Όταν η Warner Bros κυκλοφόρησε το πολυαναμενόμενο trailer για την ταινία «Aquaman and the Lost Kingdom», δεν περίμενε πως την ίδια μέρα θα έβρισκαν το φως της δημοσιότητας αποκαλυπτικά έγγραφα σχετικά με την Άμπερ Χερντ. Φυσικά, ήταν προσχεδιασμένο από τους θαυμαστές του Τζόνι Ντεπ, κυρίως γιατί η συμμετοχή της στην ταινία ήταν αβέβαιη για πολύ καιρό. 

Η δίκη της Άμπερ Χερντ με τον Τζόνι Ντεπ αναμφίβολα στιγμάτισε και τους δύο, κυρίως όμως την ίδια, η οποία δέχθηκε τεράστιο χλευασμό στα social media.  

Σε αυτά τα έγγραφα, υπήρχαν πληροφορίες από τη θεραπεύτρια της Άμπερ Χερντ, Δρ Ντον Χιουζ, στην οποία ανέφερε εκτενώς την κόντρα της με τον Τζέισον Μομόα και τα περιστατικά που εκτυλίχθηκαν μεταξύ τους, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων για το Aquaman. Ο Μομόα ζητούσε δια καώς να απομακρυνθεί η Χερντ από τον ρόλο της και προσπάθησε να το πετύχει με διάφορους τρόπους.

Τούτου λεχθέντος, ένα εκ των περιστατικών, ήταν όταν ο Μομόα εμφανίστηκε μεθυσμένος και ντυμένος όμοια με τον Τζόνι Ντεπ, πιέζοντας τους συντελεστές να διώξουν την Χερντ. «Ο Τζέισον είπε ότι ήθελε να με απολύσει. Ήταν μεθυσμένος – άργησε να έρθει στο γύρισμα. Ήρθε ντυμένος σαν τον Τζόνι. Είχε και όλα τα δαχτυλίδια», αναφέρονται μεταξύ άλλων στα έγγραφα.

Ο Μομόα αρνήθηκε να σχολιάσει όσα έγιναν γνωστά, ωστόσο ένας εκπρόσωπος της DC δήλωσε πως «Ο Τζέισον Μομόα συμπεριφέρθηκε με επαγγελματικό τρόπο στα γυρίσματα του «Aquaman and the Lost Kingdom». 

«Ο Τζέισον Μομόα δουλεύει σκληρά, του αρέσει να πίνει μια μπύρα πού και πού, όπως σε όλους, αλλά δεν εμφανίζεται μεθυσμένος στα γυρίσματα» λέει ένας insider που βρισκόταν στο πλατό του Λονδίνου το 2021, προσθέτοντας ότι οι δύο σταρ τα πήγαιναν καλά και τους έβλεπαν να αστειεύονται μαζί. «Και δεν ντύνεται σαν τον Τζόνι Ντεπ. Πάντα ντυνόταν με αυτό το μποέμικο στυλ».

Ο Ίλον Μασκ απείλησε την Warner Bros. για την Άμπερ Χερντ

Στο μεταξύ, ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «Variety» βγήκε στην επιφάνεια και αφορά τον Ίλον Μασκ. Ο CEO της Tesla ήταν σύντροφος της Άμπερ Χερντ το διάστημα που η συμμετοχή της στην ταινία ήταν αμφιλεγόμενη, με αποτέλεσμα να θέσει βέτο στην Warner Bros., η οποία λύγισε αμέσως.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Ίλον Μασκ έβαλε δικηγόρο του να απειλήσει επί της ουσίας την Warner Bros. στέλνοντας «μια επιστολή, απειλώντας να τους κάψει» αν η τότε φίλη του απολυθεί από το σίκουελ, «Aquaman and the Lost Kingdom». Κάπως έτσι, η Αμπερ Χερντ συνέχισε στον ρόλο της υδρόβιας υπερηρωίδας, Mera, αλλά με λιγότερες σκηνές. 

Υπενθυμίζεται πως η Άμπερ Χερντ αντιμετώπιζε γενικά προβλήματα με τους συναδέλφους της στο «Aquaman», τα οποία αναφέρθηκαν και στη δίκη με τον Τζόνι Ντεπ. Η ίδια υποστήριξε στην κατάθεσή της πως τα στελέχη δεν ήθελαν να την συμπεριλάβουν στο sequel εξαιτίας των όσων έγιναν γνωστά για εκείνη και τον σταρ του Χόλιγουντ, αλλά και γιατί ο κόσμος τάχθηκε εναντίον της. 

«Μου έδωσαν ένα σενάριο και στη συνέχεια μου έδωσαν νέες εκδόσεις του σεναρίου που είχαν αφαιρέσει σκηνές που είχαν δράση μέσα και ουσιαστικά μου αφαίρεσαν ένα σωρό από το ρόλο μου», ισχυρίστηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου η Άμπερ Χερντ.

Όταν όμως το αφεντικό της DC, ο Γουόλτερ Χαμάντα, ανέβηκε στο εδώλιο, αμφισβήτησε τον απολογισμό της Χερντ, επιμένοντας ότι ο ρόλος της που μειώθηκε δεν είχε καμία σχέση με τον Ντεπ. Όπως δήλωσε: «Υπήρχε μια ανησυχία ότι χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουμε εκεί [στην πρώτη ταινία] και ότι θα ήταν καλύτερα να βρούμε κάποιον με πιο φυσική χημεία με τον Τζέισον Μομόα και να προχωρήσουμε με αυτόν τον τρόπο».