Να είναι τόσο βαθιά ρατσιστής ο Kanye West; Να είναι όλη του η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά μέρος της διπολικής διαταραχής που πάσχει; Να έχει ένα ατελείωτο ψυχικό breakdown μετά το τέλος του γάμου του με την Kim Kardashian; Ό,τι και να συμβαίνει από τα παραπάνω, το βέβαιο είναι πια πως ο Ye έχει χάσει κάθε καλλιτεχνικό έρεισμα, κάθε αποδοχή και βρίσκεται σε μια διαρκή πτώση που πλέον μπορεί να τον στείλει στο απόλυτο cancel.

Ο κάποτε πιο επιτυχημένος ράπερ στις ΗΠΑ, που ακόμα και μέσα στο 2022 έχει πάνω από 4 δισ. downloads στις ψηφιακές πλατφόρμες (90 εκατομμύρια έχει μόνο τον Οκτώβριο), βλέπει όλες του τις επιχειρηματικές δραστηριότητες να πηγαίνουν προς τον γκρεμό μετά τα αντισημιτικά σχόλια που έκανε στις αρχές του μήνα, όταν και έγραψε στο Twitter ότι μπαίνει σε «deathcon» κατά των Εβραίων.

Το deathcon είναι μια παράφραση του στρατιωτικού όρου defcon, που είναι σύντμηση των αρχικών των λέξεων defensive condition. Άρα, ο Kanye West δήλωσε ανοιχτά πως θα έμπαινε σε κατάσταση θανάτου, δηλαδή δολοφονίας των Εβραίων! Και την ίδια περίοδο που έκανε αυτές τις αναρτήσεις, φορούσε μπλουζάκι που έλεγε White Lives Matter και επιτίθετο στο κίνημα Black Lives Matter, ενώ δήλωνε ανοιχτά πως ο George Floyd, αντίθετα με την ιατροδικαστική εξέταση, δεν πέθανε από το γόνατο του Chauvin, αλλά από ναρκωτικά.

Είναι η πρώτη φορά που επιδεικνύει τέτοια συμπεριφορά ο Kanye West; Όχι δα. Το 2018 καθόταν στο οβάλ γραφείο στον Λευκό Οίκο και συνομιλούσε με τον Donald Trump φορώντας καπελάκι Make America Great Again, ένα μότο που περισσότερο θυμίζει Κου Κλουξ Κλαν παρά πατριωτικό φρόνημα.

Μόνο το 2022 να δει κανείς, θα βρει μια διαρκώς προβληματική στάση από τον Kanye, ο οποίος έφαγε άκυρο από τα Grammy την περασμένη άνοιξη, ενώ αποσύρθηκε από το Coachella όπου θα ήταν headliner, απαιτώντας από την Billie Eilish να ζητήσει συγγνώμη για κάποια σχόλια της που ο ίδιος θεώρησε ότι αποτέλεσαν επίθεση προς τον Travis Scott.

Κι όμως, ενώ ο Kanye West έχει κάνει όλα αυτά και ειδικά από το 2016 και μετά είναι μια κινούμενη ρητορική μίσους, κανείς δεν μπήκε ποτέ στην διαδικασία να τον βάλει στη θέση του, να σταθεί απέναντι του ή έστω να πει ανοιχτά ότι θα πρέπει να τον φροντίσουν ψυχιατρικές μονάδες και πως τα λεγόμενα του δεν έχουν καμία βάση, αφού πάσχει από διπολική διαταραχή. Το τελευταίο διάστημα βέβαια, έχει ξεφύγει, επηρεασμένος σίγουρα από την διαρκή σκέψη πως θέλουν να τον σκοτώσουν.

Αυτό δεν αποτελεί όμως μια διαρκή κολυμπήθρα του Σιλωάμ. Γι΄αυτό τα τελευταία 24ωρα έχει ξεκινήσει ένα διαδικτυακό κίνημα στους κύκλους του Χόλιγουντ, το οποίο επεκτείνεται και με το οποίο δηλώνουν όλοι την στήριξή τους στην εβραϊκή κοινότητα των ΗΠΑ.

Ήδη, το γνωστό πρακτορείο CAA ανακοίνωσε πως διακόπτει κάθε συνεργασία με τον Kanye West και ζητά από όλα τα μεγάλα brands που συνεργάζονται μαζί του, να τον τελειώσουν. Ο Οίκος Balenciaga έχει επίσης σταματήσει την συνεργασία τους που είχε ξεκινήσει στις αρχές του μήνα στο Παρίσι, στην Εβδομάδα Μόδας.

