Το Bitcoin ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ, αφού το πρωί της Τρίτης άγγιξε τα 68.000 δολάρια και σύμφωνα με τις προβλέψεις η τιμή του αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

«Έσπασε» προηγούμενο ρεκόρ που σημειώθηκε στα τέλη Οκτωβρίου, όταν το bitcoin έφτασε σχεδόν τα 67.700 δολάρια πριν πέσει ξανά όταν οι επενδυτές ανακάλυψαν ένα νέο κρυπτονόμισμα, το shiba inu. Και άλλα κρυπτονομίσματα έχουν επίσης ανέβει, όπως το ethereum, το οποίο εκτινάχθηκε στα 4.837 δολάρια.

Ωστόσο, η κεφαλαιοποίηση του ether εξακολουθεί να είναι περίπου το μισό εκείνης του bitcoin, στα 554,5 δισ. δολάρια και 1,226 τρισ. δολάρια αντίστοιχα.

Η αγορά κρυπτογράφησης προσθέτει περίπου 1 τρισεκατομμύριο δολάρια στη συνολική αξία της σε μόλις ένα μήνα, μια ημέρα αφότου το συνολικό ανώτατο όριο της αγοράς κρυπτονομισμάτων ξεπέρασε τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά. Το Bitcoin αντιπροσωπεύει το 43,6% του συνόλου, κάτι που είναι αδιανόητο αν σκεφτεί κανείς ότι πριν από πέντε χρόνια, ένα μόνο bitcoin άξιζε περίπου 700 δολάρια.

Οι επενδυτές το αγοράζουν επειδή ανησυχούν για τον αυξανόμενο πληθωρισμό καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων πέφτουν. Το Ελ Σαλβαδόρ έχει καταστήσει το Bitcoin νόμιμο νόμισμα, με μικρές οικονομίες που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το συνάλλαγμα που εισέρχεται από το εξωτερικό να στρέφονται προς την ίδια κατεύθυνση.

Το Bitcoin…ο νέος χρυσός

Τον Ιανουάριο, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JPMorgan προέβλεψε ότι το bitcoin θα μπορούσε να αυξηθεί έως και τα 146.000 δολάρια μακροπρόθεσμα, καθώς ανταγωνίζεται τον χρυσό ως εναλλακτικό νόμισμα.

Τα τελευταία κέρδη έρχονται αφότου ο Αμερικανός επιχειρηματίας τεχνολογίας Jack Dorsey, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της υπηρεσίας πληρωμών Square, δήλωσε ότι είχε δεσμευτεί να κάνει το bitcoin «το εγγενές νόμισμα του Διαδικτύου» και η εταιρεία του δεν είχε σχέδια να επεκτείνει τις προσφορές του σε άλλα κρυπτονομίσματα.

Είπε σε αναλυτές ότι η εταιρεία εργαζόταν πάνω σε μια σειρά από πρωτοβουλίες, όπως πορτοφόλια υλικού για την αποθήκευση bitcoin και λειτουργίες που επιτρέπουν στους καταναλωτές να ελέγχουν το κρυπτονόμισμα.