Ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι επιδιώκει να πληρώσει λιγότερα για την εξαγορά του Twitter, καθώς πιστεύει ότι η πλατφόρμα είναι γεμάτη με fake λογαριασμούς. Η μείωση της συμφωνηθείσας προσφοράς 54,20 δολαρίων ανά μετοχή δεν μένει «εκτός», αφού έχει «παγώσει»  τη συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, λόγω αμφιβολιών σχετικά με τον αριθμό των ανεπιθύμητων λογαριασμών στο Twitter.

Ο δισεκατομμυριούχος είπε στο All-In Summit στο Μαϊάμι ότι η συμφωνία εξαρτάται από την απάντηση του Twitter στις ανησυχίες του για ψεύτικους λογαριασμούς. «Εξαρτάται πραγματικά από πολλούς παράγοντες εδώ. Ακόμα περιμένω κάποιου είδους λογική εξήγηση για τον αριθμό των ψεύτικων ή ανεπιθύμητων λογαριασμών στο Twitter. Και το Twitter αρνείται να μας το πει. Αυτό φαίνεται σαν παράξενο» είπε στους Financial Times.

Το Twitter αναγράφει στις τριμηνιαίες αναφορές του όλα αυτά τα χρόνια ότι λιγότερο από το 5% των χρηστών του είναι ανεπιθύμητοι ή ψεύτικοι λογαριασμοί. Ο Musk είπε ότι μπορεί να είναι «ουσιώδες αρνητικό σφάλμα» εάν προκύψει ότι οι ψεύτικοι λογαριασμοί ή οι λογαριασμοί spam του Twitter ανέρχονται σε πολύ περισσότερο από 5%. Αυτό ο όρος χρησιμοποιείται κυρίως σε εταιρείες που θέλουν να κάνουν ανατιμήσεις, οπότε καταλαβαίνουμε ότι τα πράγματα σοβαρεύουν.

Σύμφωνα με δικηγόρους, ο δισεκατομμυριούχος μπορεί να αποχωρήσει από τη συμφωνία ή να επιδιώξει μια νέα συμφωνία σε χαμηλότερη τιμή. Η συμφωνία περιλαμβάνει προμήθεια διακοπής ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων εάν αποχωρήσει, αν και το Twitter μπορεί επίσης να θεσπίσει μια ρήτρα που θα μπορούσε να αναγκάσει τον Musk να ολοκληρώσει τη συμφωνία στα 54,20 δολάρια ανά μετοχή.

Οι μετοχές του Twitter έκλεισαν τη Δευτέρα με πτώση της τάξης πάνω του 8% στα 37,39 δολάρια. Η μετοχή πέφτει συνεχώς από τότε που ο Musk ανακοίνωσε ότι είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος του Twitter. Η διοίκηση του Twitter βλέπει με δυσπιστία τον ισχυρό άνδρα της Tesla, και η σχέση τους έφτασε σε νέο χαμηλό τη Δευτέρα, μετά τη δημοσίευση ενός poop emoji από τον Musk.

Απάντησε στον CEO του Twitter, Parag Agrawal, ο οποίος εξηγούσε την πολιτική της εταιρείας για τους λογαριασμούς spam. Αμφισβήτησε τον ισχυρισμό του Twitter ότι λιγότερο από το 5% των χρηστών του είναι ψεύτικοι ή ανεπιθύμητοι και είπε ότι θα πραγματοποιήσει τον δικό του έλεγχο.

Η εμμονή του Elon Musk με τους ψεύτικους λογαριασμούς

Ο Agrawal εξήγησε ότι η αντιμετώπιση των λογαριασμών spam ήταν μια «δυναμική» διαδικασία, που απαιτούσε την καταπολέμηση των «εξελιγμένων και δύσκολο να πιαστούν» λογαριασμών. Πρόσθεσε ότι ορισμένοι λογαριασμοί που φαίνονται ως spam στην πραγματικότητα λειτουργούνται από πραγματικούς χρήστες.

«Η δύσκολη πρόκληση είναι ότι πολλοί λογαριασμοί που φαίνονται ψεύτικοι είναι πραγματικά αληθινοί άνθρωποι. Και ορισμένοι από τους λογαριασμούς spam που είναι στην πραγματικότητα οι πιο επικίνδυνοι – και προκαλούν τη μεγαλύτερη ζημιά στους χρήστες μας – μπορεί να φαίνονται απολύτως νόμιμοι επιφανειακά», έγραψε.

Η εκτίμηση των ψεύτικων λογαριασμών του Twitter δεν μπορούσε να γίνει από εξωτερική πηγή, επειδή η διαδικασία απαιτεί πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αριθμούς τηλεφώνου. Το Twitter είχε συζητήσει τον τρόπο εκτίμησης του αριθμού των λογαριασμών spam με τον Musk, όμως εκείνος συνέχισε να επιμένει. «Λοιπόν, πώς ξέρουν οι διαφημιστές τι ακριβώς παίρνουν για τα χρήματά που ξοδεύουν; Αυτό είναι θεμελιώδες για την οικονομική υγεία του Twitter» έγραψε χαρακτηριστικά.

Πλέον η αγορά του Twitter έχει μετατραπεί σε αστείο για τον δισεκατομμυριούχο, που φαίνεται να παίζει με τα νεύρα της διοίκησης της πλατφόρμας. Πολλοί πιστεύουν ότι δεν σκέφτεται πια σοβαρά την αγορά και μπορεί να τα «τινάξει όλα στον αέρα», κάτι που του κοστίσει ακριβά.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Blackout Challenge: Ποιο είναι το θανατηφόρο trend του TikTok

Ήρθε το Google Wallet, τέλος εποχής για το Google Pay – Πώς να χρησιμοποιήσετε το νέο ηλεκτρονικό πορτοφόλι

Elon Musk: «Παγώνει» την συμφωνία για εξαγορά του Twitter αλλά «παραμένει προσηλωμένος» στην απόκτησή του