Η Vogue προέβη σε μια ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει πως δεν θέλει να έχει καμία σύνδεση με τον Kanye West και η JP Morgan τον

Παράλληλα, είναι έντονες οι πιέσεις προς την Adidas να πράξει ανάλογα, με τον Kanye West να δηλώνει γεμάτος έπαρση πριν λίγες ημέρες σε ένα podcast πως μπορεί να κάνει τα χειρότερα πράγματα και η Adidas να μην κάνει απολύτως τίποτα.

https://twitter.com/OfficialKat/status/1584235920588349440?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1584235920588349440%7Ctwgr%5Ec56f8190b88d73d57b6afad7498d40c8a6a50d21%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fpagesix.com%2F2022%2F10%2F24%2Fcelebrities-urge-adidas-to-drop-kanye-west-over-anti-semitism%2F

Πιέσεις ασκούνται και προς την Spotify και την Apple για να μπανάρουν τα τραγούδια του από τις πλατφόρμες τους, με τους εκπροσώπους των εταιρειών να μην προβαίνουν σε κάποια δημόσια δήλωση, περιμένοντας τον Kanye West να επανορθώσει για τις δηλώσεις του, ώστε να μην αναγκαστούν να θέσουν εκτός ένα από τα πιο hot ονόματα. Προσδοκούν μάλιστα, να επενδύσουν στην μετάνοια του Kanye για να ανεβάσουν και πάλι τις πωλήσεις των τραγουδιών του στις πλατφόρμες τους.

Τα σχόλια του Kanye πάντως, έχουν βρει αρκετούς υποστηρικτές στις ΗΠΑ, προφανώς νεο-ναζί και βαθιά ρατσιστές.

Η αντίδραση του Χόλιγουντ και η εναντίωση των Kardashian στον Kanye West

Από το τέλος της περασμένης εβδομάδας πάντως, πλήθος διασήμων έχει προβεί σε αναρτήσεις κατά του αντισημιτισμού του West.

Ellen Degeneres, Amy Schumer και Orlando Bloom πόσταραν, μεταξύ πολλών, το βασικό μήνυμα του κινήματος που έχει ξεκινήσει.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @amyschumer

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Orlando Bloom (@orlandobloom)

Kanye West

Η Hailey Bieber ήταν πιο ξεκάθαρη στο δικό της μήνυμα, αναφερόμενη και στην σχέση του Kanye West με τον χριστιανισμό, αφού διαρκώς μιλάει για τον Θεό και στο παρελθόν έκανε την κυριακάτικη λειτουργία σε γκόσπελ εκκλησίες.

«Δε μπορείς να πιστεύεις στον Θεό και να είσαι αντισημιτικός. Δε μπορείς να αγαπάς τον Θεό και να στηρίζεις ή να εκφράζεις ρητορική μίσους.  Το να αγαπάς τον Θεό σημαίνει να αγαπάς τους ανθρώπους. ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους», έγραψε.

Kanye West

Από την αντίδραση στον Kanye δεν έλειψε η οικογένεια Kardashian. Σύσσωμη. Από την Kris Jenner μέχρι την Kim Kardashian, όλες τους πήραν απόσταση από τον Kanye West και τάχθηκαν στο πλευρό της εβραϊκής κοινότητας.

Kanye West

Kanye West

Kanye West

Η Kim Kardashian ήταν περισσότερο λαλίστατη απ΄όλες, κάνοντας μια ανάρτηση στο Twitter όπου τόνιζε ότι «η ρητορική μίσους δεν είναι ποτέ εντάξει και δεν δικαιολογείται. Στηρίζω την εβραϊκή κοινότητα και ζητάω η τρομερή βία και ρητορική μίσους απέναντι τους να τελειώσει άμεσα».

Δεν έκανε καμία αναφορά στο όνομα του πατέρα των παιδιών της, δείγμα του ότι δεν θέλει καμία, μα καμία επαφή μαζί του. Μάλιστα, η εταιρεία της, η SKIMS, που την ξεκίνησε με τον Kanye, έκανε μια ανακοίνωση-διευκρίνιση πως ο West είναι μικρομέτοχος στο brand και οι πράξεις του δεν εκφράζουν κανέναν άλλον, πέραν του εαυτού του.

Η Kim με τον Kanye West έχουν και ανοιχτούς λογαριασμούς, αφού σε λίγο καιρό θα ξεκινήσει η νομική διαδικασία για τον χωρισμό της περιουσίας και για την επιμέλεια των παιδιών. Ο Kanye, που πριν μερικούς μήνες είχε αφήσει να εννοηθεί πως θα σκότωνε τον πρώην της Kim, τον Pete Davidson, απευθύνθηκε για νομική εκπροσώπηση στην εταιρεία της Camille Vasquez, που εκπροσώπησε και τον Johnny Depp. Όμως, τα όσα κάνει, έχουν φέρει την Kim στα όρια της και λέγεται πως θα αντεπιτεθεί και δεν θα αφήσει τίποτα στον Kanye.

Ο πάλαι ποτέ χρυσός καλλιτέχνης, ο πιο αγαπημένος όλων στις ΗΠΑ, έχει σκάψει για τα καλά τον λάκκο του και μένει να φανεί αν θα βγει απ΄αυτόν μετανιωμένος ή αν θα θαφτεί μαζί με τις ρατσιστικές του ιδέες. Η πορεία του πάντως τα τελευταία 5-6 χρόνια, δείχνει πως δεν πρόκειται να υπάρξει γυρισμός.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Kanye West: Το ελληνικό Instagram ποστάρει τα «σχεσιακά» quotes ενός τύπου που λέει ότι ο Floyd πέθανε από ναρκωτικά

Από τον Trump στον Musk και στον Kanye West: Οι «συντηρητικοί» αγοράζουν ή φτιάχνουν τα δικά τους social media

Kanye West: «Ο εθισμός μου στο πορνό κατέστρεψε την οικογένεια μου»