Πόσο άλλο θα πέσει το Bitcoin; Συνεχίζεται η «ελεύθερη πτώση» της αξίας του, η οποία δημιουργεί ένα εφέ «ντόμινο» και στα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα. Συγκεκριμένα, ένα Bitcoin αυτήν την στιγμή κοστίζει λιγότερο από $20,000, στην χαμηλότερή του τιμή από τον Δεκέμβριο του 2020.

Αυτό σημαίνει ότι έχει χάσει σχεδόν το 50% της αξίας του μέσα στους τελευταίους 7 μήνες.

Η πτώση τη αξίας όλης της αγοράς των κρυπτονομισμάτων προκλήθηκε από την έλευση του πληθωρισμού. Εάν και η αγορά αυτή λειτουργεί «ανεξάρτητα» από την πραγματική οικονομία και το χρηματιστήριο, όταν οι κάτοχοι crypto δεν έχουν πραγματικό συνάλλαγμα για να περάσουν τον μήνα τους, θα αναγκαστούν να ρευστοποιήσουν τα κρυπτονομίσματά τους και να τα κάνουν ευρώ/λίρες/δολάρια ώστε να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Έτσι, σύμφωνα με τον νόμο της ζήτησης, η τιμή τους πέφτει κατακόρυφα.

Ακόμη, η εμπιστοσύνη στην αγορά έχει κλονιστεί, με αποτέλεσμα να μην επενδύουν τόσο οι χρήστες, όσο προηγουμένως.

Το Bitcoin είναι το μεγαλύτερο σε αξία κρυπτονόμισμα και γι’αυτόν τον λόγο λειτουργεί ως «ρυθμιστής» της αγοράς. Τις τελευταίες μέρες, όμως, έχει χάσει τουλάχιστον το 15% της αξίας του, με το τελευταίο 24ωρο να σημειώνει πτώση της τάξεως του 9% σύμφωνα με την εταιρία ερευνών Coin Metrics data.

Η πτώση αυτή είναι τεράστια και αν συνεχιστεί με τέτοιους ρυθμούς θα σημάνει την κατάρρευση όλης της αγοράς των κρυπτονομισμάτων. Ήδη, crypto coins όπως το LUNA και το TERRA έχουν καταστραφεί, με πολλούς χρήστες που είχαν επενδύσει σε αυτά να είδαν τα ηλεκτρονικά τους πορτοφόλια να αδειάζουν.

Δείτε επίσης: Crypto Winter: Ήρθε ο «βαρύς χειμώνας» για τα κρυπτονομίσματα;

Ταυτόχρονα, το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο σε αξία κρυπτονόμισμα έπεσε κατά 10% στα 997.75 δολάρια. Είχε να βρεθεί τόσο χαμηλά από τον Ιανουάριο του 2021.

Υπολογίζεται ότι οι συνολικές απώλειες στην αγορά των κρυπτονομισμάτων τους τελευταίους μήνες ανέρχεται στα $60 δισεκατομμύρια.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Είναι το bitcoin και τα κρυπτονομίσματα, τελικά, μία «φούσκα» έτοιμη να σκάσει;

Crypto Winter: Ήρθε ο «βαρύς χειμώνας» για τα κρυπτονομίσματα;

Bitcoin: Συνεχίζεται η κατάρρευσή του μετά τις μαζικές ρευστοποιήσεις – «Ντόμινο» στην αξία όλων των κρυπτονομισμάτων