πάνω του και νέο αισθητήρα για την παρακολούθηση της γλυκόζης στο αίμα. Στο λογισμικό του θα έχει το WatchOS 8, το οποίο παρουσιάστηκε στο Apple Worldwide Developers Conference τον περασμένο Ιούνιο.

AirPods 3

Τέλος, έχουμε τα νέα AirPods, τα οποία θα έχουν σαφώς πιο βελτιωμένη εκδοχή. Τα χαρακτηριστικά δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν από τα προηγούμενα AirPods Pro, ωστόσο δεν πρόκειται να διαθέτουν ακύρωση θορύβου, μία λειτουργία που παραμένει μόνο στα AirPods Pro και AirPods Max.

iPad Mini 6

Με το νέο iPad Mini έρχεται να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση των tablet της Apple. Τώρα, συζητιέται πως έχει ξεκινήσει ένας επανασχεδιασμός για το Mini, στον οποίο θα συμπεριλαμβάνονται το FaceID και η διεύρυνση της οθόνης όσον αφορά στο πλαίσιό της.

iPad 9ης γενιάς

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να έρθει μια ενημέρωση στο iPad της Apple το φθινόπωρο, με νέο μοντέλο ένατης γενιάς. Οι φήμες λένε ότι το επόμενο tablet θα μπορούσε να διαθέτει λεπτότερο σχεδιασμό και βελτιωμένο επεξεργαστή. Αναμένεται να μάθουμε σε λίγες ημέρες.